Drugi prvi se vraca!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jest prov zagotovo nisem skakov.
Ker sem že po naravi len, raje plačam tisti dan, kot da bi moral z razbolelimi jetri drugega v letu crnčariti. Tako obravnavam tudi moje fante. Saj bodo par dni kasneje imeli konkretno priliko notri dobiti,
grin1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Za Rusijo konkretno vem, ker sem te dni precej gledal njihov koledar, da je v teh dnevih 5 prostih dni, ki jih imajo med novim letom in pravoslavnim Božičem in se imenujejo novoletni prazniki. Drugače med letom pa imajo zelo malo prostih dni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Letos so imeli defacto 3 dni prvega maja pa 3 dni dneva zmage. Sem bil slučajno takrat tam in razen pravih privatnikov (gostilne, trgovine, turizem) se dela hudo malo ali celo nič.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Sklepam, da v SMC špekulirajo, da vlada ne bo več vzdržala celega leta in je treba volilni raji vreči en bombonček pred volitvami. Razen tega se v začetku leta ni treba sekirati, če je proračun šel skozi po EU kriterijih glede primanjkljaja.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.557
1.157
113
Naj le vrnejo. Vzamejo pa naj 15.8.! Ker so itak takrat dopusti...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Petnajsti osmi je špica! Gremo tradicionalno na Sočo in imamo vedno problem v kampih. Vsako leto nas je namreč več, sedaj imamo že menda okoli 15 šotorov, postavimo se pa tradicionalno v krog, tako kot v starih western filmih
hysterical-1.gif
Ostali pa že prej pozaspijo, tista mulovodska pot na Krnsko jezero je prav lepa uspavanka.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.313
2.947
113
Lublana
Obišči stran
KSZ

Jaz sem še vedno za ukinitev vseh dela prostih dni, naj raje vsakemu zaposlenemu dajo dodatnih 13 dni dopusta pa si naj vsak sam izbere in naredi svoje praznike.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Letos so imeli defacto 3 dni prvega maja pa 3 dni dneva zmage. Sem bil slučajno takrat tam in razen pravih privatnikov (gostilne, trgovine, turizem) se dela hudo malo ali celo nič.

Sem se narobe izrazil - nimajo tako razpršenih; dan tu, dan tam pol pa združujemo po cele tedne. mislim da tri večje pakete na leto in je to to.

Dela prosti dnevi v Rusiji:

1. 1. 2017 Novo leto Новый Год
2.-6. 1. 2017 Novoletne počitnice Новогодние каникулы
7. 1. 2017 Pravoslavni Božič Рождество
23. 2. 2017 Dan braniteljev domovine День защитника Отечества
8. 3. 2017 Dan žena Восьмое марта
1. 5. 2017 Praznik dela in pomladi Праздник Весны и Труда
9. 5. 2017 Dan zmage День Победы
12. 6. 2017 Dan Rusije День России
4., 5. in 6. 11. 2017 Dan narodne enotnosti (ponedeljek prenos zaradi nedelje) День народного единства

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.006
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ocitno ce to ZL predlaga za vlado ni sprejemljivo. Ko to predlaga SMC je to ok.
Drgac pa super. Je fajn family time za novo leto

Se strinjam,

Še posebej je ironično, ker so včeraj pri Dnevniku pokazali izpisek lanskoletnega glasovanja, iz katerega je bilo razvidno, da je SMC glasovala proti, pokazali pa so tudi glas proti te tete od SMC, ki je zdaj na posnetku zagovarjala ponovno uvedno praznika, na izpisku pa je bilo jasno videti, da je lansko leto glasovala proti.

Leto in pol nazaj ...

Ukrep ukinitve 2.1. je bil "varčevalni"! Glede na gospodarske napovedi se je situacija v tem času močno spremenila, tako da ne moreš primerjat situacije.
Najboljše da ukinejo vse dela proste praznike in uvedejo 16 urni delovnik, ves teden.

Bo gospodarstvo in država veliko dodatnih milijonov zaslužila !!!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kaj se bo zgodilo? Tam kjer ze sedaj nic ne dela se bo se manj in vec zabusavalo. Tisti, ki delajo petek in svetek bodo pa tako ali tako delali. Cisti nesmisel izgubljanja casa. Namest, da bi ves cas namenili, da resijo zdravstvo za zacetek si oni vzamejo 16 ur za brecasno interpelacijo in debato, biti frej ali ne en dan. Tema! Tema!
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Do letos smo mi 15. 8. običajno šli k Jelenčiču. Ne pojdite vi tja. Tam nam odmeri plac nad štalo, ker smo za ostale predele preveč glasni. Nam je prav.
Sicer pa dogajanje zadnjih dni kaže, zakaj 2.1. spet prost. V koaliciji niso ziher, če bo vlada vzdržala še eno leto in je treba nekako pridobiti volivce. Kake res uporabne reči so se že drugi pred njimi spomnili uvesti - denimo vinjete in subvencije za srednješolske malice. Pa dajmo nekaj, kar nobenemu veliko ne prinaša, ker lahko da dan dopusta, poznalo pa se bo kar precej mio na državni blagajni.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Bližajo se volitve! Slovenci, pa smo takooooooooooooooo pozabljivi in "podkupljivi"!