Dvig minimalca!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Samo država bo manj pobrala. In vsi butlji, ki ste nekje zaposleni in prepričani, da mi v privat sektorju pa samo krademo, podpirate samo to, da se država bogati na račun tistih, ki USTVARJAJO DELOVNA MESTA! Pa še računat ne znate

Eedit: ker besnim zaradi dviga - ja prijatu, saj bodo šli VSI prispevki gor a ti ni jasno??

Država se bogati? Še dobro da imamo bogato državo. :) 17 let sem delal v privat sektorju in vem, kako delajo nekateri privatniki. Jaz sicer bolj podpiram odstranitev dodatkov iz minimalne plače, kot pa sam dvig le te.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Seveda se bogati - z višanjem minimalne plače več kapne v državno blagajno. Zakaj se smešiš?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Seveda se bogati - z višanjem minimalne plače več kapne v državno blagajno. Zakaj se smešiš?

Seveda kapne. Na račun bolj produktivnih ali tistih, ki nimajo normalnih oblik zaposlitve. Npr. ubogi trafikanti, ki jih menda isti zagovarjajo, bodo zaradi dviga minimalca še na slabšem. Ampak to je slabo za PR.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Zakaj bi bili trafikanti npr na slabšem?

Če se zviša minimalni neto, se seveda zviša minimalni bruto. In ta razlika je bila prej manjša kot bo zdaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Po kiri logiki bi 2xni minimalc moral 2xtno dvignit cene?
a ste normalni?
sej ni čudno da je vse u organu, če neki kao strokovnjaki take bučke iz čreve iztiskate :bonk:
Si prebral objavo katero sem citiral?
Vem da na bo 2x drazje, bodo pa oni z minimalcem lazje zivel.
Stroski komunale v lokalni skuonosti so se v 5 letih podvojili. Se nekajrat to naredijo, pa bo minimalna placa glih za vodo in smeti.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Seveda si lahko, ker če si v sosednji Avstriji pri istih cenah lahko privoščijo neto višji od našega bruto, ne vem zakaj pri nas ne bi ta malenkost šla skoz,
seveda bo pa lastniku pristalo malo manj v črevesju, kot do sedaj, to je pa čist logično.
Jamral in jokcal ste prej, jamral in jokcal boste potem, razlike tak ne bo. -če bi vam robote šenkali, bi jamrali in jokcali koliko štroma požrejo.

Točno tako, in ker v Sloveniji itak 70% izvozimo bodo tuji trgi to endvatri razumeli.

Je pa res malce neugoden čas za take zadeve, ker kot gledam so nam razviti trgi že dvignili cene (gledam npr. novi Audi A6 ali pa imenitni Q8) da je črevesje bodočih lastnikov teh avtov že prekleto vznemirjeno.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Kolk si jaz nakazujem tebe prav nič ne briga. Nakazujem pa si kakor mi določa zakon in, če si nakazujem minimalca, še ne pomeni, da se kopam v denarju ali pa da na kakršenkoli način ne spoštujem zakonov. Pri meni in pri 99% podjetnikov je vse kot je treba.

Hahaha, pa ti nisi resen: daj si poglej kaj sem ti poboldal. In kaj hudiča boš spremenil s tem zakonom?? A zdaj pa ne bojo mogli več krast??
A zastopiš, da je treba BRUTO razbremenit, se pravi boš ti namesto 640 EUR dobil ven 700 EUR, delodajalec bo pa plačal isto kot prej. Samo država bo manj pobrala. In vsi butlji, ki ste nekje zaposleni in prepričani, da mi v privat sektorju pa samo krademo, podpirate samo to, da se država bogati na račun tistih, ki USTVARJAJO DELOVNA MESTA! Pa še računat ne znate

Eedit: ker besnim zaradi dviga - ja prijatu, saj bodo šli VSI prispevki gor a ti ni jasno??
Seveda me briga, vse nas briga, ker potem tudi v zdravstvo vplačuješ minimalno, prav tako vrtec, čeprav verjetno imaš več denarja kot navadni delavec na minimalcu.
pa dejte po pravic povedat, kaj vas najbolj teži pri tem in nehajte preusmerjat pozornost -hočejo da se dodatki ne bodo več šteli v minimalca, kar pomeni, da bi potem delodajalec plačal najprej osnovno minimalko + DODATKE. To je problem delodajalcev, ker se ne bo več legalno kradlo delavcem. Še sploh varnostne službe in čistilke v bolnišnicah, kjer je največ izmenskega in nedeljskega dela,pri teh se z blagoslovom države in fake sindikatov največ pokrade ljudem.
Če bi si Krivic za ustvarjanje svoje slave izbral ta problem namesto izbrisanih, bi bila država zdajle dolžna delavcem miljarde , miljarde, ki pa so ostale v žepih delodajalcev.
Tega mogoče ne bo več in to je srž bolečine delodajalcev, ne pa klinčevih 4,5%

