Dodatek mladi voznik

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Kako je pri Triglavu z dodatkom za mladega voznika pri avt. zavarovanju? Pred leti se je še nekaj plačalo zraven, da nisi imel potem frke, če je imel recimo nekdo, ki ima izpit manj kot X let, s tvojim avtomobilom prometno nesrečo. Koliko se to doplača pri avtomobilskem zavarovanju? Sem iskal po Triglavovi strani, a neuspešno.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Sem ravno en mesec nazaj zavarval moj avto za mladga voznika. Moram pogledat v papirje, koliko je blo več. Vem pa, da če ima mladi voznik narejeno varno vožnjo in neko triglav delavnico, ti ta znesek vrnejo.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Je res tako težko tole poiskat na netu
confused-1.gif

Sin je opravil tole delavnico (ki je itak obvezna za mlade voznike), pa se kar pozna le 5% doplačila namesto 30%
smile-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Imeti mora vozilo staro do tri leta in največ do 90kW.

Znižano doplačilo lahko uveljavite pri sklenitvi avtomobilskih zavarovanj Zavarovalnice Triglav za osebne avtomobile, ki jih uporablja na potrdilu navedena oseba. Potrdilo velja za zavarovanje osebnih avtomobilov, ki v času uveljavitve:

-niso starejši od treh let ALI
-njihova moč motorja ne presega 90 kW.

Eno ali drugo, če je avto močnejši kot 90kW, mora biti mlajši od treh let
zmaga.gif

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Sam imam to sklenjeno pri adriaticu, da mi velja za vse avte. Zanima me katero polico se ob morebitni nesreči navede na evropsko poročilo. Polico od avta ali ta dodatna polica?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Adriaticova polica velja le za obvezno zavarovanje, če maš kasko in si kriv ne dobiš nič iz naslova zavarovanja.
To velja za primer, ko je avto zavarovan pri drugi zavarovalnici, pri Adriaticu pa se zavaruje samo mladi voznik.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Pri AdriatcSlovenika se plača 134€ in lahko voziš vsak avto, pri ostalih pa lahko voziš samo en avto....

Tudi pri Tiliji imaš opcijo zavarovanja za mladega voznika in potem s to polico lahko brez problemov voziš katerioli avto brez neugodnih posledic, če povzročiš prometno nesrečo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Bugarcek pravi:
Sam imam to sklenjeno pri adriaticu, da mi velja za vse avte. Zanima me katero polico se ob morebitni nesreči navede na evropsko poročilo. Polico od avta ali ta dodatna polica?

Če si ti povzročitelj je najbolje, da navedeš obe polici (eno zaradi osnovnega AO zavarovanja, drugo zaradi dokazovanja pokritega rizika mladega voznika), če pa je povzročitelj kdo drug, pa je potrebno navesti samo polico od avtomobila.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
A lahko kaj več napišeš, kaka je cena pri Tilii,,,, kaj se zgodi če povzročiš nesrečo, koliko % škode plačaš.... in če je prisoten alkohol
redface-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Če je alko v igri in si povzročitelj v vsakem primeru plačaš vse sam.