Dolg

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.586
113
Aha to je torej razlog, da je nas poslovnez prenehal poslovati s teboj - neprofesionalnim amaterjem. Zdej si pa sam psole rihtas. Se dobro da nisem nasedel, potem bi moral terjati se tebe kar bi me lahko popeljalo v endless loop nategnjenosti. =)

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
KSZ

Saj ne, da bi bil jaz kaj pametnejši od vas, ampak zdi se mi, da vse jemljete preveč preprosto. Tip mu je dolžan 1 k EUR, upnik pa naj "kar pozabi".

Zanimivo.

Je tu morda kdo pripravljen "pomagat" prijatelju "v stiski"? Lahko tudi po 100 EUR
Ponudbe na ZS plizz ...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
KSZ:

Če veš kdo je oseba, kje je doma, kaj ima etc... potem se VEDNO najde nekaj za vzet, s čimer si poplačal svoj dolg oziroma "kupil" to zadevo od njega.

Plačaš 40-50% vrednosti dolga temu ki se loti tega, in dobiš nazaj nekaj denarja + zadovoljstvo da je tista oseba plačala vse.

Apollo: Ti mislim da bos malce težje dobil izvajalca, saj bi bili vsi v dilemi kaj jih čaka ko bi malce na silo pobrali denar/predmete pri temu ki si je sposodil denar od tebe . Ampak denar zagotovo lahko dobiš,vprašanje samo na kakšen način.
Pa nekoga polomit ali pa še kej huje ni način,saj tko k pravijo v filmu "Mrtvi ne plačajo dolgov".

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Kot otroku mu je ded govoril - dnarja in žensk se ne posoja. Takrat ga nisem razumel. Potem sem pred leti nekomu posodu okrog 100 30.000 SIT. In je bila šola. Na koncu sem dobil vsaj moralno zadoščenje. Ampak jebiga - s tem si na koncu vseen nisem mogel plačat pira.

Drugač pa sej veš: Ko denar posodiš kolegu takoj preštudiri koga boš lažje pogrešal: kolega ali denar
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Kot praviš, se ukvarja z nelegalnimi posli... torej je po vsej verjetnosti večja baraba kot ti, ki verjetno sploh nisi baraba. Kako mu boš kaj vzel? Če ga nameravaš zastrašiti, ti ne bo uspelo; bi mu vzel kaj na silo?
Vzorec razmišljanja pri takih osebah je povsem drugačen - tudi če ti ga na kakšen način uspe pretentati (ne prepričati), da ti vrne denar, bo verjetno sledilo maščevanje - že zato, da si ohrani lopovsko "čast".

Pozabi na denar. Sploh ni malo, po drugi strani bi bilo šolanje lahko precej dražje.
Boš vedel za drugič.

PS: tudi sam sem plačal tovrstno šolanje

B81

22. jul 2007
37.942
11.131
113
Haha...

Me je nategnil en, ko sem kupil neko elektroniko iz Malezije, v resnici je bil anglež, kjer sem tudi nekak izvedel njegov naslov in mi je kolega rekel, da bi moral it v UK, da stisnem na lape na vratih doma, pa se je šlo za menda nekih 300 eur...zdaj če bi mel čas za take bedarije.....to se ne dela, poštenje čisto izginja in to je treba kaznovat, za 10 eur ali pa za jurja, red je red.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.586
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
KSZ:

Če veš kdo je oseba, kje je doma, kaj ima etc... potem se VEDNO najde nekaj za vzet, s čimer si poplačal svoj dolg oziroma "kupil" to zadevo od njega.

Plačaš 40-50% vrednosti dolga temu ki se loti tega, in dobiš nazaj nekaj denarja + zadovoljstvo da je tista oseba plačala vse.

Apollo: Ti mislim da bos malce težje dobil izvajalca, saj bi bili vsi v dilemi kaj jih čaka ko bi malce na silo pobrali denar/predmete pri temu ki si je sposodil denar od tebe . Ampak denar zagotovo lahko dobiš,vprašanje samo na kakšen način.
Pa nekoga polomit ali pa še kej huje ni način,saj tko k pravijo v filmu "Mrtvi ne plačajo dolgov".
Jaz komot dobim izvajalca, to sploh ni problem. Razlika je ta, da ce gre jokica potem kam jamrat, bo tebi vseeno, jaz pa bi imel konkretne tezave v sluzbi.

Kot drugo - ni mu kaj vzet ker sem mu premicnine ze vse pobral (osebno brez posrednikov), to kar je ostalo je pac ostanek. Enostvano sem se nehal sekirat ko sem pogruntal da je dolzen 10x vec enemu najvecjih izposojevalcev denarja v LJ. Verjemi ce slednji ne izterja potem tudi jaz ne bom.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
jaz bi si tud od parih posodu po par sto €... če pravte da se me ne bi splačalo terjat. Matr... za jurja... Pa kaj posojate/dajete kr vsepovprek pol pa jočete.
Enkrat sem ga posodu..... je reku tip "posod za en teden, da dobim nekaj plačano" Kolega... zaupal sem mu.... on pa menda ni dobu nekaj plačano, zvisu sm pa jaz. Še dobr, da je bil kulega tulk pameten in je nek zvrtal da mi je vrnu po enem mesecu. 2k!!!
Ne posojam nikomur več zato ker ne zaupam in ker tudi nimam.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Vsaka šola nekaj stane - star pregovor, in kljub temu da ogromno ljudi (pre)bere in sliši to modrost tekom življenja, imate eni kar naprej popravce v tej šoli...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ma srečo, da ni dolžan ruski ali pa albanski mafiji. bi ga prodali za rezervne dele.

Saj verjetno ni daleč od ruske ali albanske mafije... samo pridevnik je drug.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.586
113
da ti je nekdo dolzen ni nujno da si je nekaj sposodil...lahko da je slo za posle itd... Tko da izjave "dejte se men 100 EUR" so mal mimo

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
da ti je nekdo dolzen ni nujno da si je nekaj sposodil...lahko da je slo za posle itd... Tko da izjave "dejte se men 100 EUR" so mal mimo
tudi lahko.... (ne gra za "dajte še men" ampak... "maš sto € za posodit?" Če se za jurja ne splača nekaj narest, da dobiš vrnjene ali plačane ..pol pa ne vem kaj. No, kaj narest, pa ne vem.
Sicer pa nimam s tem težav, da bi posojal....
wink-1.gif
V sredstev... ne volje.... ne zaupanja.... itd.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Razlika je ta, da ce gre jokica potem kam jamrat, bo tebi vseeno, jaz pa bi imel konkretne tezave v sluzbi.

Ja saj ravno to se mi je zdel da je v tvojem primeru največja ovira, na žalost.
Mogoče pa dobiš kdaj nazaj
zmaga.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Saj tudi jaz na svoja 2k nisem pozabil. Ampak gnoju nimam kaj legalno vzet, ostale metode pa predstvljajo tveganje pri katerem bi lahko izgubil bistveno vec kot pa 2k
Same here, ampak pri meni je povrh vsega še sorodnik.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.586
113
enemu od zelo dobrih frendov je foter dolzen ze preko 15k, babica pa izkorica dejstvo da je porok za njeno varovano stanovanje in je enostavno nehala placevat najemnino.

Ze n-krat se je odlocil da staremu ne da niti evra vec ampak ga majster vedno stisne v kot s tem da ga poklice in pove da nima vec niti za jest. In ne gre brezposelnega reveza...ne, stari samo zivi preko svojih zmoznosti....o babici pa tko brezveze zgubljat besede...

S sorodniki zna bit tezko...