Dušan Šešok o minimalni plači

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Men so ponudil 1100€ bruto pred parimi leti... zdaj vidim, da je bilo še veliko.

Res, da je bil prvi razgovor pa že kar uvajanje v službo. (no so mislil, da bo
evil.gif
)

Sem videl, pa folk okol šetat tist dan okoli 9.00 v natikačih kot, da bi z morja prišli
d055.gif

Nazadnje urejeno:

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Ma kaka revolucija, a ne vidiš, da je 3/4 alter populacije mnenja, da bi bilo treba leta 41 nastavit hrbet okupatorju?

Še vedno ne skapirajo, da je "revolucionarjem" ratalo zato, ker je bil navaden delavec in kajžar jebena stranka, živeča v bedi in je upal na boljšo prihodnost, v kateri bo živel človeka dostojno življenje...

Predvojni kapitalisti so dejansko izvajali to, o čemer bluzi Šešok...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
Ti pa ne skapiras da je jeben kajžar pristal na 1/3 tistega kar mu je jeben komunis ponudil..

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.521
113
SV SLO
Jaz pa predlagam, da delavci plačujmo delodajalcem, da lahko sploh delamo. Kakih 400 eur bruto je pa ja nor ali kaj 400 eur je treba plačat, da lahko sploh delaš pri delodajalcu kot je njegovo veličanstvo.

No to je bilo samo za šalo sarkazem ampak resno imam občutek, da je nekdo v tej naši lepi domovini zgubil kompas.

Sovražim ljudi z dvojno moralo. Šešok pa je brez dvoma eden od le-teh.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Občutek imam, da nekateri slabo poznate poslovanje podjetij. Plačo si je potrebno zaslužiti, v zasebnem sektorju ne pride sama na račun. Za visoko plačo moraš podjetju tudi veliko prinesti. Enostavno se lahko izračuna, koliko morate prinesti podjetju za posamezno velikost plače. In kakšne stroške ima podjetje s pozameznim delovnim mestom.
se strinjam. Za veliko plačo treba veliko narediti, imeti veliko dela, imeti vodstvo podjetja, ki bo to delo uredilo, imeti vodstvo podjetja, ki bo dobiček namenilo za dostojno plačo.... ne pa vodstvo podjetja takšno, da dobička nikoli dovolj, da so dragi avti, jahte, ljubice bolj pomembni kot plače, da navlečejo zaposlene, ki jim nimajo kaj delati oz. delajo privatne zadeve nekaterim v vodstvu podjetja....itd
In da mi, ki nič ne vemo, vemo, da vodstvo podjetja ali zas. sektor, mora za svoje zaposlene najti delo in jih zaposliti tako, da bo od tega dela denar...itd.
In nikakor ne morem mimo nekaterih "ex podjetnikov" , ki so zaposlili xx delavcev, ki po nekaj mesecih niso imeli več dela, pa bi rade volje delali, ker se je njihov dragi šef, okol kur_čil z avtom, sklepal rizične posle, oz. posle, ki so bili vnaprej propadli, ali dobiček prenakazovali v druge investicije.......itd...itd. Na koncu pa jokanje pred zaposlenimi...... ni denarja...plač ne bo. Ja, vse so krivi zaposleni, ker nekdo ki je plačan za to ne najde dela ali najde slabo delo.
Ja, veliko bi jih bilo privatnikov.
Da ne boste mislili, da mislim na vse. Eni so res zgledni, pa čeprav so v obdobjih delavci na minimalcih.... ko pa delo pride.... je pa plača večja. In verjemite, še ni bilo problema nikoli delati 12-16 ur... sobote... nedelje....praznike.... na konci se pa še šef vsede zraven pa spije kakšen kozarček...kakšno rečejo, podebatirajo skupaj, kaj še narediti...itd.. Pa vsi prvoščijo tistega mercedesa v garaži, čeprav je samo za k maši.....

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Občutek imam, da nekateri slabo poznate poslovanje podjetij. Plačo si je potrebno zaslužiti, v zasebnem sektorju ne pride sama na račun. Za visoko plačo moraš podjetju tudi veliko prinesti. Enostavno se lahko izračuna, koliko morate prinesti podjetju za posamezno velikost plače. In kakšne stroške ima podjetje s pozameznim delovnim mestom.

Pa kaj ti misliš, da v Iskri ne zaslužijo višjih plač? Jih, saj delajo dobro in z dobičkom. A kaj ko je treba dobičke pohopsat in jih zadržat, da se odplačujejo tajkunski krediti.

Kar se Sešoka tiče. Ko taki tiči kot je on ne bodo morali takunizirati podjetij tako rekoč brez denarja, bom jaz prvi ki bom podpisal naj ukinejo minimalno plačo.
In noben Šešok nima pravice govorit kako imamo to po njegovem slabo urejeno, kajti če bi imeli pri nas vse tip top urejeno tudi on ne bi imel takega deleža, kot ga ima.

