dostop do moraj

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje pa je glavno vprašanje pri nas...

Le kdo bi se hotel kopati v našem morju, le tam pri Piranu, Fiesi, je še morje takšno, da lahko greš not.

Vsepovsod drugje to ni podobno morju.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.520
785
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je sicer malo bedno, razumem sicer, da bi potem celotna obala postala plačljiva, a lahko bi recimo dali zakon, da mora biti 80% obale "zastonj" drugje pa si naj hoteli uredijo.

Ker če me kaj razpizdi, da pridem na morje, plačam hotel, etc...potem pa grem na plažo, pa zraven mene drhal. Ostane sicer hotelski bazon, ampak to je...milo rečeno bedno.

"Drhal" se lahko namesti tudi v hotelu... In bodo spet zraven tebe
hysterical-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

V strunjano 2 mulca spredaj strazita, tretji v kapiji kasira, potem je pa tam se en od rumenih resevalcev ki spila varnostnika. To je praksa pri nas in potem je treba racunat namesto 1 eur k je cist zadost zato da se pospravijo smeti, saj drugega na tej plazi itak ni, ampak ne pri nas je potem jok da se nic ne izplaca, ja normalno da se ne ce je tam 100 zaposlenih namesto 5 za koliko je tudi dela.

Al pa parking 4eur cel dan pa je to tudi karta, sej tistega parkirisca nima noben kej urejat sej je makedam, pa samo racunajo.
Ni mi uzitek it nikamor vec glede na to da na vsakem koraku samo se racunajo.

Sicer pa ce za blejsko plazo to ne velja ker ima zgrajene objekte in zaposlene resevalce, ja sej jih ima strunjan tudi zaposlene resevalce?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, po eni strani hočemo, da bi našo morje bilo zastonj, po drugi pa, da bi bilo TOP.

kakšen predlog, da nam to rata?

Kaj ti ni jasno?
Nakak podoben sistem, kot je v italiji, španiji, grčiji, hrvaški in še kje! Firme, ki lahko kasirajo ležalnike, senčnike, trampoline.... prodajajo pijačo in sladoled ter prigrizke pač skrbijo za celotno plažo tudi tam kjer je za "zastonjkarje". Ne razumem zakaj so vse preproste stvari samo v sloveniji nemogoče? Pa za tako pametne se imamo
bonk.gif

Evo je že six nameto mene odgovoril, napisal sem pa že v prejšnjem postu - tako kot na hrvaškem, kjer privatniki tržijo opremo na plaži in skrbijo za čisto plažo. Sigurno več zaslužijo kot naši klošarji s prodajanjem vstopnic
bonk.gif

Ta sistem pač ne deluje zadovoljivo. Postavijo ležalnike in senčnike, vmes 2 ali 3 metre placa, da ima vsak svoj mir, pa se vmes potem nasrje drhal na brisačahin ležalkah, da se še z ležalke ne moreš stopit. Malta ima to odlično urejeno: hoteli imajo lahko čisto zaprte plaže, nekaj je zaprtih, plačljivih laž, ostanek obale je pa zastonj, a neurejen.

Stvar bi laufala kvečjemu tako, da se določi, da recimo 3 metre od morja ne sme biti nič in se ne leži (je samo za prehod), bolj noter pa se določen % obale določi (max 20%, raje manj), da je lahko plačljiv - in se zanj tistemu, ki ga hoče imeti zakasira.

Ne pa da imaš tako bedarijo, kot je recimo hotel Falkensteiner pri zadru. Zrihtano, ampak vse za ograjo, potem moraš pa skozi vratca v ograji do morja čez 20 metrov javne plaže. Tm se je hotel nekako zmazal tako, da so plažo sicer zagradili, a ne čisto, ampak tako, da je samo tečno za čez lezt (malo skal ipd ...), pa potem na plaži v bistvu ni skoraj nikakršne gneče.

Kempinski v Portorožu bi lahko imel zlahka zaprto plažo, samo zase, le prehod naj zrihtajo za ostale kopalce tik ob vodi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je sicer malo bedno, razumem sicer, da bi potem celotna obala postala plačljiva, a lahko bi recimo dali zakon, da mora biti 80% obale "zastonj" drugje pa si naj hoteli uredijo.

Ker če me kaj razpizdi, da pridem na morje, plačam hotel, etc...potem pa grem na plažo, pa zraven mene drhal. Ostane sicer hotelski bazon, ampak to je...milo rečeno bedno.

