DOLGA poletna kolesarska oblačila

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Za letos sem se odločil, da bom šel v nakup dolgih POLETNIH kolesarskih hlač in majice. Ne da se mi namreč stalno mazat s kremo, pa tudi sonce se že kar konkretno čuti na koži in to že sedaj.
Ima kdo izkušnje in bi lahko priporočal, kaj vzeti?
Itak je zahteva, da je zračno in prepušča vse navzven, važno mi je še, da ustrezno zadrži UV žarke.

Pa še dodatek: kje dobiti ''arafata'' (a sem u tako reče?), da mi pokriva tilnik in da lepo sede pod kolesarsko čelado?

PS: Vem, da je najbolje, da se izogibaš kolesarjenju v glavni vročini, ampak precejkrat žal ne gre drugače, pa še malo ''vzdržljivost'' treniraš.
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Nehaj se mazat pa bodi v kratkih hlačah
smile-1.gif
. Problem rešen.

Za tilnik imam jaz 'ruto' (neke vrste pokrivalo za betico za pod čelado, zadaj ima jezik za tilnik)...vpija švic, pa tilnik imam pokrit. dobil sem pa zraven dresa. Drugače bi pri Žolni (Vič, poleg Spara) znal dobit - vsaj tam so naredili moj dres.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
me je že pred 14dnevi ožgalo do mehurjev:) mal sem mazal, zdej je koža navajena, se ravno lupim:) pa ni blo več težav.
včasih sem imel buff pod čelado http://www.superge.si/Buff/ letos, ko me je ožgalo nisem imel nič, pa me ni po vratu ožgalo.

Se pa nikol nisem mazal, pa vedno sem šel po največji vročini ven:) Parkrat se namažeš, da mal porjaviš, potem pa po moje ni več take panike.

Da bi se pa v dolge rokave pa hlače tlačil me pa že ob misli švic polije:) Ko se v hribe zaštartam ponavadi majco slečem, da vsaj mal veter ohlaja telo, drugč bi se po moje skuhal.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Se pa nikol nisem mazal, pa vedno sem šel po največji vročini ven:) Parkrat se namažeš, da mal porjaviš, potem pa po moje ni več take panike.

Da bi se pa v dolge rokave pa hlače tlačil me pa že ob misli švic polije:) Ko se v hribe zaštartam ponavadi majco slečem, da vsaj mal veter ohlaja telo, drugč bi se po moje skuhal.
Mah, sam ni šans, da grem na sonce brez zaščite. Itak vsi zdravniki opozarjajo (rak) in pa drugi razlog je pa, da vidim te Italijane/ke tam 60+ let, kakšno kožo imajo (se žgejo na soncu celo poletje). Ne, hvala.

Kar se pa tiče majice. Evo, danes sem imel gor kratko (pravo kolesarsko) in nobenega problema. Res da ni popolnoma oprijeta, je pa izredno zračna (so prav vidne luknjice) in ko se pelješ je kot da je ne bi imel gor, tudi švica je bilo minimalno.
Sem pa že dobil ''rokavčke'' in kratke ''hlače''.
grin1.gif

In točno nekaj takega bi rabil, le da z dolgimi rokavi. Sem gledal ene z dolgimi rokavi, ampako so vse kao tople in za po hladnem vremenu. To je seveda no go in zgoriš noter.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst tudi študiram, da bi vsaj rokave dolge imel čez celo poletje.... se je pa samo 3 tedne vročine.

Potem je bolj tko tko....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jst tudi študiram, da bi vsaj rokave dolge imel čez celo poletje.... se je pa samo 3 tedne vročine.

Potem je bolj tko tko....
Mah pri nas ni samo 3 tedne. Že ta teden sem čutil ''žganje'' na koži, tako da...