Niti kančka empatije ne premore do svojih zaposlenih. V normalnih podjetjih so direktorji ponosni na svoje zaposlene.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
naj si da prvo on bruto 400 euro, poplača vse dajatve, ki ga sledijo in se naj potem dokazuje, če si je sam sposoben zagotoviti večjo plačo s svojim delom. Ponavljam...delom, ne pa s takšnimi izjavami...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113
Tudi jaz bi bil za odpravo minimalne plače, če bi meli v Sloveniastanu pravična vodstva in sistem, ki bi deloval. Zakaj mislite, da je toliko ljudi na minimalcu?

Bruto zneski so pa absurdni, itak. Tu se pa strinjam. Delodajalec mora za 570€ minimalca državi plačati še enkrat toliko.
bonk.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.564
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:Sem videl, pa folk okol šetat tist dan okoli 9.00 v natikačih kot, da bi z morja prišli
d055.gif

Če si bil v 1. nadstropju (ali višje), kjer ni proizvodnega dela, je to ja normalno.
confused-1.gif

No, prodajalci (in ostali mešalci megle) pa seveda hodijo okrog strank s kravato
tongue-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
Ostala 1/3 prav fotr so bli pa gorenjci....
smile-1.gif

Noče priimkov dajat javno......komunisti ste za 1x še zmeram opasni
tongue-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Kje pa pise, da ne morejo imet prostega casa? V koncni fazi, kupis karto za nek majhen otok in nabiras banane, imel bos samo prosti cas in nic drugega. In kje pa pise, da je jurja place spodobno zivljenje in zakaj bi to nekdo moral imeti, ker nekje sedi 8 ur? Denar je potrebno zasluzit, tega pa se mi zdi vsaj 60% ljudi ne ve. In cisto vsak ima moznost bit boljsi tajkun, sebi dati minimalca, zaposlenih pa po pet jurjev, vsak. Pa? Lenuhi smo, vsaj teh 60% ali vec. Imamo pac tako mentaliteto, da mozemo i lagano sportski, dokler nismo v nekaj prisiljeni iz taksnih ali drugacnih razlogov.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
KSZ,

Mene bolj zanima od kje imamo se vedno toliko bolnikov, ki ne razumejo koncepta "moja firma je, ce jo hocem zazgat jo pac bom".
bonk.gif

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Princip močnejšega pač.

Če bi bil res taki frajer, bi še elektro dobavitelju rekel, da mu bo plačal 50% manj, ostalo pa dobi, če bo njegova firma letni načrt dosegla. Ampak za to pač ni dovolj velik kaliber, pa se spravlja na šibkejše, da bo na njih dobičke koval.

Mimogrede, en štrajk ravno ob izteku roka za kako naročilo bi mu koristil, da bi se streznil. Sam za to je pa treba jajca met, čeprav pri 400 bruto res ne vem, kaj še lahko izgubiš.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Princip močnejšega pač.

Če bi bil res taki frajer, bi še elektro dobavitelju rekel, da mu bo plačal 50% manj, ostalo pa dobi, če bo njegova firma letni načrt dosegla. Ampak za to pač ni dovolj velik kaliber, pa se spravlja na šibkejše, da bo na njih dobičke koval.

Mimogrede, en štrajk ravno ob izteku roka za kako naročilo bi mu koristil, da bi se streznil. Sam za to je pa treba jajca met, čeprav pri 400 bruto res ne vem, kaj še lahko izgubiš.

467716-post_slo.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
KSZ,

Mene bolj zanima od kje imamo se vedno toliko bolnikov, ki ne razumejo koncepta "moja firma je, ce jo hocem zazgat jo pac bom".
bonk.gif
Evrofil filme preveč resno dojema
evil.gif

http://www.imdb.com/title/tt0480239/
Mene pa zanima od kje bolnik, kao neki vodilni kader
uf-1.gif
in to celo v tujini, ki ne ve, da je kaznivo z zaporom, celo svojo bajto zažgat, še avta ne smeš,
slučajno vem da trenutno sedi en, ki je svojo bajto razstrelil skupaj s sabo, ampak je imel smolo in preživel kot invalid pa so ga čorkirali za ne vem kolk let, s svojimi žulji jo je naredil, ni je privatiziral brez € svojega vložka, pa je ni smel nafilat s plinom in si čik prižgat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
KSZ,

bonk.gif

Ta koncept bi deloval le v zasebni državi...

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.578
941
113
Ljubi bog, delavec naj se za 400€ bruto dokazuje, po možnosti pri taki "politiki", kot jo ima v svoji firmi? Kam je ta kre*en usekal z glavo? Razumem, da (naj) se človek dokazuje pri 1000€ neto plače, ne pa pri takem "drobižu". Še premal je takih, ki pridejo obiskat šefa na dom s pištolo (primer iz maribora) ......