Dyson sesalniki

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pajčevino po robovih, za omarico, okol radiatorja... tut zna
tongue-1.gif
Sorry mogu sem;)

leny

Zelenc'
14. maj 2011
1
0
1
Ljubljana
pogledala sem modele in ankete, priporočajo novi Dyson DC35
ker je model popolnoma drugače zasnovan in je super za pod posteljo, ne vem pa kako je če ga držiš vseskozi v roki, pa ravna cev.....
pri nas ga ne prodajajo, da bi ga probala... šele v Avstriji...
Ali ga kdo že ima? Pa izkušnje z njim?
Drugače sem se pa že odločla, da bo eden od dysonov DC 25 verjetno, ampak mika me ta nov...
za tok dnarja, največ muzke..

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jst imam DC25 prek amazona nabavljen.
Vse super, edin za pod pojstlo žal ni... (niti iztegnjena cev zarad ročaja pri meni ne pokrije cele površine pod pojstlo)

me pa mika, da bi nabavu še baterijskega...DC31

GT1

Zelenc'
31. dec 2011
7
0
1
Pred kratkim sem kupil dyson dc 25. Vse OK, moti pa me ena stvar: iz kugle piha ven zrak, tako da ko sesam, mi pred mano izpihuje pasje dlake in večje smeti v zrak. Namesto, da bi jih vleklo noter, jih najprej dviguje v zrak. A sem jaz kaj narobe zmontiral, ali je kaj narobe z mojim sesalnikom ali je to normalno?

GT1

Zelenc'
31. dec 2011
7
0
1
Ne. filter je gor na zgornjem koncu posode. Kugla ima reže in skozi te piha zrak naprej v prostor.
Pa tudi na krtači (kadar je električna krtača ugasnjena) na roki ne čutim močnega vleka. Sicer sesalnik sesa, saj je na koncu sesanja posoda polna, samo nimam pa občutka, da ima neko silno sesalno moč. Praktično moram sesalnik pripeljat do svinjarije, da jo potegne noter. Tako na 10cm razdalje pa ne potegne smeti. Mogoče kakšna izkušnja nekoga ki ima dyson dc25?

Drugače vse drži, kar sem prebral na forumih: da po sesanju prostor ne smrdi, iz česar sklepam, da je filter očitno zelo dober.

Sistem praznenja posode je malo čuden, saj takrat dobiš v nos vse kar je prej filter zadržal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v kugli/kolesu je tudi filter.
sam sem opazil, da če krtača deluje na gladki površini, da zna tudi kej naprej vn vržt.
sesalne moči ima vbistvu zelo malo (200W), zato ne posesa oddaljenih smeti in ne čutiš vleka z roko. Brez težav pa pri nas dobiš sesalec s 400-500W sesalne moči, samo niso pokončni.
Praznjene koša v wc školjko je res tako kot si napisal. Jst pokrov na školji zaprem kolikor se da in potem odprem koš. Pravilno bi bilo praznjene v vrečko in potem vrečko direkt v smeti. Sam kje je potem fora, da je sesalc brez vrečke?
Pa na vsake cca 3 mesce ali več cel sesalc + filtre operem. V košu se čez čas tiste lukjnice zamašijo.
Sam sem ga kupil samo zato, ker je pokončen in ima flexibilno cev.
Če bi sedaj kupoval bi vzel roombo in en normalen sesalec za max 150€.

GT1

Zelenc'
31. dec 2011
7
0
1
Imam 15let starega forwerka. Ženo je neki zvila astma in neke alergije in sem nabavil dysona, ker kao najbolj filtrira zrak. Doma imamo psa, ki izgublja nenormalno veliko dlake. Ko sem sesal s forwerkom, sem moral pol ure zračit, ker je tako smrdelo za njim. Oziroma si moral dajati v vrečke dišave.

Dyson res nič ne smrdi. Ampak sedaj ko mi piha iz te kugle pa kar vidim, kako vzdiguje v zrak pasje dlake in najbrž tudi vse ostalo. Po sesanju sicer prezračim, vendar se kljub temu žena skoraj zadavi od kašljanja. Torej ne drži, da je to sesalnik prijazen do astmatikov in alergikov. Tudi jaz v nosu po sesanju čutim neko draženje, ker prej pri forwerku nisem. Razen če ni moj sesalnik kaj pokvarjen oz. sem kaj narobe zmontiral. Imam samo tisto krtačo (nastavek), ki jo dobiš zraven. Ploščice sesam tako, da ne vklopim električne krtače. Ali vi uporabljate za trda tla kakšen drug (dodaten) nastavek?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam res še nisem zasledil, da bi mi iz kugle kaj nazaj uhajalo. Namreč "slovi" ravno po tem, da gre zrak nazaj v prostor zelo prefiltriran.
Bom pa ob naslednjem sesanju bolj pozoren na to.
Odpri kuglo in še enkrat namesti filter. mogoče je sedaj kaj postrani nameščen.
vse sesam z originalnim nastavkom. Mislim, da spodnjega nastavka niti ne moreš menjat oz. ne obstaja še kaj drugega.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
https://www.youtube.com/watch?v=e1a38GBXpQo
sesalec ima 2 hepa filtra. Men se nič ne kadi...
Sesalec bi mogoče bil močan lahko malo bolj. Moti me le, da nerad posesa večje, težje kose.

kako to misliš, da dobiš v nos vse iz posode?
meni se zdi praznjenje elegantno. Postavim posodo tik nad koš za smeti in stisnem tipko ki odpre pod.
Mogoče držita previsoko v zraku posodo...

