Dodatna obdavcitev sladkih pijac

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.369
7.100
113
pri taščici
Na ttx sem prebral da se zaradi povecanja sladkorne bolezni pripravlja dodatna obdavcitev sladkih pijac. Odvadili so nas cigaret, alkohola, sedaj nas morajo se cukra. Kaj nam se sploh ostane za tolazbo?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sokov se največ proda, zato jih bodo pa obdavčili, ovce bodo pa mislile da država skrbi za njihovo zdravje in da morajo zaradi tega dati več denarja iz že tako prazne denarnice.

LP

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
To je samo prvi korak k individualnemu obravnavanju zavarovancev glede višine zavarovalne premije.
smile-1.gif

LP,
PIC

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.658
474
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj nam se sploh ostane za tolazbo?
Da po hišah še ne hodijo agentke, ki merijo dolžino naše cure
wink-1.gif

Do leta 201x je v planu tudi dolžino obdavčiti (progresivna lestvica)
cry12bpy.gif

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
wink-1.gif

cry12bpy.gif
In vecina bi zelela biti v najvisjem razredu, kar bo za drzavno blagajno idealno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na ttx sem prebral da se zaradi povecanja sladkorne bolezni pripravlja dodatna obdavcitev sladkih pijac. Odvadili so nas cigaret, alkohola, sedaj nas morajo se cukra. Kaj nam se sploh ostane za tolazbo?
Cigle.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
wink-1.gif

cry12bpy.gif
In vecina bi zelela biti v najvisjem razredu, kar bo za drzavno blagajno idealno.

Ti maš srečo, boš dobu še mal nazaj.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Če bi imel kako pametno alternativo, bi bilo lažje.
Predlogi?
CC Zero (pustmo vse skodljive aditive) al pa voda. Ce mi enkrat rata sporocim

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Kako ti ti govoriš? V ednini , dvojini ali množini? Mene namreč ni nobeden nič odvadil
ne-ne-1.gif
, kateri je zelo dober za zdravje in bo zdaj navsezadnje tudi pridobil na ceni zaradi večjega popraševanja na račun podraženih raznoraznih sokov...

Drugače pa tili novodobni sokovi ali karkoli so že niso vredni da bi jih takoj v greznico zlil... mal vode.. mal kemikalij..mal mehurčkov in se ljudje nalivajo sto na uro.

Pi nas je bil včasih PRESAD, kateri je res delal taprave sokove...katerih nikoli več ne bo na žalost...

Torej se strinjam da država obdavči te nekakšne mešanice za katere sam ne vem če so sploh užitne...posebej razne kokakole..v stvari uvoz iz tujine