Do stanovanja via hipoteke

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kupil bi stanovanje tam okol 30-35k, garsonjero/enosobno, skratka nekaj minimalnega a spodobnega. Nebi se šel klasičnega
kredita, ampak imam idejo, da bi recimo 10 jurčkov dal pologa, kredit pa zavaroval s hipoteko, torej v primeru neplačevanja,
da mi zadevo vzamejo, vzel bi recimo na 7 let (spet odvisno od pogojev), tam 200-250 obroka, noter počim solidnjega najemnika,
kakšen parček, mogoče nekoga z redno zaposlitvijo, kakšno mamico, karkoli fiksnega. No nenazadnje tut če imam prazno bi teh
250 komot plačeval, ampak če gre vsaj 90% obroka krit od najemnika, v 7mih letih pa imam stanovanje svoje.

Če bi se mi zadeva dobro poklopla, bi pol probal še kakšno dvosobno al pa eno in pol na isto varjanto 10-12,5 mesa in ostalo na
obroke.

Je delal že kdo to? Kolegu je ratalo, ampak on je dal 50 pologa za 85k dvo in pol sobne. (ni zaposlen, pa so mu dali kamot, ampak vrjetno zaradi mastnega pologa)

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Zadeva je čist realana če res lahko dobiš stanovanje za tako ceno in oddaš za tak najem...

Kaj pa ni ščo čez pri sparovniblagajni?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
recimo na pol podrto kmetijo sredi ničesar brez elektrike in vode...
tongue-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.603
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
mokre sanje....

hja.... ne vem no... tole je naslov (številko sem namenoma izpustil) "sunrise lakes blvd fort lauderdale" po poglej na google mapu... Sicer ni ob vodi, je treba mal z avtom se zapelat, ampak ni predaleč. Stanovanje je veliko je dobrih 100m2. Tako da ne govorim kr neki v brezveze... Slučano imata dva prijatelja zadevo že kupljeno, tretje stanovanje pa je rezervirano!

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kupil bi stanovanje tam okol 30-35k, garsonjero/enosobno, skratka nekaj minimalnega a spodobnega. Nebi se šel klasičnega
kredita, ampak imam idejo, da bi recimo 10 jurčkov dal pologa, kredit pa zavaroval s hipoteko, torej v primeru neplačevanja,
da mi zadevo vzamejo, vzel bi recimo na 7 let (spet odvisno od pogojev), tam 200-250 obroka, noter počim solidnjega najemnika,
kakšen parček, mogoče nekoga z redno zaposlitvijo, kakšno mamico, karkoli fiksnega. No nenazadnje tut če imam prazno bi teh
250 komot plačeval, ampak če gre vsaj 90% obroka krit od najemnika, v 7mih letih pa imam stanovanje svoje.

Če bi se mi zadeva dobro poklopla, bi pol probal še kakšno dvosobno al pa eno in pol na isto varjanto 10-12,5 mesa in ostalo na
obroke.

Je delal že kdo to? Kolegu je ratalo, ampak on je dal 50 pologa za 85k dvo in pol sobne. (ni zaposlen, pa so mu dali kamot, ampak vrjetno zaradi mastnega pologa)

Tukaj mi nekaj ne štima. Tako stanovanje stane v Ljubljani cca. 100.000,00 EUR. Ti bi dal 10.000,00 pologa. Se pravi je znesek financiranja 90.000,00 EUR, ročnost 7 let. Če vzameš 3 - mesečni EURIBOR + 2% (kar niti ni slabo). V tem primeru imaš obrok cca. 1.200,00 EUR.

Kje dobiš najemnika za to?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

obroke.

Tukaj mi nekaj ne štima. Tako stanovanje stane v Ljubljani cca. 100.000,00 EUR. Ti bi dal 10.000,00 pologa. Se pravi je znesek financiranja 90.000,00 EUR, ročnost 7 let. Če vzameš 3 - mesečni EURIBOR + 2% (kar niti ni slabo). V tem primeru imaš obrok cca. 1.200,00 EUR.

Kje dobiš najemnika za to?

Gledam kaj takega; http://www.bolha.com/stanovanj...oglas1274535827

Popolnoma solidna lokacija (5min z avtom do strogega centra), stanovanje je solidno, kuhna, kopalnica v formi, tale ga ta izpodčekiča
za 29 če pridem denar ta teden.

Nevem, za 29k danes ne dobiš niti poštenega avta, stanovanje kot tako pa ni pes. Na 10 mesa, znese na 7 let od oka 200€, za ta cekin ga rentam od oke da pokrijem 80% obroka, mogoče 100%. Nevem, frendu (sicer so tam trojne številke in masten polog) so dali,
brez da je kje zaposlen oz. ima minimalno plačo. Je pa res da je pri njih že odplačal 4,5 od 5L kredita ki ga je vzel za renovažo
hiše in z plačili res ni blo nikol problema.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Gledal sem tole http://www.bolha.com/stanovanj...oglas1272573593
sicer znatno slabše, cena je 25 + agenciji.

Ampak se mi prvo dost bolj dopade.

Meni je jasno da vam ljubljančanom negre matematika kako 30k pa stanovanje, cene v mariboru so v tem trenutku smešne.

Pa zadeve v osnovi niti nebi rental teh 200€ bi že dajal mesečno, samo če se pa da solidnega najemnika počit not za 150-170€,
zakaj bi blo prazno.

Res pa je da so to male luknje, da moraš družinsko pico zunaj pojest ampak kaj pa danes lahko kupis za 25k, korejskega terenca z opremo, waw.

igi

Guru
13. okt 2007
5.603
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ali pa na Floridi stanovanje cca. 100m2, solidno vzdrževano in vseljivo.
smile-1.gif

Lahko poveš kaj več?

kaj te zanima? Sam sem trenutno v odločanju... denar praktično ni noben, samo dol pa tudi ne vem kdaj bom hodil. Razmišljal sem v smeri, da bi ga rental prijateljem, tako za dopust, da si letne stroške pokrijem. Sam ne vem, če jih bi našel dovolj, ki bi jih takšna zadeve zanimala. Pa bi recimo dal ugodno.
Moram še mal prespati... recesija pač
wink-1.gif