Krtača kr fino posesa tepih (in jogi
smile-1.gif
)

GT1

Zelenc'
31. dec 2011
7
0
1
Saj nisem rekel, da mi iz kugle piha umazanija. Piha čist zrak, samo piš je kar močan in piha naprej v smeri sesanja, zato povzroči, da se lahke smeti, kot so pasje dlake dvignejo v zrak, oziroma odletijo stran od sesalca. Seveda takrat, ko sesam na trdih površinah brez električne krtače. Na tepihu je ok, ker so dlake "prilepljene" na tepih in ne letijo prosto po zraku in jih električna krtača posrka ven na silo.

Nisem vedel, da se da kuglo odpreti. Sem pogledal tale link. Hvala. kolikor je videti iz posnetka, gresta filtra samo v en položaj in ga je najbrž nemogoče namestiti narobe.

Glede dodatnih priključkov sem nekje prebral, da imajo neko soft krtačo za parket. Samo ne vem, če za model dc25.

Ko čistim posodo, odprem pokrov in stresem v vrečko. Ob tem se mikro prah odbije od vrečke nazaj v prostor. Večji kosi lepo padejo iz posodo. Mikro prah pa je prilepljen na steno posode, kar je grdo. Zato moraš z nekim čistilnim robčkom obrisati še to. In takrat dobiš koncentriran prah iz celega tedna v nos. Skratka, čiščenja posode se ne more lotiti nek astmatik oz. alergik.

Ker se proizvajalci hvalijo, da filtrirajo cca. 1000x manjše delce kot jih vidimo, ne moreš vedeti ali je to res. Lahko samo rečeš ali smrdi in ali imaš težave z dihanjem po sesanju. Smrdi ne, težave z dihanjem pa ostajajo. Kakšne so vaše izkušnje? Je kdo alergik, ki je prej imel težave z dihanjem, ko je sesal z navadnim sesalnikom in jih sedaj z dysonom nima več?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
napisal si tako, kot da ti iz kugle ven meče dlake;)
ja piha pa res tam ven. Ker nimam dlak in očitno nisem občutljiv na prah in tako nisem opazil, da bi tako močno dvigovalo prah. Kako smetko mi je pa res že prestavilo.
Nardit nimaš kej. Edino da v kugli sam kaj dodelaš, morda en del rež zapreš, da piha potem samo navzgor.

Pa saj ni potrebno po vsakem praznenju koška še tega očistit do novega. Jst samo stresem in malo potresem da večino pade ven. Potem pa na cca 3 mesce celga operem pod tekočo vodo.

Glede krtač poglej tukaj http://www.espares.co.uk/parts/vacuum-cleaners/dyson/dc25-animal/p/1086/716/153/1084006.
Ampak mislim, da pašejo samo na cev in ne na spodnji del.

Za živali pa obstaja tudi en nastavek, ki jih češe in hkrati sesa dlako
https://www.youtube.com/watch?v=VII1okCLHEc&feature=related

GT1

Zelenc'
31. dec 2011
7
0
1
Hvala za odgovore. Tudi za tipko za praznenje nisem vedel. (sem videl šele na filmčku).
Pri kugli nimaš kaj narest, ker se vrti.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Po več kot enem letu uporabe lahko DC25 Animal še vedno samo pohvalim. Sesanje je super, globinska krtača je občutno učinkovitejša od Vorverkove, edino kar malo moti, je da kadar je preproga močno zasvinjana (tam kjer leži pes), se po prvem potegu vidijo sledi nosilcev krtače, ker tam manj posesa. Potem pač še enkrat potegneš. Je pa res, da ima pri sesanju skozi globinsko kračo nekaj težav s pobiranjem večji in težkih kosov (npr 5+mm kamenčki). Ima noro močno sesanje po cevi in s tistim ozkim kosmatim nastavkom super počistiš vse kote. Nov Philips z enakim "suction power" vleče na cevi veliko veliko manj.

Resno razmišljam da bi še za naju nabavil enega, samo ne vem kaka je razlika med DC41, DC40, DC25... Po drugi strani pa razmišljam, da bi mogoče res raje navadnega pa ne vem kaka je razlika med DC39,DC38, DC26... samo me skrbi, ker imajo navadni bistveno manjši suction power.

Se je mogoče kdo kaj poglabljal v nove modele?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ti jst svojga prodam:)
sej je cool raztegljiva cev(do določene mere) in na cevi ima res moč, pa krtača je tut močna. Sam kaj ko 99,9% sesam po gladkih tleh, tam je pa žal zlooo švoh. In zloo na organ mi gre to, ko ne pobira večjih koščkov, ker ne pridejo čez krtačo oz pod plastiko. En kup drobtin od kruha sem sesal 5min, ker so bile kao prevelike ali pretežke. Ja vem lahko bi s cevjo, samo ni logično.
Je pa fajn, ker sam stoji in med sesanjem nimaš še ene mašine za sabo.
Pod črto, ga ne bi še enkrat kupil.

