Drugi avto za ženo....potem pa...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kolegi,

zadnje čase, no, če sem iskren zadnji teden iščem avto za ženo. Avto bo za bolj kot ne kratke fure. Občasno ga bom pa jaz peljal na kakšno daljšo furo, da se tekočine malo predihajo
smile-1.gif

Torej, začela sva s Cliotom (obvezno Billabong ), Ibizo, 206ko ( obvezno quicksilver ), sedaj pa je meni padla v oči 3jka.
Ne morem verjet, da je red dobro ohranjena bmw 3jka cenovno ekvivalentna prej omenjenim.

Povejte....avto za otroke v vrtec vozit, v trgovino in tko mal za na okrog....a grem na 3jko?
Mojo skrbi, da ne bo znala vozit....samo to me ne skrbi, jo bom že naučil
smile-1.gif

p.s. gledam samo bencinarje

tnx za mnenja
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.379
5.654
113
Priceless jo bo vidt pozim k bo z bmwjem tamale vozila po snegu v vrtec
evil.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, sem hotel podobno napisat.
Karkoli že kupiš, imam par nasvetov na splošno. Glede na "zahteve" naj bo bencinar, naj ima prednji pogon, naj ima 4 vrata (npr trivratni clio, kak pežo, twingo) odpadejo zaradi parkirišč in mularije. Če bo to drugi avto, verjetno prtljažnik in konji niso pomembni. Kak clio 1.2 bi lahko bil kul, vendar pozor - jaz osebno tega avta niti videt nočem, ker kljub kao nastavitvi višine sedežev itd ima sedeže zanič ko pes, servo volan pa si ne zasluži niti v od volana. Pišem o modelu ki ga imam občasno pod ritjo, to pa je storia, bilabong je pa mislim da tu nekje. Obvezno preveri kako se obnaša volan (najhuje je na ac, saj na parkplacu ni težav) ter če tebi oz. ženi odgovarja sedež. Drugih ne bom komentiral, ker jih ne poznam (no ja, stari twingo je kar se obojega tiče mnogo boljši, ampak vrata so problem).

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Priceless jo bo vidt pozim k bo z bmwjem tamale vozila po snegu v vrtec
evil.gif

Če bo avto imel ESP, potem niti za stavo ne bo znala povedati, katera kolesa poganjajo avto in katera ne.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Ampak res, brez elektronike pa res ni za vozit avta z zadnjim pogonom. Sploh za ženske.
Jaz sem imel kar precej težavic pa nisem nedeljski voznik.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kaj resen? Super pomagalo v normalnih razmerah. V hudih primerih pa odpove oz slabše kot če ga ni. Ti poleg članka na siolu (o super avtu, ki ni prišel tja kot preko 10 let star clio) pišem še o osebnih izkušnjah? So ekstremi, ampak pri nas niti ne tako redki, tako da - zame esp ja, ampak samo če se ga da izklopit. Drugače raje brez.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Avtorju, predlagam Clio, 1,2, tako imava midva

drugače pa še vprašanje glede servota? kakšni so simptomi, ker zadnje čase opažam tudi pri mojem malo čudno obnašanje. Pri meni je nekako tako, ko štartam je volan tako nekako čudno trd, potem pa avto vleče včasih v levo, včasih v desno, ampak ne vedno.
letnik je 2009, 1.2 75KM, bolj podrobno bi moral pogledati v prometno.

Lp,

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
a) Kamor povprečen voznik z RWDjem z ESPjem ne pride, tudi povprečen voznik s FWDjem ne bo prišel.

b) DSC se na vseh BMWjih da izklopiti, od nekdaj.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Najbol očiten simptom je ta, da moraš volan tudi vračati. Zaviješ v levo, pa se ne poravna sam. S takim volanom po ac voziš kot bi bil nabasan do amena - od ene do druge črte, ker je vse lažje kot pa peljat naravnost.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Zadnjega pogona ne vozim, zato ne komentiram. Sem iskal članek, pa ga ne najdem. Govori o tem, kako je avto (nov, z novimi gumami in esp-jem, ki se ga ne da izklopit) obstal po cca 20 metrih klanca v snegu. In kako je zet z starim cliom 1.4 in 5 let starimi zimskimi gumami naložil tasta in taščo in ju opeljal brez težav.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Zadnjega pogona ne vozim, zato ne komentiram. Sem iskal članek, pa ga ne najdem. Govori o tem, kako je avto (nov, z novimi gumami in esp-jem, ki se ga ne da izklopit) obstal po cca 20 metrih klanca v snegu. In kako je zet z starim cliom 1.4 in 5 let starimi zimskimi gumami naložil tasta in taščo in ju opeljal brez težav.
Upam, da so bile zimske in ne letne.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Aja, smo pa zašli iz teme. Sem pozabil da sem na alterju - Simon išče DRUG avto za ženo, kar na alterju avtomatsko pomeni da mora imeti vsaj 2.0 motor, minimalno 300 konjev, žblj dodatkov ki se začnejo na a in e, 4-kolesni pogon z vsemi blokadami, najmanj 36 airbagov in 1300 litrov prtljažnika. Pa cena ne sme biti višja od jurja, vključujoč 5 letno garancijo
smile-1.gif