"Drhal" se lahko namesti tudi v hotelu... In bodo spet zraven tebe
hysterical-1.gif

Vsaj dovolj stran ...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Pa ka ste vsi sposobni , de vas še na dopustu drhal moti, če bi js bil tak sposobn, bi si pošten čoln kupil in se gor zležaval, pol pa naj pride drhal zraven, če more.
A nimate dnarja za čoln , al ka , ste premal sposobni?
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kakšno vezo ima sposobnost in drhal?
V razvitem svetu, sposobni drhali ne naganjajo in ji omejujejo gibanje, ampak se s pomočjo denarja, odmaknejo od nje, tam kamor drhal fizično ne more,.....čoln, ....otok.....oddaljene lokacije....itd.
Kdor nima denarja, da se odmakne od drhali, je pa logično, TUDI SAM DRHAL.
Vsaj tako je v razvitem svetu, mogoče pa je pr nas drugač in jst tega ne vem.....
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.432
7.083
113
Narobe, drhal pomeni:

drhál -i [au̯] ž (ȃ) slabš. 1. neurejena množica ljudi: drhal je od trenutka do trenutka naraščala / za tujcem se je podila drhal otrok // skupina nasilnih ljudi: tam se klatijo roparske drhali / fašistične drhali / dan za dnem popiva s svojo drhaljo druščino, družbo 2. ed. neosveščeni, nekulturni ljudje: zanj so bili ti ljudje drhal; spopadel se je z nazori malomeščanske drhali; poulična drhal / kot psovka poznam vas, drhal ♪

Torej za mene je drhal "neurejena množica ljudi", da se nakopičijo na plaži, na 1 metru jih je pet, po možnosti zraven kakšni otroci, ki seveda niso vzgojeni, potem vlačijo ven hrano na plaži, po možnosti kadijo, pijejo...pač...ne sodijo nekam, kjer bi naj bilo "urejeno".

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Par eminentnih uporabnikov z zlatimi kinderji med nogami je v zgornjih postih ostale kopalce poimenovalo drhal, prosil bi jih za pojasnilo zakaj sebe in svojih otrok nimajo za drhal ?
Moras pa biti med prijaelji in sorodniki zelo priljubljen ce ostale ljudi kar z drhal imenujes.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ostale ljudi? Ne, sploh ne.

Samo tiste ki:

1) Ne poznajo koncepta "personal space" - "Gospud, tle je se fuL placa, se bom kar tuki usedu" (pol metra od mene.press)
2) So nazadnje oprali brisaco leta 1999, in jim je deodorant "neki novga iz amerike" (Moski ni moski, ce ne smrdi po svicu)
3) Ki ne znajo kontrolirat svojih potreb - "Bom su kr kele na rob scat, ega!" (Pa Presneto, vsaj une pol skatle cikov, ki si jih skadil odnesi v kanto)
4) Se obnasajo kot eni in edini uporabniki - "bom su kar tle cez brisacu od enga cist moker, saj je sam voda je useen ce kapla pa mal peska zraven" ([cenzura] se i ti ja, šrav rabim vodo s tvojih ja*c in svez pesek na brisaci...)
5) Mislijo, da je primerno, pravicno in zvelicavno sredi plaze svojo babo preslatat boj kot ginekolog pa saj je poletje pa glih prav je oblecena)
6) S svojo "glasbo" iz mobilnega telefona nadlegujejo pol plaze (Ma-ia hii, Ma-ia huu, Ma-ia hoo, Ma-ia haha!)
7) Pustijo svojim mulcem da delajo zgago se 10 metrov okoli njihove lokacije, da tezijo folku okoli njih, itd. (Jebe se meni, ce te oci in mami zanemarjata, jaz se s teboj ne mislim igrati)
8) S svojim zarodom in/ali kolegi komunicirajo z 100-decibelskim glasom na 150m zracne razdalje (Presneto, uporabi telefon, al se pa VSAJ DERI STRAN OD MOJEGA USESA KO PROBAM DREMAT!)
9) Ti zjajo v kroznik / cajtng / anything (No. I'm not sharing.)
10) Se hocejo s teboj pogovarjat, tudi ko jim jasno das vedeti da te RES ne zanima - ampak tudi malo ne - kako so bili oni zadnjic na eni drugi plazi, in kaj je Urska Cepin (oh, ta Urska!) zadjic uspicila.

in, 11) Ki stoji za tabo pri placljivih tusih s sladko vodo (i.e., Strunjan), in caka, da bos sel stran, da se bo lahko se on na hitro splaknil, ker tistih 50 centov je pa cist prevec.