• Všeč mi je
Reactions: dufus in Maiden

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Seveda me briga, vse nas briga, ker potem tudi v zdravstvo vplačuješ minimalno, prav tako vrtec, čeprav verjetno imaš več denarja kot navadni delavec na minimalcu.
pa dejte po pravic povedat, kaj vas najbolj teži pri tem in nehajte preusmerjat pozornost -hočejo da se dodatki ne bodo več šteli v minimalca, kar pomeni, da bi potem delodajalec plačal najprej osnovno minimalko + DODATKE. To je problem delodajalcev, ker se ne bo več legalno kradlo delavcem. Še sploh varnostne službe in čistilke v bolnišnicah, kjer je največ izmenskega in nedeljskega dela,pri teh se z blagoslovom države in fake sindikatov največ pokrade ljudem.
Če bi si Krivic za ustvarjanje svoje slave izbral ta problem namesto izbrisanih, bi bila država zdajle dolžna delavcem miljarde , miljarde, ki pa so ostale v žepih delodajalcev.
Tega mogoče ne bo več in to je srž bolečine delodajalcev, ne pa klinčevih 4,5%

Haha kaken bulšit!! Tudi če delam tako - a s tem kršim kakšen zakon? Če delam tako, si delam tudi škodo nekje. Ne dobim kredita recimo, penzija je manjša. Itak pa sem obdavčen po DOHODKU, a si ubrisan al česa ne razumeš? Od vsakega izdanega računa dam državi. Vse po predpisih. Kaj tebe briga stari nergač koliko prispevkov plačijem!! Definitivno pa PREVEČ!!

• Všeč mi je
Reactions: Matey

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.697
1.059
113
Haha kaken bulšit!! Tudi če delam tako - a s tem kršim kakšen zakon? Če delam tako, si delam tudi škodo nekje. Ne dobim kredita recimo, penzija je manjša. Itak pa sem obdavčen po DOHODKU, a si ubrisan al česa ne razumeš? Od vsakega izdanega računa dam državi. Vse po predpisih. Kaj tebe briga stari nergač koliko prispevkov plačijem!! Definitivno pa PREVEČ!!

Samo tole si zapomni prijatelj...Ko se prepiraš z bedakom, on vedno zmaga...pač prednost domačega terena.

• Všeč mi je
Reactions: Peror

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Kdo je rekel, da je država bogata? Napisal sem, da se bogati. Mah, očitno ne štekaš.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Zakaj te pa pol tolk zvija, potem se te to itak neč ne tiče, še boljše bo zate, ker bodo drugi, ki pa delajo tako, vplačevali več v zdravstvo in v primeru da zboliš, boš imel več šans, da dobiš kar ti pripada.
Potem povej kakšne težave imaš, mogoče ti lahko kdo pomaga z nasvetom in tolažbo, ker predvidevam da pa jih imaš, da govoriš o kreditih. Še js ne uporabljam kreditov pa sem navadn klinc in mi je nepojmljivo kolk nesposoben bi moral biti en privatnik, da bi uporabljal osebne kredite.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Zakaj bi bili trafikanti npr na slabšem?

Če se zviša minimalni neto, se seveda zviša minimalni bruto. In ta razlika je bila prej manjša kot bo zdaj.

Minimalna osnova za prispevke samozaposlenih v letu 2018 znaša 60 % zadnje znane povprečne letne plače: 60 % od 1.626,95 = 976,16 EUR

Predvidevam, da bo šla z dvigom minimalca povprečna plača gor, s čimer sledi dvig prispevkov za samozaposlene. Trafikanti, ki s svojimi s.p.ji že tako bolj ali manj životarijo na dnu, bodo plačevali še več.

Mogoče se pa motim, pa sem kaj spregledal...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Zakaj te pa pol tolk zvija, potem se te to itak neč ne tiče, še boljše bo zate, ker bodo drugi, ki pa delajo tako, vplačevali več v zdravstvo in v primeru da zboliš, boš imel več šans, da dobiš kar ti pripada.
Potem povej kakšne težave imaš, mogoče ti lahko kdo pomaga z nasvetom in tolažbo, ker predvidevam da pa jih imaš, da govoriš o kreditih. Še js ne uporabljam kreditov pa sem navadn klinc in mi je nepojmljivo kolk nesposoben bi moral biti en privatnik, da bi uporabljal osebne kredite.

Jao a si ti sploh pismen???? Kako hudiča si prigural v življenju do kamor si?

Ja valda ne moti, da bom brez razloga kot s.p. plačebal več kako zdaj in od tega ne bom imel NIČ!! A si ti ubrisan jao...privatnik, ki uporablja kredite je nesposoben? Omg, pa sej ne more bit res...a pa si ti kdaj pomislil, da se večina s.p.-jev niti ne more vplačati več kot minimalca?

hermann, ja s tem se strinjam. Nisem zastopil v prvo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.