Je pa res, da vsakemu, ki sem mu omenil to, se je samo držal za glavo, češ da sem
stupid-1.gif
.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Tisto malo sonca te pa nažge ko odojka. Zato jaz raje po hostah vozim pa zjutraj. V vročini sem raje v senci in pivičko uničujem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Sem preveril sedajle acuuweather. Do septembra ima samo en dan 30C. Vse ostalo je pod 30. Me res zanima ce res ne bo nobene pasje vrocine

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz za roke uporabljam "poletne rokavčke", npr... http://www.veb-company.si/izdelek/2768/rokavcki-equipe-lightweight-summer.html
Jaz sem svoje sicer naročil prek Aliexpressa, a ti jih verjetno rabiš malo hitreje. Poglej tudi na bolhi
smile-1.gif

Za noge jaz ne uporabljam ničesar, imaša pa tudi opcijo "nogavčkov", a meni osebno je to mal brezveze. Imam pa kolega, ki je ves zadekan, ko se spravi na sonce.
smile-1.gif

Za glavo jaz uporabljam kar buff-e oziroma podobne rutke... ko pridem na hrib, samo zamenjam stran, da gre prešvicana stran na tilnik, suha pa na betico.
smile-1.gif

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Enako - na glavi buff, ni boljšega. @mtk : tisti "arafat" se imenuje bandana. Sicer za MTB; vendar nas veliko prakticira 3/4 lahke tekaške hlače, torej nepodložene pod krakimi baggy hlačami. Sicer ne gre za zaščito pred soncem, preprečuje klopom preboj do jajc, omenjam samo zato ker tudi takšna dvojna kombinacija ni preveč moteča - torej 3/4 tekaške so dovolj lahke in nemoteče, tudi ko je vroče.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Da ne odpiram nove teme:
kje se prodajajo kratke kolesarske hlače, ki nimajo tesnega roba hlačnic (koji klinac si je to izmislil) - prav hudič je najti kaj primernega, da ne žuli, pač nimamo vsi tankih nog.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Berem tole....in sem se spomnil da ko mi je v soboto na celovški pri 25+ stopinjah nasproti pripeljal zadekan tip s podkapo in smučarskimi očali....se mu sploh nisem več čudil.

Ne vem no, a da bi se normalno oblekli v dres hlače čelado, rokavice in šprintarce res ni več opcija? Pač izogneš se tistim trem popoldnevom v celem letu ko nažiga 35+.

Kupim čimbolj zračno bundo za sončenje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Jaz za roke uporabljam "poletne rokavčke", npr... http://www.veb-company.si/izdelek/2768/rokavcki-equipe-lightweight-summer.html
Jaz sem svoje sicer naročil prek Aliexpressa, a ti jih verjetno rabiš malo hitreje. Poglej tudi na bolhi
smile-1.gif
Eh, ne bi še ene dodatne zadeve imel.
Po nekaj iskanja sem našel tole:
http://www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1136853_-1_400061__400061
Točno to bi rabil, le če se da kje v Sloveniji dobit
smile-1.gif
.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne vem no, a da bi se normalno oblekli v dres hlače čelado, rokavice in šprintarce res ni več opcija? Pač izogneš se tistim trem popoldnevom v celem letu ko nažiga 35+.
Do sedaj sem prakticiral to + krema za sončenje in je bilo ok. Brez kreme za sončenje ni ok. Kot sem napisal, pri 25-ih stopinjah sem, ko sem se ustavil, čutil ''žganje'' na koži in dobil ''rokavčke in kratke hlače''
grin1.gif
.
Je malo preveč raka in ga prelahko dobit, da bi se žgal na soncu, pa tudi, če me zaradi tega kdo označuje za čudaka ali pičkico
grin1.gif

Edit: kako se obnesejo downhill oblačila? So to debela ali so bolj poletna tudi? Namreč bi morda tudi prišlo v poštev:
http://www.extremevital.com/sl/kolesa/kolesarska-majica-oneal-element-p-19458.html
http://www.extremevital.com/sl/kolesa/kolesarska-majica-l-s-alpinestars-drop-2-p-19563.html

Nazadnje urejeno:

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
DH oblačila imajo ponavadi bolj gosto tkanje; vroče bo v njih. Samo za pokrivanje kože so boljše lahke "spodnje" majice ( iz skupine base layer) ; npr.
http://www.chainreactioncycles.com/si/en/endura-cairn-long-sleeve-t-ss16/rp-prod9344 ; podobne ima tud helly hansen in craft (ima včasih Promontana)
.
Nekaj teh zadev / češka roba / sem videl tudi v Kibubi. Gre za precej zračne zadeve; pri UW zaščiti so ok. za švic pa itak skrbi švic spodnja majca.