Brezveze si je dvigovat pritisk in sprožat adrenalin, nič se ne bo zgodilo. Reče lahko karkoli, dela s svojimi delavci, kar hoče, izkoristil je državo in še jo bo, ker zakonodaja to dopušča in četudi mu danes odvzamemo vse prihodke, si je nakopičil dovolj premoženja za nekaj sto let udobnega življenja. Če pogledaš sina, vidiš, da ima tudi primernega naslednika. Šešok je zame prvi obraz sužnjelastniškega kapitalizma. Zmagal je in to ve.
Ne podpiram nasilja, ampak takega človeka ustavi le to. In čeprav je npr. Had objavil njegov naslov in streetview njegove hiše, se mu ne bo nič zgodilo, ker je 99,999% ljudi takih lulčkov, kot sem jaz. Gobcamo po forumih, naredimo pa nič. On pa je nekaj naredil: potacal je take pasivneže. Edino, kar mi pri njem ni jasno, je motiv. Dejansko ne fura posebnega luksuza, malenkost nadstandardna hiša in avto, nič posebnega. Kaj za vraga ga potem žene? Pohlep bo verjetno res nekoč definiran kot bolezen, mogoče zasvojenost, podobno kot alkoholizem. Ker logike ni.