GT1

Zelenc'
31. dec 2011
7
0
1
Evo, jaz prodam svojega dysona 25DC. Kupil sem ga decembra, sesam 1x na teden, je še vedno kot nov. Vsi filtri čisti, kot novi.
Dam ga za 300€, brez cenkanja, prideš, plačaš, odpelješ.

Glede mojih težav z Dysonom 25DC sem že pisal na tem forumu. Kontaktiral sem uvoznika, bral druge forume, gledal video klipe na youtubu.
Zaključek:
- moj dyson je sestavljen pravilno in njegovo delovanje ne odstopa od drugih DC25. (imam potrdilo uvoznika in serviserja)
- DC25 je namenjen za sesanje tepihov, tapisonov in podobnih podlag. Rekel bi, da je bolj primeren za firme, kot pa za doma. Vendar v garancijskem listu piše, da je namenjen za domačo uporabo in ne za profesionalno... Ima električno krtačo, ki odlično posesa tepih ali tapison.
- zrak v prostoru po sesanju ne smrdi čisto nič
- DC25 je popolnoma neprimeren za sesanje trdih gladkih površin, kot so parket, ploščice in kot tak neprimeren za "normalno" stanovanje, ki ima malo tepihov in malo parketa, ploščic.... Zakaj? Ker skozi krtačo sploh ni kakšnega silnega vleka, ampak posesa samo toliko, kolikor se ustvari podtlaka na krtači. Namesto, da bi ti smeti zaugalo v krtačo, se moraš pripeljati na vsako (vidno) smet in jo povoziti, da jo potegne not. Torej, da boš sesal prah, lahko pozabiš, ker ga ne vidiš. Pihanje iz kugle naprej oz, navzgor povzroči, da ob stiku z neko oviro (recimo pod mizo), steno, ta piš zraka zakroži in dvigne vse lahke smeti v radiju 1,5m. Pasje dlake kar letijo po zraku in potem tečeš za njimi in jih loviš.
- sesanje z nastavki in cevjo je štorasto in zaradi izredno močne rebraste cevi tudi nevarno, saj sesalnik ne ostane na mestu, ampak ga s cevjo potegneš za sabo. Na servisu mi je dejal, da lahko cev vlečeš pravokotno na sesalnik in da je v tej smeri stabilen, ampak ni.

Skratka, ta sesalnik ima hud konstrukcijski feler in žal mi je da sem ga kupil. Nategnil sem se iz preprostega razloga, ker nisem verjel, da je lahko izdelek, ki stane 500€ tako zgrešen. (a poznate kakšnega lastnika Poršeja, ki jamra, da je avto zanič...). Verjetno je tu razlog, zakaj vsi kupci hvalijo Dyson dc25. Sesalnik sem kupil, ker ima žena astmo. Res je zrak, ki piha iz sesalnika popolnoma čist in nesmrdeč, vendar pa ta "čist" piš dviga med sesanjem vse živo in na koncu te srbi nos, ker dobiš vse nevidne delce v glavo/nos. Torej tudi za astmatike ni primeren.

Če mi ga bo uspelo prodati, bom kupil (tudi Dyson) model, ki je po mojem mnenju sicer štorast, ampak vsaj ne izpihuje zraka v smeri sesanja. 2 hepa filtra vseeno naredita svoje.

Skratka, če imaš doma 90% tal v tepihu ali tapisonu, potem je to pravi sesalnik zate in glede na ceno je to zonderangebot
smile-1.gif

Če pa ga ne bom prodal, bom poskusil nekako zavarovati investicijo. Posnel bom filmček, kako pasje dlake letijo stran od sesalca in ga dal na youtube. Mogoče se bo potem proizvajalec zganil in mi povrnil denar ali poslal drug sesalnik v zameno, da skinem posnetek.

GT1

Zelenc'
31. dec 2011
7
0
1
BTW: na youtubu najdeš posnetek, kako sesa kupček razsute moke. https://www.youtube.com/watch?v=hd2G5sNSmSM
Malomorgen. Ko bi se približal moki na pol metra, bi jo odpihnilo v vse smeri.

Poglejte 38s posnetka. Na tapisonu je pasja dlaka. Okoli je nekaj ovir, ozerk hodnik, stopnice. Dlake poletijo in on jih ujame tako, da krtačo stisne ob stopnice. Če bi prišel pod malo drugačnim kotom, ali če bi bila tla trda, bi ta dlaka poletela pol metra stran.

Moko najprej sesa na tepihu in nato še na parketu. Vendar samo na sredi sobe, saj če bi se približal steni, bi se piš iz kugle odbil od stene in moka bi poletela po sobi.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Sem tole imel na testu, pa lahko rečem samo NE HVALA ni mi sicer jasno kako s tem stopnice sesaš ........

........ostajam na Roombi ! Naredi vse sama za tak denar !

Nazadnje urejeno: