Družinski zakonik - referendum - anketa

Ali podpirate predlagani -družinski zakonik-?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Sem zato, da si homoseksualci uredijo status, sem pa proti posvojitvi otrok.
...Tako da tovrstno klobasanje iz strani cerkvenih funkcionarjev in posameznih RKC stereotipnih loverjev glede posvajanja otrok vse povprek iz strani istospolno usmerjenih parov, je en velik larifari, ki ima za posledico samo to, da ljudje sploh na koncu ne bodo vedeli, kaj točno novi zakonik prinaša in predvsem, kaj NE prinaša....

Kolikor poznam "lik in delo" člana jonny77, boš njemu podrejanje RKC-ju težko podtaknil.

Glasovanje na tem referendumu ne bo potekalo po ločnici verni-neverni, menim da bo precjsšnje število nevernih PROTI, in dokajšnje število vernih ZA (npr. jaz)

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
cool-1.gif

nisem še glasoval, se moram prej izobrazit o tem zakonu.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tako je glasovalo se bo za in proti pe...m! Menda tudi bodoči mandatar nima kaj dobrega mišljenja o okol obrnjenih!
in kdo naj bi bil ta ?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tako je glasovalo se bo za in proti pe...m! Menda tudi bodoči mandatar nima kaj dobrega mišljenja o okol obrnjenih!
Se strinjam s tabo, da se bo odločalo samo na podlagi stereotipov o istospolno usmerjenih, čeprav je o teh zadevah v zakoniku še najmanj novosti.

@Nigel
To o RKC-ju je bilo mišljeno bolj za tisti del cerkvenih dostojanstvenikov in posameznikov iz raznoraznih homofobičnih gibanj.

edit:
Uredilo se bo pa seveda tudi to, kar omenja The Red Devil, ampak tega seveda nihče ne bo izpostavljal, ker to v naši deželi ni zanimivo.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sam sem mnenja, da se da ta referendum na on hold za nekaj časa. V državi je veliko več peročih težav, katere potrebujejo nujno rešitev.
Prvo naj rajši delajo na tem, da sta "koruzniki" nimajo več toliko pravic pri uveljavljanju tega in onega dodatka, naj se nekaj naredi k narodnemu prirastku, itn....ko bo to zrihtano, se naj posvetijo razsvetljencem, ko so kar naenkrat spoznali, da so geji/lezbike in da želijo z novim partnerjem otroka,,,
pa lp!

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Sam sem mnenja, da se da ta referendum na on hold za nekaj časa. V državi je veliko več peročih težav, katere potrebujejo nujno rešitev.
Prvo naj rajši delajo na tem, da sta "koruzniki" nimajo več toliko pravic pri uveljavljanju tega in onega dodatka, naj se nekaj naredi k narodnemu prirastku, itn....ko bo to zrihtano, se naj posvetijo razsvetljencem, ko so kar naenkrat spoznali, da so geji/lezbike in da želijo z novim partnerjem otroka,,,
pa lp!
467716-post_slo.gif

Ja, predvsem bi bilo treba preveriti "mati samohranilke", ki to niso.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Očitno se folk kar sproti zmišljuje, če bo [censored] ali lezbijka. Ta sprememba je aktualna za spreobrnjene ali prikrite homoseksualce. Po kakšni logiki bi sicer homoseksualci posvajali svoje otroke?
bonk.gif

Če že, naj imajo vsi pari možnost posvajati otroke. Sicer smo spet na poti diskriminacije - zakaj bi lahko posvojili le biološke? Ker s tem avtomatsko ostale homoseksualne pare, ki bi radi posvojili otroke, izključiš. Argumentov, ki bi govorili proti posvajanju homoseksualnih parov tako ni, oziroma so bedasti, je pa situacija takšna, da že hetero pari težko pridejo na vrsto, homoseksualni pa bi bili s tem de facto izključeni iz posvajanja, ker na vrsto sploh prišli ne bi (prednostno bi se obravnavali hetero pari). Ne vem, zakaj takšna znanost.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne vem, zakaj takšna znanost.
To mene tudi zanima.
Posvajanje "tujega" otroka itak nov zakon ne dopušča (vsaj nič bolj kot stari).

Torej kaj dejansko moti tiste, ki so organizirali zadevo?
sprasujem se.gif

Jim je samo dobra priložnost za cirkus (AKA "attention whoring") ?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Jaz bom proti - iz "tehničnih" razlogov - vsi govorijo samo o pravicah odraslih (hetero ali homo) nihče pa o pravicah OTROKA
No, saj z novim zakonikom tudi otrok dobi določene pravice...

Še vedno nima pravice da se v okviru možnosti sam odloča s katerim od ločenih staršev želi živeti oziroma se njegovo mnenje ne upošteva, vključno s spremembo svojega stališča