Dobra kitajska restavracija v LJ?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
aplauz.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ma ne gre za to no..., gre za standarde, ki so pri njih precej nizji., to so ljudje, ki so prisli v EU s podezelja in so ziveli v bedi in pomanjkanju, tako, da je za njih nekaj povsem samoumevno, kar jaz niti ne pomislim, da bi probal. Hrana je v teh restavracijah poceni, ker se uvaza direktno iz kitajske, velikokrat tudi na crno, v navadnih nehlajenih kontejnerih. V te kontejnrrje pa vtaknejo vakumsko zapakirane kure, race, ribje jedi, mleko itd. Kakšne barve mora biti taka kura po enih treh tednih plovbe ...., no jo pa znajo potem hrustlljavo, zlato rjavo ocvreti.

http://www.dnevnik.si/kronika/316094

Se dobr da se je turska hrana.
Mogoce srpska, balkanska
Al pa slo kmecki turizmi

Kle mislm, da je stvar predvsem v nekem ukoreninjenem strahu pred neznanim. Se prav bolj lokalna kuhinja, bolj smo ziher. Poznam nebroj ljudi, ki niso zainteresirani za tuje nove okuse. Hebat ga.....so na slabšem, če se mene vpraša. Na žalost mi skoraj vsak tak in podoben tudi navrže zgodbo o sumljivih prodajalcih kebaba in njihovih 20 let starih zalogah, o nehigieničnih kitajcih, ki skuhajo praktično vse, praktično povsod itd.(v vsaki zgodbi je sigurno drobec resnice ali slab primer....) Bog ne daj, da bi med dopustom na Tajskem ali kje drugje poskusili "street food", pol pa slišim, da je fasal drisko od hotelske hrane
Pamet v oči in nos, na koncu še na jezik.....pa veselo naproti novim okusom - to bi priporočil vsakemu. Velik je tega za probat okrog. Sej se lahko tud ven pljune, če ni dobr.
wink-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Kle mislm, da je stvar predvsem v nekem ukoreninjenem strahu pred neznanim. Se prav bolj lokalna kuhinja, bolj smo ziher. Poznam nebroj ljudi, ki niso zainteresirani za tuje nove okuse. Hebat ga.....so na slabšem, če se mene vpraša. Na žalost mi skoraj vsak tak in podoben tudi navrže zgodbo o sumljivih prodajalcih kebaba in njihovih 20 let starih zalogah, o nehigieničnih kitajcih, ki skuhajo praktično vse, praktično povsod itd.(v vsaki zgodbi je sigurno drobec resnice ali slab primer....) Bog ne daj, da bi med dopustom na Tajskem ali kje drugje poskusili "street food", pol pa slišim, da je fasal drisko od hotelske hrane
Pamet v oči in nos, na koncu še na jezik.....pa veselo naproti novim okusom - to bi priporočil vsakemu. Velik je tega za probat okrog. Sej se lahko tud ven pljune, če ni dobr.
wink-1.gif

...poznam iz druge roke, da kar nekaj SLO gostincev zvečer kupuje zelenjavo, katera je že za odpis in jo pripravljajo drugi dan za kosila. Katere so to gostilne ne bom omenjal, dokler ne sam ne vidim na oči, je pa človeku ki je povedal za verjeti, ker jim jo on daje.
Vem za gostince, kjer so zaposleni v kuhinji brez sanitarnih pregledov in delajo na črno. ...kaj a mislite da je kaj drugače v SLO gostilnah? Ni dnarja...zato pa do tega prihaja. Se še spomnite prispevka na POP TV na Preverjeno iz kuhinje Emonske kleti? Drugače je marsikje bolje da niti ne vidiš kako se dela, tudi če je gostilna lepa in so vsi prijazni.....dokler ne veš ne boli. Mal povprašajte kakšne serviserja opreme v kuhinjah.
 

