Koliko je pa od tisth 30 novih programov, ki niso podvojeni?Citat:
Uporabnik kingo pravi:
Lahko eno vprašanje - pred časom sem kupil rabljeni DVB-T sprejemnik. Zadnjič me je kolegica prosila, ker ji nekaj nagaja njen sprejemnik, da bi ji za nekaj časa pustil v test mojega, da morda ugotovi napako (zmrzovanje).
Ko sem z mojim poskeniral programe, mi jih je našel 9, z njenim jih je poskeniral 30!
Citat:
Uporabnik bpfc pravi: Koliko je pa od tisth 30 novih programov, ki niso podvojeni?
Citat:
Uporabnik kingo pravi:
Lahko eno vprašanje - pred časom sem kupil rabljeni DVB-T sprejemnik. Zadnjič me je kolegica prosila, ker ji nekaj nagaja njen sprejemnik, da bi ji za nekaj časa pustil v test mojega, da morda ugotovi napako (zmrzovanje).
Ko sem z mojim poskeniral programe, mi jih je našel 9, z njenim jih je poskeniral 30!
Kako je to mogoče?
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Odgovor v zvezi z kodiranjem programov:
Spoštovani gospod,
Zakon o medijih (ZMed) v prvem odstavku 112. člena določa t. i. pravilo must carry, po katerem mora operater pod enakopravnimi pogoji omogočiti razširjanje programov vseh izdajateljev, ki jim je izdano dovoljenje za izvajanje radijske ali televizijske dejavnosti, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer najpozneje v roku 90 dni od začetka oddajanja teh programov ter tako, da so
dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev. To pomeni, da slovenski kabelski operater ne more kodirati nobenega programa slovenskega izdajatelja, pri čemer okoliščina, da se takšen program razširja na določenem območju tudi v digitalni radiodifuzni tehniki (DVB-T) ne igra nobene vloge. ZMed pa seveda ne velja za programe tujih izdajateljev.
Lep pozdrav,
višji svetovalec
Direktorat za medije
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
A ma star pretvornik kakšn vezo z novim, bi mogoče boljš lovil signal?
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
Dan,
ali obstaja kak DVB-T sprejemnik da ima VGA izhod?
Da bi lahko priklopil na monitor?
lp
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
Dan,
ali obstaja kak DVB-T sprejemnik da ima VGA izhod?
Da bi lahko priklopil na monitor?
lp
Evo ga za 18 evrov.
http://www.everbuying.net/product921892.html
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
A morda kdo ve, če DVB-T2 sprejemnik podpira tudi naše DVB-T programe?
Avstrijski mux2 oddaja v DVB-T2 ju in bi kupil nek sprejemnik za gledanje tega, spotoma bi pa rad, da bi lovil tudi naše ki so v DVB-Tju.