Dual Active SIM

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ima kdo izkušnje z Dual SIM (obe kartici aktivni) telefonom.
Prosim za mnenja.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Hvala za odgovore.
Od vseh naštetih je dejansko samo Asus Zenfone 2 dual active sim telefon.
Zanima me, če sta res obe številki ves čas aktivni (seveda, če je signal!) in kako izbereš iz katere številke boš klical, ali prenašal podatke (internet, mail, ...).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Imam Lumio 950 Dual SIM ... in sta obe stevilki hkrati dosegljivi... edino, ko govoris preko ene stevilke, je druga zasedena (Dual SIM standby) ... Ni pa potrebno nic prekljapljati ... Za klicanje iz ene stevilke uporabis eno ikono... za klicanje iz druge... drugo ... Enako je pri sporocilih ... Edino za prenos podatkov je potrebno v nastavitvah izbrati eno SIM kartico... in prenos podatkov potem deluje le na tisti stevilki ...

skitched-20170201-122944.png

skitched-20170201-123108.png

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b2c7-20170201-123200.png

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Čisto informativno, a ima Huawei P9 tudi tako narejeno ali je treba preklapljati?
Pri dual sim telefonih ni potrebno ničesar preklapljati. Vse kar moraš določiti je, da določiš katera sim bo prioritetna za podatke. Po domače to pomeni, da ko vklopiš podatke, jih bo šopalo preko tiste sim kartice, ki si jo določil.
Kar pa se klicanja tiče, je pa zadeva enostavna. Iz imenika poiščeš osebo, ki jo hočeš klicati (ali pa odptipkaš številko), potem pa imaš dve ikoni (sim1 in sim2) in odvisno na katero pritisneš, iz tiste sim kartice gre klic.
Pri določenih modelih telefonov (to je odvisno od UI vmesnika) pa lahko že v imeniku vsaki osebi nastaviš prioritetno sim kartico. Torej ljubico kličeš vedno samo iz sim2, bog ne daj, da jo kličeš iz sim1, ker potem izve tvojo pravo številko in kliče ravno takrat, ko je žena zraven. Tako pa lepo, ko prideš domov, izklopiš sim2 in voila
evil.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Zakaj sem sploh postavil to vprašanje
Prebral sem, pa v resnici več ne vem kje, da je pri Dual SIM Stand-by telefonih aktivna tista SIM, katere PIN vpišeš ob vklopu telefona in, če hočeš uporabiti drugo SIM, moraš telefon izklopiti in po ponovnem vklopu vpisati PIN druge SIM kartice.
No očitno temu ni (več) tako.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Zakaj sem sploh postavil to vprašanje
Prebral sem, pa v resnici več ne vem kje, da je pri Dual SIM Stand-by telefonih aktivna tista SIM, katere PIN vpišeš ob vklopu telefona in, če hočeš uporabiti drugo SIM, moraš telefon izklopiti in po ponovnem vklopu vpisati PIN druge SIM kartice.
No očitno temu ni (več) tako.
Ne, ne, te fore so se uporabljale pred leti, ko so obstajali nekakšni dual sim adapterji (v katerega si vtaknil dve kartici), ki si si jih nekako povezal s slotom za sim kartico v telefonu. Tam si moral potem telefon non stop izklapljati in vklapljati, če si želel zamenjati sim kartico. Ampak to je res zgodovina.
Sedaj je to elegantno, kot sem opisal v zgornjem postu.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem podobno razmišljal, ko sem kupoval prvega, ker so eni zganjali tak halo okoli tega. V bistvu pa paničarijo zato, ker si na drugi liniji 'nedosegljiv' ta čas.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem podobno razmišljal, ko sem kupoval prvega, ker so eni zganjali tak halo okoli tega. V bistvu pa paničarijo zato, ker si na drugi liniji 'nedosegljiv' ta čas.
To lahko elegantno rešiš s preusmeritvijo. Se pravi ko govoriš po sim1 in si na sim2 nedosegljiv, v nastavitvah za preusmeritve nastaviš, da ti klic preveže na sim1. Tako klicočemu ne bo javljalo, da si nedosegljiv.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
pri vseh sta obe aktivni, samo v času klica je druga standby, za vsako linijo lahko določiš kaj bo sicer primanrno ali pa ti vedno ponudi možnosti izbire.

Lp,

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
pri vseh sta obe aktivni, samo v času klica je druga standby, za vsako linijo lahko določiš kaj bo sicer primanrno ali pa ti vedno ponudi možnosti izbire.

Lp,
V času klica je druga nedosegljiva. Stand by sta obe, dokler ni klica. Ko pa na eni kličeš, je druga nedosegljiva, oz. zasedena, odvisno od modela telefona.