Smem vprašat, kateri kalkulator si mislil?Jaz sem dal manjšo količino sladkorja, pa je bila karbonacija vseeno ok.
Ima pa ta kalkulator (v osnovni izvedbi) med fermentabales tudi limonin in pomarančni sok.
Okoli okužbe pa nebi kaj več kot sem dejansko probla.
Dober kalkulator, če bi rad sok dodajal med kuhanjem (kar je itak boljša ideja). Če hočeš s pomarančnim sokom delat karbonacijo, ti ta kalkulator ne pomaga.
Po mojem kompliciranje ne odtehta končnega rezultata.
Kaj sploh hočeš dosežt s tem sokom? Radler? Witbier?
Dodajam pred stekleničenjemV temle pod fermentables imaš poleg slada, sladkorj, tudi ostale dodatke:
https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/calculator
Delam božično varianto Stouta (vanilija, cimet, čili, pomaranča).
Po receptu pride pomarančni ekstrakt.
Ker pa živimo v SLO in ne v ZDA, tega ekstrakta ni na voljo, oz. je cena primerljiva s platino...
Zato bi dodal 100% pomarančni sok, Fructal bio super duper eko, kateri je že pasteriziran.
S tem bi tudi karboniziral.
Predvidevam pa, da ima 100ml 10gr sladkorja, za karbonizacijo pa imam 30gr dekstroze.
Kolikor berem, gre v obeh primerih za enostavne sladkorje, torej je to 1:1 razmerje.
Ima smisel?
1ml=1€. Predrago ;-)En preblisk... Kaj pa če bi namesto ekstrakta pomaranče uporabil pomarančno aromo? Tisto za peko...
1ml=1€. Predrago ;-)