Dostop do Alter.si problem

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
To bo pa mal večji problem. O linuxu vem točno NIČ, nikoli videl, kaj šele uporabljal.
Popoldan najprej poskusim odklopit požarni zid, potem pa dalje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.844
5.939
113
Citat:
Uporabnik bula pravi:
To bo pa mal večji problem. O linuxu vem točno NIČ, nikoli videl, kaj šele uporabljal.
Popoldan najprej poskusim odklopit požarni zid, potem pa dalje.
Zapečeš iso na cd/usb (imgburn, rufus), to znaš ?
bootaš iz njega (označiš v biosu da prvo boota iz cd/usb), opcija live try, najdeš ikono za browser.
Kaj je tu kompliciranega ?

ali
w10
http://www.7tutorials.com/4-ways-boot-safe-mode-windows-10

w7/8/vista
http://www.pcworld.com/article...o-use-them.html

w xp
https://www.microsoft.com/reso...e.mspx?mfr=true

Za vse win.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Sem izključil firewall - še vedno ne pridem na Alter.
Tole pišem iz računalnika, s katerim iz WIN7 ne pridem na Alter, iz XP-jev na istem računalniku pa brez problemov. Torej je problem v WIN7, ne pa v hardveru ali pa z Telemahom.
Nisem računalničar po izobrazbi, zato ne razumem, kako bi mi pomagal linux pri tem problemu - z drugim operacijskim sistemom pridem na Alter brez problema.

Če v cmd vpišem "telnet www.alter.si 80" dobim odgovor "unrecognized command". Ali delam kaj narobe?

Wireshark: ene dve uri sem študiral kako ta program dela oziroma kaj točno naj kje vpišem, da dobim neke uporabne rezultate, pa odkrito priznam, da mi ni uspelo. Ali lahko kdo napiše v katerem meniju je potrebno kaj vpisat ali pognat, da dobim neke uporabne podatke?

Hvala za ves vaš trud, ampak zgleda da teli moji WIN7 res ne marajo Alterja - to je edina stran, ki jo nekako ne prenesejo.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Sem izključil firewall - še vedno ne pridem na Alter.
Tole pišem iz računalnika, s katerim iz WIN7 ne pridem na Alter, iz XP-jev na istem računalniku pa brez problemov. Torej je problem v WIN7, ne pa v hardveru ali pa z Telemahom.
Nisem računalničar po izobrazbi, zato ne razumem, kako bi mi pomagal linux pri tem problemu - z drugim operacijskim sistemom pridem na Alter brez problema.
Glede na to da na istem PCju dela z XPji, najverjetneje res.

Citat:

Če v cmd vpišem "telnet www.alter.si 80" dobim odgovor "unrecognized command". Ali delam kaj narobe?
Pozabil, da je v Windows 7 po defaultu izklopljen. Lahko ga vklopiš, potem bi moralo iti.

Citat:

Wireshark: ene dve uri sem študiral kako ta program dela oziroma kaj točno naj kje vpišem, da dobim neke uporabne rezultate, pa odkrito priznam, da mi ni uspelo. Ali lahko kdo napiše v katerem meniju je potrebno kaj vpisat ali pognat, da dobim neke uporabne podatke?

Če se ti, da lahko narediš tako. Odpreš Wireshark, greš na Capture, Interfaces, na seznamu obkljukaš mrežno napravo, preko katere dostopaš do spleta (Local Area Connection X... če imaš več mrežnih jih bo več, morda še kak VPN adapter. Na podlagi descriptiona lahko sklepaš katera je prava, pa pri pravi se bo povečeval tudi števec paketov, čim se bo kaj prenašalo) in pritisneš Start. Wireshark sedaj zajema ves promet, ki gre čez mrežno kartico, zato lahko odpreš brskalnik in poskušaš obiskati alter.si (če se ne odpre, vseeno pusti kakih 10-30s, predolgo pa tudi ni treba). Potem greš na Capture in Stop. S File->Save as... shraniš zajet promet, potem pa lahko datoteko nekam naložiš (npr. na Mega) in linkaš tu, da pogledamo, če se vidi kaj pametnega ali pa mogoče pošlješ na ZS (Načeloma v zajetem prometu ne bi smelo biti nekih občutljivih podatkov, bolj kot na naslovi IP, pa kako ime PCja. Problem bi bil, če imaš v ozadju kak Facebook odprt in ne dostopaš preko https, ker se v zajetem prometu vidi tudi coockieje in bi lahko kdo dobil kakšno zlo idejo.... No tako ali tako je najboljše, da prej zapreš vse ostalo in potem samo zaženeš Wireshark ter kasneje brskalnik).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj je to....

alter.jpg

Na tej strani mi po joka...