Dodatno usposabljanje za voznike začetnike

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
koliko bo to stalo?

Jaz bi kandidatom za A kategorijo organiziral še ekskurzijo IRRS in 4. nadstropja KC

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Bedarija. Enostavno bi morali zaostrit osnovni izpit in zadeve že vključit v predpisane vaje. Predvsem pa zredčit gnile avtošole z debilnimi inštruktorji, ki nimajo osnovnih pogojev, da lahko predpisane vaje sploh izvedejo. Ki jim je cilj samo pobrat denar.
crazy1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Bedarija. Enostavno bi morali zaostrit osnovni izpit in zadeve že vključit v predpisane vaje. Predvsem pa zredčit gnile avtošole z debilnimi inštruktorji, ki nimajo osnovnih pogojev, da lahko predpisane vaje sploh izvedejo. Ki jim je cilj samo pobrat denar.
crazy1.gif
467716-post_slo.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
koliko bo to stalo?

Jaz bi kandidatom za A kategorijo organiziral še ekskurzijo IRRS in 4. nadstropja KC
zakaj pa samo kandidatom za A ?
večina debilnežev vozi kombije, dostavna vozila in os avtomobile

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Slovenistan,,naj naredijo bolj strogo opravljanje vozniškega dovoljenja pa bo,

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.144
113
ne bolj strogo, samo malo več inšpekcije in preverjanja avtošol, njihovega dela itd...

sej, fora je, da zakonodaja v slo ni tako slaba, vse ostalo je v kurcu, nadzora ni, povsod korupcija, samo da prođe vreme, back to the balkan.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
avtošole niso pri tem kaj dosti krive. oni te usposabljajo . če dobiš izpit in ne znaš voziti potem je za to kriva "komisija" oz država.
težava nastaja, ker je promet vsako leto bolj kompleksen, več je vozil , ljudje so bolj mobilni itd

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
kaj niso krive, vsak dan se vozim za kako avtošolo, ki vozi 70 na 90 omejitev, mene je moj inštruktor natulo totalno če nisem ob koncu naselja zahodo na 90, sej v avtošoli ne loviš nizke porabe
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.144
113
seveda so, ker se instrukturji poznajo s komisijo, problem je bolj kompleksen in zadeva vse, odkomisije do avtosol.

jaz sem danes ob 7 am za eno AŠ vozil 30 na omejitev 50... prvo je en s passatom cuknil mimo, potem pa še jaz malo bolj na blizu z ladjo. Babi itak ni potegnilo, upam da je inštruktorju. Naredila kolono v 3 p. materne.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
ksz... nobena avtošola in noben tečaj vožnje ti iz glave ne moreta zbiti debilizma in objestnosti... kdor v glavi nima poštimano, nikoli ne bo dobro vozil!

dejstvo pa je, da grejo kandidati na cesto prezgodaj, brez osnovnega znanja vožnje...

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Meni pa še vedno ni čisto jasno....
Če ima nekdo izpit B kategorije že 10 let, pa potem po 13. avgustu naredi še A kategorijo, ali mora tudi opravljati usposabljanje?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj niso krive, vsak dan se vozim za kako avtošolo, ki vozi 70 na 90 omejitev, mene je moj inštruktor natulo totalno če nisem ob koncu naselja zahodo na 90, sej v avtošoli ne loviš nizke porabe
wink-1.gif

Men je inštruktor reku naj se spredaj cincajočemu zalepim na rit, pa se bo umaknu... in se je res
shocked-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pravi genijalci
a ste že prve ure v nulo obvladali vozilo ? in seveda tako gas do daske pa gremo
avtošola je namenjena zato, da se tam kandidat usposablja. in ko je usposobljen bo že znal peljat 90 ali 50 ali koliko je pač potrebno

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
pravi genijalci
a ste že prve ure v nulo obvladali vozilo ? in seveda tako gas do daske pa gremo
avtošola je namenjena zato, da se tam kandidat usposablja. in ko je usposobljen bo že znal peljat 90 ali 50 ali koliko je pač potrebno

Tole zadnje ravno ne drži. Glede na vsakodnevne priozore na naših cestah, očitno avto šole ustvarjajo voznike, ki niti do te brzine niso sposobni pospešit. Da o avtocestnih nadzvočnih 130 sploh ne govorimo
stupid-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
tu je zraven delno kriva tudi propaganda. vozi počasi, hitrost ubija itd
in potem pač vozijo -10 km ali pa - 20 %
potem pa je še tu telefonijada pa pridemo do polje hitrosti

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
en psiho test bi bil obvezen, že pred CPPjem
pa varno vožnjo nej sponzorira država, je to bistveno bistveno bistveno cenej kot pa invalide vzdrževat

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
ampak zdej je skor ustavna pravica imeti izpit
pač ne more vsako budalo za volan
mal se more tut miselnost spremenit ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Problem je da imamo mi že uzakonjen status "voznika začetnika", ki nič ne pomeni. Malce bi se moralo ta status ponucat tudi za kazensko odgovornost lastnika vozila, ki daje vozilo v uporabo.

Torej zlo simpl, voznik začetnik nima kaj vozit sam prve 3/6/12 mesecev, ko naredi izpit .. zraven njega mora bit vsaj en zrel voznik (zrel voznik = tisti, ki ni voznik začetnik in nima več kot XX pik na "računu"). Večina staršev sicer to dela in otroku ne pusti samostojne vožnje dokler ne vidijo da ni 100% .. ampak ravno problematična mularija je tista, ki tega nadzora NIMA! Pač staršem se jebe za vse, zato je mulc tudi problematičen in na koncu se začarani krog sklene ko sede tak "bedak" v avto.

Torej, naše avtošole so že ok in večinoma dajo znanje ki ga voznik potrebuje .. prakso in izkušnje pa žal ne moreš dobit s par 100km vožnje! Za varno nabiranje izkušenj naj poskrbi pa tisti, ki da mulcu avto .. tu tudi pomeni da bi moral zakon jasno opredeljevat odgovornost osebe, ki da vozniku začetniku vozilo. Torej če naredi nesrečo (ali pa samo krši CPP) se pokasira kazen za voznika + še enakrat tolikšno kazen za lastnika vozila! (s tem da če je voznik začetnik lastnik vozila se mu pač nabije 3x kazen) Pa da vidimo kdo bo še pustil mulca na cesto ...