Evo, jaz prodam svojega dysona 25DC. Kupil sem ga decembra, sesam 1x na teden, je še vedno kot nov. Vsi filtri čisti, kot novi.
Dam ga za 300€, brez cenkanja, prideš, plačaš, odpelješ.
Glede mojih težav z Dysonom 25DC sem že pisal na tem forumu. Kontaktiral sem uvoznika, bral druge forume, gledal video klipe na youtubu.
Zaključek:
- moj dyson je sestavljen pravilno in njegovo delovanje ne odstopa od drugih DC25. (imam potrdilo uvoznika in serviserja)
- DC25 je namenjen za sesanje tepihov, tapisonov in podobnih podlag. Rekel bi, da je bolj primeren za firme, kot pa za doma. Vendar v garancijskem listu piše, da je namenjen za domačo uporabo in ne za profesionalno... Ima električno krtačo, ki odlično posesa tepih ali tapison.
- zrak v prostoru po sesanju ne smrdi čisto nič
- DC25 je popolnoma neprimeren za sesanje trdih gladkih površin, kot so parket, ploščice in kot tak neprimeren za "normalno" stanovanje, ki ima malo tepihov in malo parketa, ploščic.... Zakaj? Ker skozi krtačo sploh ni kakšnega silnega vleka, ampak posesa samo toliko, kolikor se ustvari podtlaka na krtači. Namesto, da bi ti smeti zaugalo v krtačo, se moraš pripeljati na vsako (vidno) smet in jo povoziti, da jo potegne not. Torej, da boš sesal prah, lahko pozabiš, ker ga ne vidiš. Pihanje iz kugle naprej oz, navzgor povzroči, da ob stiku z neko oviro (recimo pod mizo), steno, ta piš zraka zakroži in dvigne vse lahke smeti v radiju 1,5m. Pasje dlake kar letijo po zraku in potem tečeš za njimi in jih loviš.
- sesanje z nastavki in cevjo je štorasto in zaradi izredno močne rebraste cevi tudi nevarno, saj sesalnik ne ostane na mestu, ampak ga s cevjo potegneš za sabo. Na servisu mi je dejal, da lahko cev vlečeš pravokotno na sesalnik in da je v tej smeri stabilen, ampak ni.
Skratka, ta sesalnik ima hud konstrukcijski feler in žal mi je da sem ga kupil. Nategnil sem se iz preprostega razloga, ker nisem verjel, da je lahko izdelek, ki stane 500€ tako zgrešen. (a poznate kakšnega lastnika Poršeja, ki jamra, da je avto zanič...). Verjetno je tu razlog, zakaj vsi kupci hvalijo Dyson dc25. Sesalnik sem kupil, ker ima žena astmo. Res je zrak, ki piha iz sesalnika popolnoma čist in nesmrdeč, vendar pa ta "čist" piš dviga med sesanjem vse živo in na koncu te srbi nos, ker dobiš vse nevidne delce v glavo/nos. Torej tudi za astmatike ni primeren.
Če mi ga bo uspelo prodati, bom kupil (tudi Dyson) model, ki je po mojem mnenju sicer štorast, ampak vsaj ne izpihuje zraka v smeri sesanja. 2 hepa filtra vseeno naredita svoje.
Skratka, če imaš doma 90% tal v tepihu ali tapisonu, potem je to pravi sesalnik zate in glede na ceno je to zonderangebot
Če pa ga ne bom prodal, bom poskusil nekako zavarovati investicijo. Posnel bom filmček, kako pasje dlake letijo stran od sesalca in ga dal na youtube. Mogoče se bo potem proizvajalec zganil in mi povrnil denar ali poslal drug sesalnik v zameno, da skinem posnetek.