Schime

Guru
22. nov 2008
1.992
775
113
Al pa takrat, ko greš naladaš mal več čili omake, ki jo imajo zraven al pa neki svojega prineseš, da mal razkužiš.
smile-1.gif
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Lej tako no....večina jih pluva po kitajcih zaradi predsodkov, ker vidijo svinjarijo v filmih, vidijo po dokumentacih kaj jedo in kje vse hrano pripravljajo, vidijo kako pri nas delajo po tržnicah ipd. ipd., sam konc koncev...še vedno jih je skos več, glede na to da naj bi jedli in počeli vse tako nehigienično in svinjsko jih sploh nebi smelo viti več na svetu. Večkrat je potrebno pogledati pred svojim pragom potem pa naprej....ne rečem da kakšna kitajska ni svinjska v nulo, prav tako je lahko vsem jasno da se najde tudi kakšna slo restavracija v podobnem stanju. In nenazadnje, ko smo brali o tistem kitajcu katerega so dobili v trstu z ribami v kombiju (ja to bi mu morali vse restavracije zapreti za vedno), vam povem da tudi slovenski gostinci kupujejo meso,ribe, zelenjavo na teh tržnicah v ITA ...in tam ni slaba roba, v bistvu najdeš vse od A do Ž.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Lej primer naprimer na luksuznih potniških ladjah. Šefe klasa od klase, potem še kakšen pomočnik, dva ,trije, odvisno od velikosti ladje, ostalo pa vsi črnci, ki delajo za male pare, skoraj zastonj!
In kakšna je razlika sedaj med Kitajskimi restavracijami pri nas in luksuznimi križarkami?
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
A mi lahko samo razložiš, kaj pomeni tvoj stavek, da je večina zaposlenih v kuhinjah brez sanitarnih pregledov?

Sicer pa od Kitajskih restavracij poznam samo tisto v Kamniku in Komendi, kjer je isti šef in lahko povem, da so restavracije vizualno zelo lepo opremljene, izredno čiste, natakarji prijazni, natakarice lušne, hrana odlična in poceni, porcije ogromne, kuhinjo pa sem tudi že videl in je bp! Le cene pijače so nekoliko višje! Nakajkrat sem vzel tudi že za domov in je bilo izredno kakovostno pakirano, tako da je hrana bila še vedno vroča, ko sem jo prinesel domov!
Je pa tako kot pri vsaki stvari, ni za vsak dan ta futer, tako kot niso hamburgerji, pečenke itd.
 

Schime

Guru
22. nov 2008
1.992
775
113
Tale kitajska v Kamniku je bila že večkrat ocenjena.

Mladina, december 2011 (4/5); Nedelo, 2008 (kuhinja 5/6); Nedelo, 2004 (kuhinja 5/6)

Sem bil pa tudi sam v nekajkrat v Kamniku in je tudi meni dobra kitajska restavracija.
 

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Takole bom rekel: Notranjca ne poznam, vem edino, da je človek malo na gurmana cepljen.

Poznam pa po drugi strani zaposlene pri enem večjih slovenskih distributerjev predpripravljene hrane. Med drugim zalagajo tudi nekaj kitajcev, kjer jasno kamijončke razlagajo pri zadnjih vratih, proč od oči javnosti. In o kitajcih nimajo za povedat lepe besede kar se higiene tiče. Še več, precej jih je na ta račun tudi prenehalo zahajat v tovrstne restavracije. Pri čemer ne govorimo o točno določeni restavraciji, ampak o "kitajskem" tipu na splošno.

Sam tega nisem doživel in občasno ob povabilu z veseljem skočim tja, zavedajoč se, da higiena ni ravno na prvem mestu, kar pa poizkusim odmislit. Do prve slabe izkušnje...

Sicer pa čakamo na AutoFuna, da poroča o hrani in ostalem.

Tudi jaz ne poznam Notranjca, ne let nič na njega osebno, razen na to kar je napisal. Tudi jaz nisem poklicni kuhar pa grem stavit da znam marsikaj bolje od poklicnih kuharjev.

Tudi slovenskim restavracijam dostavljano hrano in surovine zadaj. Res me zanima kaj je tako hudo narobe z kitajskimi restavracijami. Zakaj se ni še nihče tam zastrupil? V vsaki ''profesionalni'' restavraciji se prej ali slej dogajajo svinjarije ki se doma ponavadi ne. Kar ne pomeni da bo kdo umrl ali se zastrupil zaradi tega. Grem stavit da tudi v pristnih slovenskih restavracijah kdaj pade kaj na tla.

