Dual Active SIM

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ksz

(Evropski) trg je orenk zapostavljen kar se tiče dual sim telefonov. Če hočeš premium dual sim active telefon, ga praktično ne moreš dobiti, torej ostanejo zgolj kompromisi.

Zadnji tak proper telefon je bil verjetno HTC One M7, ki ima še vedno zelo spodobne specifikacije in precej čist androi... Če bi recimo kje staknil dobro ohranjenega rabljenega.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če iščeš Dual SIM telefon z zelo spodobnimi specifikacijami in čistim Androidom si poglej še OnePlus 3T.

V Evropi je pa Dual SIM zanimiv samo še za privat / služba SIM, da ne nosiš dveh telefonov s seboj. Kolobarjenje z več SIM se ne splača več, ker je skoraj vse že zastojn, oz. za male pare. V Aziji so pa glede cen storitev še vedno 10-15 let nazaj.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Tudi za očeta sem nabavil samsung s7 dual in je zadovoljen. Edino sedaj z upgrejdom na Nougat ga nekaj serje, da včasih ne preklopi nazaj na zvonenje, če ga je dal prej na tiho. Je potrebno ugasniti telefon... Samsung pa software :D

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
Men je po updatu tud sral govna, pol sem pa update snel v kompletu in ga na novo preko odina instaliral. Sedaj dela bolje kot prej tudi signal in ostalo

bomber

Pripravnik
14. maj 2011
93
4
8
Ptuj
lunixfashion.si
Tudi pri meni bo naslednja izbira dual sim. Sva testirala pri kolegu ki ima huawei p8 lite dual sim. Ali midva nisva vedla vredu nastavit ali je pa ta kar nekaj. Smse z obeh sim nameče kar v en pogovor, prav tako so klici v eni zgodovini. Sam bi rad imel telefon, ki bi imel popolnoma ločen dnevnik za vsako številko in ločene pogovore v smsih. Če npr odpišem ali pokličem nazaj naj bo to avtomatsko iz tiste sim na katero je bilo klicano/prejet sms ipd. Treba je povdariti tudi da pri dual stand by je druga sim nedosegljiva ob brskanjem po netu s prvo sim.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik bomber pravi:Treba je povdariti tudi da pri dual stand by je druga sim nedosegljiva ob brskanjem po netu s prvo sim.

Emm? Imam HTC Desire 526G dual sim in tega (tvojega) problema nimam.
V kolikor gorovim je druga kartica nedosegljiva, pri brskanju po spletu pa obe normalno zvonita...

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Čisto informativno, a ima Huawei P9 tudi tako narejeno ali je treba preklapljati?
Pri dual sim telefonih ni potrebno ničesar preklapljati. Vse kar moraš določiti je, da določiš katera sim bo prioritetna za podatke. Po domače to pomeni, da ko vklopiš podatke, jih bo šopalo preko tiste sim kartice, ki si jo določil.
Kar pa se klicanja tiče, je pa zadeva enostavna. Iz imenika poiščeš osebo, ki jo hočeš klicati (ali pa odptipkaš številko), potem pa imaš dve ikoni (sim1 in sim2) in odvisno na katero pritisneš, iz tiste sim kartice gre klic.
Pri določenih modelih telefonov (to je odvisno od UI vmesnika) pa lahko že v imeniku vsaki osebi nastaviš prioritetno sim kartico. Torej ljubico kličeš vedno samo iz sim2, bog ne daj, da jo kličeš iz sim1, ker potem izve tvojo pravo številko in kliče ravno takrat, ko je žena zraven. Tako pa lepo, ko prideš domov, izklopiš sim2 in voila
evil.gif

I kdo ve to glede imenika, da lahko nastaviš privzeto kliceanj iz SIM1 oz. SIM2 za Huawei P9 lite?

Hvala

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Ksz

(Evropski) trg je orenk zapostavljen kar se tiče dual sim telefonov. Če hočeš premium dual sim active telefon, ga praktično ne moreš dobiti, torej ostanejo zgolj kompromisi.

Zadnji tak proper telefon je bil verjetno HTC One M7, ki ima še vedno zelo spodobne specifikacije in precej čist androi... Če bi recimo kje staknil dobro ohranjenega rabljenega.

