drsi sklopka?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Svašta. Sicer si tudi sam lastim Citroena (2 pravzaprav), samo tole je pa poden! Tudi sicer slišim da je s C5 MK3 cel kup težav, med drugim jim pogosto crkujejo kolesni cilindri (tisti ki majo hidravliko) oz. amortizerji .... Prva in druga serija sta bili menda še precej OK.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
c'est la belle francoise vie!
ampak pelje se pa lepo (ko se pelje).
nič tragičnega. bomo menjali v garanciji in upam, da zdrži ...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
po toči zvoniti ...
evo, grem čitat.

Oprosti, nisem mislil teziti. Upam, da zrihtas najbolje.
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Ne morem, brez da se spotaknem ob to. A nimaš ti brez hidravlike
grims-1.gif
? Torej tisto o lepi vožnji, mnjah...

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Kolega je imel iste težave na C5 karavanu že, ko ga je kupil 5 let starega s 40k km. Sedaj pri 80k je bila sklopka res že zelo pri koncu.

Kar je zanimivo je tole: ko mu jo je serviser zamenjal, je povedal, da *sedaj* originalni komplet obsega sklopko, ki je drugače narejena kot prej in naj bi bila s tem tovarniška napaka odpravljena (vztrajnika ni menjal), strošek cca. 500 EUR. Skratka, z avtom sedaj ni več nobenih težav
zmaga.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Ne morem, brez da se spotaknem ob to. A nimaš ti brez hidravlike
grims-1.gif
? Torej tisto o lepi vožnji, mnjah...

no, nastavi roke, da se boš ujel, ko se že spotikaš. glej, če greš z berlingota na C5, verjemi, da se pelješ lepo. drugače pa ja, mam brez hidravlike in ni zdaj, da bi mi odpadel hrbet čez kako luknjo. letne so 17 col, zimske 16, sedeži pa foteljasti in ni trd. plus tega se vozim izključno po avtocesti s tem avtom, ki pa so proti ostalim še kolikor toliko. ja, vem, da je hidravlika drug svet, sem imel testnega dva dni, plus tega že prej xantio. verjemi, da se proti nekaterim drugim avtom (še pred berlingom sem imel mondea), zeloooo lepo pelje. pa glej kod hodiš, da se ne boš spotikal :)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Saj xantija z novimi kuglami in porihtanim podvozjem ima itak bolj udobno podvozje od C5, kjer so ga ze nekaj srali s spogledovanjem z nemci.
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Saj xantija z novimi kuglami in porihtanim podvozjem ima itak bolj udobno podvozje od C5, kjer so ga ze nekaj srali s spogledovanjem z nemci.
smile-1.gif
Se strinjam.

Pa da se malo navežem na to temo: trenutne gare so pri 200.000 km in izgleda bo treba sklopko počasi menjat. Simptomi so:
- ko avto stoji cel dan ob speljevanju krepko potrese, kot nekaj ne bi zagrabilo takoj (dva-trikrat potrese) To zgolj prvič ali drugič, potem ne več
- ob popuščanju sklopke le ta spusti v 2mm, tako da če ne paziš orenk cukneš
- ob prestavljanju in če ne spustiš sklopke nežno (tudi v višjih prestavah) se čuti kot da bi vozil nekaj z zadnjim pogonom in bi bil luft v kardanu oz kot bi bil luft pri nosilcih motorja
Vsi ti simptomi počasi pridobivajo na intenziteti. Tipičnega drsenja sklopke v višjih prestavah ob nastopu najvišjega navora ni, verjetno zato, ker gre za klasičnega bencinca brez navora
grin1.gif
. So torej zgoraj navedeni simptomi iztrošene sklopke ali bi bilo lahko še kaj drugega?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
evo, odgovor servisa. zamenjali bodo vztrajnik na garancijo. poleg tega mi na garancijo pripade tudi 8 ur dela. sklopke ne priznajo, ker ima avto že 68.000 prevoženih, priznajo jo do 40.000. stane 220 evrov, to plačam sam. sem delno zadovoljen, upam pa, da bo zdaj mir. dobim pa spet eno leto garancije na vse ...
saj bi ga takoj zamenjal, če bi mi kdo rekel in da bi to res držalo, kaj vem, vzami mondea 2.0 tdci letnik 2011, garantirano nima kaj bit .... ampak mi ne more, žal ... tak da bomo še nekaj let na C5 ...

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Ko boš tja pripeljal avto, lepo povej, da želiš po končanem delu videti star vztrajnik in sklopko. Zanima me, če ne bodo menjali samo zadnje...
zmaga.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.132
96
48
Če ga že hočejo nategnit; misliš da nimajo nekje zadaj na lagerju enega sfookanega vztrajnika za kazanje pametnjakovičem?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
verjetno zato, ker je eden od glavnih razlogov za poškodbo vztrajnika, slaba sklopka
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Veš kaj me žuli: da s dva tedna čakal na odgovor, ali si ga samo nam bolj pozno posredoval. Jaz bi drugo leto pred izrekom garancije ob najmanjšem sumu na okvaro sklopke zadevo ponovno reklamiral.
Ti bodo zadevo letos zamenjali?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Če ga že hočejo nategnit; misliš da nimajo nekje zadaj na lagerju enega sfookanega vztrajnika za kazanje pametnjakovičem?
Zagotovo imajo, mogoče bi kakšnemu pametnjakoviču še znucan zavorni disk prodali za vztrajnik.

Kaj če bi želel biti prisoten pri šravfanju, ali pa jim kamero naštimal pod pokrov havbe

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi sam nad Citroeni malo razočaran...pri C4Picasso 4 leta/70000 km moram doliti skoraj liter olja/10.000 km...Skor tko kot v času Yugotov
cry12bpy.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Tudi sam nad Citroeni malo razočaran...pri C4Picasso 4 leta/70000 km moram doliti skoraj liter olja/10.000 km...Skor tko kot v času Yugotov
cry12bpy.gif
Malo si preberi koliko je ''normalna'' poraba olja v knjižici z navodili, pa se boš potolažil.
grin1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:

Lopovi običajno mislijo, da so pametnejši od samega boga (naglas na o) in na takšne "detajle" radi pozabijo. Ko gre za garancijska popravila je mamac narediti nič in vrniti zje6an avto lastniku še toliko večji...
smirk-1.gif