Nekdo drug je napisal o stari hrani, ko kupujem za doma, pričakujem da bo zelenjava trajala približmp teden, če bi bil v restavraciji bi bilo dovolj en dan, pač več prometa, kvaliteta in surovine so iste. Nekdo je zgoraj omenil škrob in sojino omako. Osnova kitajske kuhinje je hirto pečena meso v olju ki prenese visoko temperaturo, soja kot nadomestek soli, hitro pečena, na pol sveža zelenjava, nato škrob za zgostitev, pri nas je naprimer prežganje. Vsekakor še začimbe ki so podrejene temu kar ponujajo dobavitelji. Od tu ponavadi isti okus mnogih stvari. Način priprave omogoča hitro pečejnje/pasterizacijo/pripravo. Ne vidim kje bi bile zaradi česarkoli kitajske restavracije na slabšem kot naše tradicionalne.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.941
113
v lokalni ostariji
praktično povsodimajo za dostavo "ločen" vhod. a mislte da bodo vso robo med gosti nosil v lager?

o uporabi "stare" robe (s potečenim rokom itd) je bv razmišlat ker tudi v klenih slovenskih gostilnah to laufa! pa še kej hujšga... je pa tako da kitajci imajo malo drugačne "standarde" kot mi. in se nam hitro kaj zdi "svinjsko" (ok sej lahko da tudi je)
 

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
No, da ne boste preveč pametni. Kitajski vrt v Šiški poznam osebno, lastnika, lastnico, natakarje, kuharje in pomivalca posode. Tam ni zajebancije. Lastnika nista kmetavza z juga Kitajske, tako kot večina ostalih pri nas. Spoštujejo našo zakonodajo in standarde, tako da tam lahko jeste brez bojazni. Sicer pa itak promet pove svoje. Konkurenca je že zelo velika, dobri imajo polno, slabi prodajajo študentsko hrano.
Pa za tistega šoferja, ki so ga ujeli v Trstu, se motite. Nima veze s kamniško restavracijo.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ma veze, sej so vendar to vsi isti, a ne veš LOL.......plus 1 za Kitajski vrt. Tud poznam lastnika, v Kamnik pa tud hodmo že ola la la la let. In vedno vse BP kot iz škatlce.
 
Nazadnje urejeno:

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Edino pred kratkim sem iskal ime tiste na Litijski, pa sem ugotovili, da se tam nahajata dve, precej blizu, takoj ob cesti??? (potem nisem šel, ampak samo kot opozorilo, katera je *prava* pa ne vem)

Prava je tista dlje od mesta. Cesarsko mesto, Litijska 76, Ljubljana

Napačna je potem tista bližje mesta, Mesto Hong Kong, Litijska 28, Ljubljana

Za slednjo velja, da imajo na voljo razmeroma ugodna kosila. Hrana pa je - pa nisem zahteven jedec - blizu zanič. Natančneje, če se da, plava v olju. Gombao piščanec, race vseh vrst in mongolske zadeve so v redu (gombao pogojno); čim pa ima omako (sečuan style) je pa notri olje.
 

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Men je odlična hrana v kitajski nasproti železniške postaje. Kao nek fast-food, ampak fantastična hrana! Kuhinjo vidiš, delata žena in mož, okus pa bistveno drugačen od sicer po vseh kitajskih "kuhamo sveže iz iste piksne" istega okusa. Žlikrofe imajo božanske,
rezance tudi... v glavnem: lačen sem ratu
smile-1.gif

Najdu še ime in link:
http://www.kitajska-restavracija.com/ljubljana/nim-8-min
Evo, imena nisem vedu :p

ja, je kar ok, če želiš nekaj na hitro pojest.
Še boljša je kitajska pri Stari cerkvi v Šiški - imena žal ne vem.
Me pa sigurno več ne vidijo v Kitajski zvezdi http://www.kitajska-restavracija.com/ljubljana/kitajska-zvezda
(počasna postrežba, preveč prilagojeni okusi, zažgana juha(!))
ali pa v kitajski v BTCju - nič posebnega, precenjena