Jaz sem ga imel ene 2 leti nazaj, govno od govna, če so sedaj kaj poštimali z Androidom ne vem, takrat med mojim lastništvom je prišel tudi novi Android (ne vem kateri), in zadeva je zelo zelo štekala, nedosegljivost itd... kupil sem ga pa direkt na uvozniku. Na koncu sem naredil spisek napak in ga poslal na servis, sploh ga niso popravljali, sami so mi predlagali vračilo denarja, to je bilo to...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer pa nekdo je omenil OnePlus 3T, top zadeva, sem ga imel v roki in kolega je tudi zelo zadovoljen z njim. Če bi bil vodotesen bi tudi sam resno razmislil o njem. Je pa hiter kot blisk. Je pa res da ni dual activ. Skratka ko poteka pogovor na SIM1 si na SIM2 nedosegljiv. Ampak to rešiš elegantno s call forwardingom v primeru nedosegljivosti in je to to, itak imamo vsi neomejene klicne pakete...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik bomber pravi:
Tudi pri meni bo naslednja izbira dual sim. Sva testirala pri kolegu ki ima huawei p8 lite dual sim. Ali midva nisva vedla vredu nastavit ali je pa ta kar nekaj. Smse z obeh sim nameče kar v en pogovor, prav tako so klici v eni zgodovini. Sam bi rad imel telefon, ki bi imel popolnoma ločen dnevnik za vsako številko in ločene pogovore v smsih. Če npr odpišem ali pokličem nazaj naj bo to avtomatsko iz tiste sim na katero je bilo klicano/prejet sms ipd. Treba je povdariti tudi da pri dual stand by je druga sim nedosegljiva ob brskanjem po netu s prvo sim.
Mislim, da SMSe zmeče v eno pogovorno nit, ne glede na katero SIM prihajajo, čisti pri vsakem dual sim telefonu. Je pa pri vsakem sms-u zraven ikona, ki ti kaže SIM1 ali SIM2. Pri klicih enako.
Je pa ena dobra stvar (vsaj na mojem Huawei-ju). Če pride SMS ali pa klic na SIM2, in želim odgovoriti, oz. poklicati nazaj, mi ponudi SIM2. Sicer sta obe "tipki" prikazani na ekranu, ampak tipka SIM2 je obrobljena in tako vem, da sem prejel SMS oz. klic na SIM2 in da tudi ogovarjam s SIM2.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

Mislim, da SMSe zmeče v eno pogovorno nit, ne glede na katero SIM prihajajo, čisti pri vsakem dual sim telefonu . Je pa pri vsakem sms-u zraven ikona, ki ti kaže SIM1 ali SIM2. Pri klicih enako...

To ne drzi... Pri Lumii 950 Dual SIM ima vsaka SIM svojo aplikacijo za klicanje in svojo apliakcijo za sporocila ...

skitched-20170201-122944.png

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm to pa je malo butasto? Namreč če mi kdo kliče na SIM1 in hočem potem to številko poklicat iz SIM2 je že projekt... ali?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hmmm to pa je malo butasto? Namreč če mi kdo kliče na SIM1 in hočem potem to številko poklicat iz SIM2 je že projekt... ali?

Imenik je itak lahko skupen ... Iz seznama klicev pa lahko izberes tudi, ce zelis poklicati iz druge stevilke ...

Sedaj recimo v prvem slotu nimam SIM kartice... in sem izbral stevilko iz seznama klicev iz prve stevilke ... in se odpre dropdown, kjer lahko izberem da zelim poklicati iz druge stevilke ...

wp_ss_20170320_0001-20170320-174745.jpg
wp_ss_20170320_0002-20170320-174840.jpg

Na podoben nacin se da tudi pri sporocilih izbrati, iz katere stevilke naj se poslje... Privzeto je pac iz tiste stevilke, kjer je bil klic ali sporocilao sprejet oz. klican/poslan ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Nokia združuje smse v eno nit. Jih pa različno obarva. Imamo.
Ni projekt klicat levo-desno.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jaz poznam samo android telefone, kako to dela na windowsih, pa ne vem.
Je pa verjetno pri vsaki verziji operacijskega sistema malo drugače. Eni imajo različne barve za različne SIM kartice, da je bolj pregledno, drugi recimo tega nimajo. Eni lahko skrijejo ime operaterja na zaslonu, tako, da na prvi pogled sploh ne veš, da gre za dual sim telefon itd....