DURS napovedi: dohodnina ipd

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ma [censored], zjebali so nam olajšave.

Nič več varčnih aparatov, reševanja stanovanjskega problema, zdravil...

Kar se dohodninske lestvice tiče so tisti z malimi plačami v istem razredu kot tisti z enormnimi:

če znaša neto letna davčna osnova v eurih znaša dohodnina v eurih
nad do
6.800 16%
6.800 13.600 1.088 + 27% nad 6.800
13.600 2.924 + 41% nad 13.600

10.gif

Pizdajimmaterna in zaradi tega bom moral doplačat kar konkretno vsoto.
cry12bpy.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
A ne bi bil raje srečen, da sploh kaj imaš, da lahko plačaš?
smile-1.gif

Vem, da je sranje, da plačaš - ampak obstaja folk, ki mu ni treba plačat, ker pač nič nima.
(pa pustimo goljufe.press)

Ni konec življenja. Upam pa, da se bo sem in tja iz tega folk naučil vsaj to, da ni tako nepomembno, kako naša država frčkari z denarjem. In da ni vseeno, kako nekateri goljufajo (in imajo kup socialnih transferjev, hkrati se pa okoli vozakarijo z ganz novimi mečkami). Ker zanje zato več plačujemo mi - in mislim, da je iz te dohodninske lestvice očitno, da bo povprečni slovenec (nekdo, ki ni čisto reven, hkrati pa sploh ne bogat) doplačal kar precej več dohodnine kot pa lani.

PS: To, da ni več olajšav, vemo že več kot eno leto.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
To, da ni več olajšav, vemo že več kot eno leto.

Čakaj da bodo vsi dobili pildke od firme in si izračunali. Do sedaj ni nihče vedel kaj ga čaka.

Sicer sem že v Čveku napisal:ampak zakaj je bilo potem pred dvema letoma rečeno da lahko kupnino za rešitev prvega stanovanjskega problema razdeliš na 10 let (4% olajšave namesto 3)???!!!
10.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zato, ker pred dvema letoma so pa še mislili, da bo to veljalo.
wink-1.gif

Potem je pa država prišla na EDS idejo, češ da bodo drugače pobrisali boljši kadri.
Ker so sindikati noreli, da to pomeni višjo davčno stopnjo za prve razrede, je sprejela kompromis na način, da je znižala število razredov, luknjo pa zafilala tako, da sedaj velika večina folka plačuje več kot lani. In to so praviloma tisti, ki iz svojega žepa itak že sedaj noro financirajo vrtce,.... ker pač niso revni kot "cerkvena miš" (torej dobesedno in edino cerkvene miši plačujejo manj, manj plačujejo tudi Šroti, Jankoviči, Mermali, Rigelniki, Bavčarji in Kordeži - vsi ostali pa plačujemo več!).

(vem, da izpadem noro čisto vsakič, ko začnem stokati okoli tega, da "utajevanje davkov" ni nekaj, na kar bi se gledalo s ponosom - ampak Slovencu je očitno itak vseeno, koliko davkov plačuje. Vsak dan lahko vidiš, kako je šlo v zrak kup javnega denarja, pa nikome ništa. Slovencu je po častjo vzeti račun v gostilni, češ da s tem izpade malenkosten. In s tem vsakič znova dokaže, da ne šteka, da država hoče svoj denar imet in temu cilju podreja vse, da svoje dobi - če drugače ne gre, pa razrede in olajšave. No, kaj čmo - čez 30 let bo morebiti celo kdo razumel, zakaj je v ZDA davčna utaja tretirana po istem sistemu kot umor
smirk-1.gif
).

Nazadnje urejeno:

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Je pa treba upoštevati še nekaj. 1.1.2007 so se znižale dohodninske stopnje in povečala splošna olajšava. Nekateri so takrat dobili kar konkretno višjo neto plačo, čeprav se bruto ni spremenila. Sedaj plačujemo manj dohodnine čez leto in je zato večja verjetnost, da je treba še kaj doplačati.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Na tole ti bom dala samo tale link, kako je vse skupaj izgledalo leta 2006:
http://www.durs.gov.si/si/davk...e_za_leto_2006/

Seveda ne smemo pozabiti, da smo z letom 2007 praktično vsi izgubili posebno olajšavo.;)

@iceman - boš pa drugo leto bolj pazil in ne boš zapravljal denarja, ki ni tvoj. Dobro jutro, ampak v resničnem svetu so davki, ki so enako sigurni kot smrt! In pravila igre so vedno določena vnaprej, tako da si vsak lahko že med letom izračunava, koliko bo treba plačat davkov - kot akontacijo in/ali na koncu.

