Kaj konkretno te zanima?Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Ima kdo izkušnje z Dual SIM (obe kartici aktivni) telefonom.
Prosim za mnenja.
Mislim, da nobeden od teh ni dual active, ampak so dual standby.Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Lenovo P70, Lenovo Z0, Moto Z, vsi delujejo OK.
Citat:
Uporabnik Jest pravi: Imam Lumio 950 Dual SIM ............
Pri dual sim telefonih ni potrebno ničesar preklapljati. Vse kar moraš določiti je, da določiš katera sim bo prioritetna za podatke. Po domače to pomeni, da ko vklopiš podatke, jih bo šopalo preko tiste sim kartice, ki si jo določil.Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Čisto informativno, a ima Huawei P9 tudi tako narejeno ali je treba preklapljati?
Ne, ne, te fore so se uporabljale pred leti, ko so obstajali nekakšni dual sim adapterji (v katerega si vtaknil dve kartici), ki si si jih nekako povezal s slotom za sim kartico v telefonu. Tam si moral potem telefon non stop izklapljati in vklapljati, če si želel zamenjati sim kartico. Ampak to je res zgodovina.Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Zakaj sem sploh postavil to vprašanje
Prebral sem, pa v resnici več ne vem kje, da je pri Dual SIM Stand-by telefonih aktivna tista SIM, katere PIN vpišeš ob vklopu telefona in, če hočeš uporabiti drugo SIM, moraš telefon izklopiti in po ponovnem vklopu vpisati PIN druge SIM kartice.
No očitno temu ni (več) tako.
To lahko elegantno rešiš s preusmeritvijo. Se pravi ko govoriš po sim1 in si na sim2 nedosegljiv, v nastavitvah za preusmeritve nastaviš, da ti klic preveže na sim1. Tako klicočemu ne bo javljalo, da si nedosegljiv.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem podobno razmišljal, ko sem kupoval prvega, ker so eni zganjali tak halo okoli tega. V bistvu pa paničarijo zato, ker si na drugi liniji 'nedosegljiv' ta čas.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Verjetno mu pa javi, da je klic preusmerjen?
V času klica je druga nedosegljiva. Stand by sta obe, dokler ni klica. Ko pa na eni kličeš, je druga nedosegljiva, oz. zasedena, odvisno od modela telefona.Citat:
Uporabnik plexix pravi:
pri vseh sta obe aktivni, samo v času klica je druga standby, za vsako linijo lahko določiš kaj bo sicer primanrno ali pa ti vedno ponudi možnosti izbire.
Lp,