Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Četrta pa da dam odpoved in odprem svoj dom za upokojence he he. Je dosti povpraševanja.
Vlogo za v dom sem komaj oddal ta teden (so rekli da bodo še v druge dome poslali vlogo) in pravijo par mesecev se čaka ampak težko točno rečt, saj je stvar dinamična če veste kaj mislim. Bi blo pametno še za sebe dat vlogo, res da še niti četrt stoletja nisem star, ampak takšne kot so čakalne dobe...
Mi smo skoraj dve leti prosjačili po domovih in pisali prošnje. Potem smo končno po nekih mini-vezah dobili prosto mesto v Horjulu, pa še to smo morali dati malenkost dementno babico (občasno je imela tudi epileptične napade), vendar še povsem pokretno, na zaprti oddelek.Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Kar se pa čakanja na dom tiče pri nas smo ga iskali in dobili da je frej po 1 letu od odaje
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Je ocitno odprtje doma za ostarele kar pametna nalozba!
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Mi smo skoraj dve leti prosjačili po domovih in pisali prošnje. Potem smo končno po nekih mini-vezah dobili prosto mesto v Horjulu, pa še to smo morali dati malenkost dementno babico (občasno je imela tudi epileptične napade), vendar še povsem pokretno, na zaprti oddelek.Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Kar se pa čakanja na dom tiče pri nas smo ga iskali in dobili da je frej po 1 letu od odaje
Po nekaj mesecih smo končno dobili prosto mesto na normalnem oddelku v Medvodah. Dom moram sicer zelo pohvalit, je pa res, da je babica povsem pokretna in plačujemo zanjo cca. 750 €, plus tega zaračunavajo popolnoma vse dodatne stvari (telovadba, pevske vaje...).
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Eh ti bi babico zastonj v dom, da ti država plačuje za babico dom, ti bi pa še d babice stanovanje vzel pa vsetipičen slovenec moram rečt. Bbica vas je vse h kruhu spravila, sedaj ko je pa treba za njo skrbet jo pa treba strpat v dom pa prevzet njeno premoženje. ste a res pametni, a boš obdržal kar je njenaga pa skrbel za babico tako kot je treba, alpa se pač odpovej vsemu pa jo daj v dom. pa kup si svoj stanovanje da boš lahko na stara leta šel v dom.
(...)
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
KSZ...
Žalostno je, da upokojenci, ki imajo pokojnine za polno delovno dobo, nimajo toliko rednih prihodkov (pokojnina + dodatki), da bi si lahko plačali bivanje in nego v domu za ostarele. Na ta način, država starostnike pravzaprav ponižuje in iz njih dela socialne probleme.