Nazadnje urejeno:

bborst

Pripravnik
19. avg 2007
75
0
6
Citat:
Uporabnik iceman47 pravi:
Kaj pa če nimaš iz česa plačat? Recimo, da si denar porabil/a za pač neko zadevo ( izberi sama) in potem te kap zadane ko vidš račun za recimo par 1000€.
bonk.gif

Si pač neke zadeve (izberi sam) ne bi smel privoščit, oziroma v manjšem obsegu in malo v naprej pomislit na dohodnino, ne pa zapravt do zadnjega €.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Pozdravljeni.
Kako pa gre pri dobičku iz skladov? Kaj pa če sem imel zgubo pri skladu, je treba tudi kaj vpisat?
Kaj pa kar imam preko borznoposredniške hiše nekaj vloženo v tuje delnice?

Hvala,lp.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Je pa treba upoštevati še nekaj. 1.1.2007 so se znižale dohodninske stopnje in povečala splošna olajšava. Nekateri so takrat dobili kar konkretno višjo neto plačo, čeprav se bruto ni spremenila. Sedaj plačujemo manj dohodnine čez leto in je zato večja verjetnost, da je treba še kaj doplačati.

A res??? Pokaži mi enega ki je 1.1.07 dobil večjo neto plačo. Seveda bi jo po vsej logiki moral dobit, ampak je ni nihče. To da se je spremenila dohodniska stopnja je bilo samo v prid delodajalcem, ti so se ob tej novosti samo smehljali. Delavci pa smo dobili enako kot prej. TO razliko pa bomo plačali lepo mi. Tako da na ves glas lahko rečem samo to :

Takšen besednjak ni za forum. Zaradi mene se lahko to dereš na svojem balkonu, tukaj pa bo treba pisat bolj kulturno.

Nazadnje uredil moderator:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Če pa me je razjezilo, ko sem si izračunal koliko bom moral plačat dohodnine. Nisem si mogel kaj, da nebi kolno preko JJ in ostalih.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Čisto vsi so dobili več neto plače. Razen če imaš v pogodbi napisano fiksno neto plačo ali pa te delodajalec nateguje. Sicer pa je to razvidno iz tele slike (rdeča črta).
Delodajalci niso zaradi tega pridobili nič, denar ti je poklonila država.

Sicer pa so se s 1.1.2008 znova spremenili dohodninski razredi, tako da je neto plača spet za kak evro večja
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Če pa me je razjezilo, ko sem si izračunal koliko bom moral plačat dohodnine. Nisem si mogel kaj, da nebi kolno preko JJ in ostalih.

Si mogoče uveljavljal tisto olajšavo za nakup stanovanja? V tem primeru je možno, da boš plačal več dohodnine. Drugače pa je tako kot sem zapisal zgoraj - če med letom plačaš manj, bo potrebno na koncu doplačati. Kar pa je bolje, saj tako država brezobrestno kreditira tebe, ne pa ti njo
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Moja plača je določena s količnikom od zajamčene plače. Torej če se davek zmanjša se zmanjša samo delodajalcu. Meni pa gre gor plača takrat ko gre gor zajamčena. Mislim da ima veliko drugih enak način izračunavanja plač.
Če se je 1.1.07 povišala zajamčena plača se ne spomnim, v glavnem meni se plača ni povišala za toliko, da bi se tega spomnil.

AKr

Pripravnik
29. sep 2007
86
0
6
Očitno nisi v najnižjem plačilnem razredu, ker tisti imajo količnik od zajamčene plače. Se pravi, da si v najvišjem plačilnem razredu, da se ti je plača zvišala (brez spremembe delovnega mesta ali novega vrednotenja delovnega mesta), ker le tako lahko zagovarjaš ukrepe financ ministra.
Drugače rečeno, vsi ukrepi FM in vlade so v tem, da sistematično uničujejo srednji razred ljudi in zato maksimalno obremenjujejo srednji plačni razred. Normalno, če ne znaš drugega se boš vrgel na količine.
Najlažje je zaslužit z povišanjem kruha, mleka in naftnih derivatov, to seveda uporabljamo vsi in naprej ni potrebno niti misliti. Fajn logika za logista službenih vozil in prenočišč pri svetovni banki. Slovenčki ga pa postavimo - posredno za FM-ja. Super ni kaj, a ne. Saj to ni edina, ki (so) jo je skuhal(i).

Lp.
aplauz.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Si mogoče uveljavljal tisto olajšavo za nakup stanovanja?

A je za 2007 kaksna olajsava za nakup stanovanja ? Preprican sem bil, da so to ukinili, pa tudi v online obrazcu oz. informativnem izracunu ne najdem nic o tem.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
uff kok mam za doplačat
frown-1.gif
banda pokvarjena in, da olajsava za nakup stanovanja je brisana oz. je ni. Sam sem moral poskrbeti za rešitev stanovanjskega problema, država ni primaknila niti CENTA zdaj mi bodo pa še dnar pobral! Bemu reforme in glupe desničarje!