Do stanovanja via hipoteke

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
http://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/Florida-City_FL_33034_M56173-58889

Kaj je to kaki hec al kaj, ker to je namreč zastonj...neki hakl more bit tu zraven...

Days on site 117 days
smirk-1.gif

Pomoje se tukaj gre za "prevzem" kredita, 43k prineseš mesa, pol pa še te čaka kakih 8 let po $400.

Vsi američani so zapufani z morgiđi, vrejtno nebi bli če bi ble bajte po 40k, v mcdonaldsu pa 2k zaslužiš.

igi

Guru
13. okt 2007
5.603
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kot slovenec nimas varjante da kaj tam kupiš izpodčekiča, mogoče kot firma, ampak ameri. ne dajo nepremičnine kar nekomu.

mah tukaj je pogoj zgolj, da si star več kot 55 let... pač nočejo mladih družinic, ki bi kalile mir! Ampak to bomo že rešili.

Ni pa to nebena fora, ker so tudi hiške smešno poceni! pa nič kredita....

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Gledal sem tole http://www.bolha.com/stanovanj...oglas1272573593
sicer znatno slabše, cena je 25 + agenciji.

Ampak se mi prvo dost bolj dopade.

Meni je jasno da vam ljubljančanom negre matematika kako 30k pa stanovanje, cene v mariboru so v tem trenutku smešne.

Pa zadeve v osnovi niti nebi rental teh 200€ bi že dajal mesečno, samo če se pa da solidnega najemnika počit not za 150-170€,
zakaj bi blo prazno.

Res pa je da so to male luknje, da moraš družinsko pico zunaj pojest ampak kaj pa danes lahko kupis za 25k, korejskega terenca z opremo, waw.

Ne morem verjet, da je res... Jaz sem prejšnjiteden kupil v Ljubljani stanovanje 45 kvadratov + shrabma + podzemno garažno mesto za 120.000,00 EUR in to sem se spogajal iz prvotnih 154.900,00 EUR.

Res je nova grdnja, mapak vseeno.... Nisem vedel, da so take razlike med MB in LJ. Pa še bejbe so boljše v MB.... :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.745
6.743
113
pri taščici
mx tisti studenci se poraja kar nekaj vprašanj
koliko je star objekt?
mansarda je kako izolirana?
ogrevanje?
ZK bo urejeno: kdaj?
ter še kaj drugega se poraja, ko objekt vidiš.
mogoče je sedajle res poceni, potem pa hitro ugotoviš....

saj poznaš tisit štos zakaj je hiša enkrat vredna 10k drugič pa 100. prvič imaš za sosedo Elko, drugič pa Zokija.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
mx tisti studenci se poraja kar nekaj vprašanj
koliko je star objekt?
mansarda je kako izolirana?
ogrevanje?
ZK bo urejeno: kdaj?
ter še kaj drugega se poraja, ko objekt vidiš.
mogoče je sedajle res poceni, potem pa hitro ugotoviš....

saj poznaš tisit štos zakaj je hiša enkrat vredna 10k drugič pa 100. prvič imaš za sosedo Elko, drugič pa Zokija.

Garsonjer v MB imas 50 ki so med 25-35k, vse nemorajo bit "gnile", kajpraviš?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
V Lj je menda enako kot v ZDA, hipoteka do penzije
smile-1.gif

Sem zadevo o tisti 40k hiši omenil kolegici ki je s sanšajn stejta;

Michelle XZXZ 23. maj ob 22:05 Prijavi
it could be a foreclosure and the bank is trying to sell it to get rid of it... it is possible that the price could be this low... especially in Florida City. that is out in the boondocks dude! it also could be in a floodzone, and that is why is is so cheap...

Nekako mi je ta cena logična, pa kupi hišo, ki je ju3 lahko do roba kuhinjskih elmentov v vodi
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.880
113
V Florida city-ju normalen človek ne zdrži teden dni, ne pa da bi tja na dopust hodil, south central je počitniška destinacija proti temu....na Floridi je lahko bajta pol ure od top lokacije, pa brez avta in čolna nimaš kaj tam delat, ker je taka vukojebina kot pri nas Haloze.

Glede tvojega stanovanja. Kaj misliš da podnajemnik, ki ga ti iščeš pa ne bo delal take računice kot jo maš ti? Stanovanje je crap, pri nas tako in boljšo opremo najdeš na kosovnem odpadu. Ko notri daš še najemnike (ki poleg tega da so revni še ne znajo kaj prida matematike, sicer se nebi šli najema za tak crap) lahko potem ko ti jih uspe po nekaj letih zbezat ven, daš še 40k da bo v stanju za vselitev. Če so stanovanja tako poceni, ne vem zakaj bi bile potem najemnine tako drage (300 na mesec za stanovanje vredno 30k)?

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.880
113
Še tole, pri oglasih tipa kot je zgornji ponavadi izrecno piše če ne gre za "short sale". Je pa točno v sredini evergladesov, se pravi vsako poletje voda do strehe, oziroma do prvega orkana, ki je dokončno ne odplakne. Pa z aligatorji je fino če si na ti.

A short sale is a sale of real estate in which the sale proceeds fall short of the balance owed on the property's loan.[1] It often occurs when a borrower cannot pay the mortgage loan on their property, but the lender decides that selling the property at a moderate loss is better than pressing the borrower. Both parties consent to the short sale process, because it allows them to avoid foreclosure, which involves hefty fees for the bank and poorer credit report outcomes for the borrowers. This agreement, however, does not necessarily release the borrower from the obligation to pay the remaining balance of the loan, known as the deficiency.[2] "

masevc

Guru
2. sep 2007
3.516
893
113
poglejte na gmaps lokacijo hiše. Voda okol in okol, kanali....

potem pa si tako lahko misliš kaj to pomeni

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.880
113
Voda in kanali so tudi na keysih (100 km stran), pa vseeno bajte pod 1 mio USD skoraj ni. Tole zgoraj pa je dejansko sredi močvirja.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Živet v kraju kjer je sta bila v zadnjih 15 letih dva velika orkana.

Pa zavoarovanje hiše :http://www.ehow.com/about_7487968_much-house-insurance-florida.html

more človek kr dobr rentat, da lahko za zavarovanje zasluži.

lp