Vsak ki izpolni 3 (ajde, 4, danes sem dobre volje) ali vec od zgoraj navedenih alinej v 30 minutah = drhal.

Ce se izognes zgornjim tezavam, potem ni nobenega problema.
smile-1.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
OK.. z 1ko se sicer delno strinjam, ampak to se zgodi ponavadi, ce je guzva za popizdit. Drugace mislim, da gre vsak raje malo bolj na samo. Ce je pa guzva, bos pa najbrz ti naredil isto, ali bos kar iz nekje pricaral 5m^2 praznega prostora samo zase? Ali bos sel nazaj domov?

2-8 "malo" pretiravas..

OK, za 9 priznam, da se rado dogaja, samo jebiga, sel si pac na javno mesto, ne mores pricakovati 100% zasebnosti..

10 - kolikokrat se ti je to dejansko zgodilo? spet malo pretiravas..

11 - kaj pa ti naredis, ce je vrsta za tus in se hoces stusirati? Postavis gajbico? Ne razumem prav dobro, kaj si sploh hotel povedati..

Skratka, malo pretiravas.. Ce si pa tako fin, pa razmisli o nakupu kaksnega privatnega otoka pa imej svojo plazo. Ali pa hodi v hotele s 13*, tam imas sigurno privat plazo in same eminentne goste.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ko so bli še otroc mali, sem izpolnjeval vse točke, kaj sem pol , superdrhal,....
cheer.gif

A lahko namesto otrok, pesa prpelem ?

No, pol pa še to povej, ...kak zgleda razgled z jahte na eno tako plažo, ...a misliš da se loči ležalnik za 100€ od brisače in kdo spi v hotelu in kdo v šotoru?.........vsi ste za njih drhal , pa če vam paše al ne .

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
''V prvem odstavku 38. člena Zakona o vodah je določeno, da mora lastnik ali drug posestnik vodnega, priobalnega ali drugega zemljišča dopustiti vsakomur neškodljiv prehod čez svoje zemljišče do vodnega ali morskega dobra ter dopustiti splošno rabo vodnega ali morskega dobra, razen če je na vodnem, priobalnem ali drugem zemljišču zgrajen objekt, ki je prav tako opredeljen z zakonom. Pri slednjih gre za objekte, potrebne za rabo voda, ki jih je za izvajanje vodne pravice nujno zgraditi na vodnem oziroma priobalnem zemljišču (na primer objekt za zajem ali izpust vode), zagotovitev varnosti plovbe in zagotovitev varstva pred utopitvami v naravnih kopališčih, objekte, namenjene varstvu voda pred onesnaženjem in objekte, namenjene obrambi države, zaščiti in reševanju ljudi, živali in premoženja ter izvajanju nalog policije.''

http://24ur.com/novice/slovenija/kaj-pa-vstopnina-na-blejsko-grajsko-plazo.html

Torej to pomeni, da kjerkoli vidim kak lep košček plaže, lahko lastniku odprem dvoriščna vrata, se sprehodim čez njegovo dvorišče in se počim na plažo? Slovenske obale dejansko ne poznam preveč, ampak predvidevam, da so kje hiše tudi blizu obale na poti do nje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Pa ka ste vsi sposobni , de vas še na dopustu drhal moti, če bi js bil tak sposobn, bi si pošten čoln kupil in se gor zležaval, pol pa naj pride drhal zraven, če more.
evil.gif
Al pa eni ne marjo čolnov, imajo pa radi hotel & fajn plažo ...

Ampak drhal pač tega ne razume ...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
evil.gif
Al pa eni ne marjo čolnov, imajo pa radi hotel & fajn plažo ...

Ampak drhal pač tega ne razume ...
In zato je potreben denar za lokacijo, kamor drhal ne more, ampak koker zgleda niste dost sposobni, de bi ga meli tolk.
smirk-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne, na Baliju je bilo krasno, ampak je malo dalec za "vikend skok"
smile-1.gif

1555509-380897_10150516359356023_203929111_n.jpg

Priponke

• 1555509-380897_10150516359356023_203929111_n.jpg