tole ti pa noro dost spije..jaz z 10 litri naredim cca 15kkm ?!?!? zakaj taka razlika?Bom kar tukaj: spet je bil čas za AdBlue cca 4800 km in 10,6 Litrov za 4,77 € ali 0,45€/l Kipetrans Hoče.
Bolj kot ga tiščiš, več ga bo spil. Oz povedano drugače, če ga voziš z visokimi obrati ga spije več, kot pa če se voziš na štand gasu.tole ti pa noro dost spije..jaz z 10 litri naredim cca 15kkm ?!?!? zakaj taka razlika?
Za Alter publiko je še to preveč natančnoTo je ena proti približno.
moj 250 bluetec pozere očigledno 1% in še bratov 250 bluetec zelo podobno če že ne isto.Ali pa vozi neko “zver”, ki pije 15 + l/100 dizla.
Načeloma gre scaline 2 - 3% na porabo dizla.
Podobno kot pri dieselgateu je tudi tule prihajalo do goljufanj proizvajalcev. Iz člankov se spomnim BMW, ostali (švabi?) verjetno niso dosti zaostajali. Ko je AB začelo zmanjkovat, je se tudi poraba ustrezno zniževala, posledično so NOx vedno bolj uhajali iz auspuha. Tako si z majhnim rezervoarjem naredil tudi 20k km. Ker kaj pa bi si mislili lastniki, če je treba vsake tri mesece tankat še nek dodatek?tole ti pa noro dost spije..jaz z 10 litri naredim cca 15kkm ?!?!? zakaj taka razlika?
Spet pametuješ?..... Poraba 10l na 5k verjetno kaze na (delno) puščajoč injektor