Dizel-ročna črpalka za nafto

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Videl zadnjič pri Clio-tu 1,5 dizel. Sem mislil, da je einliftanje pri dizlih preteklost.
17758-icon_confused.gif
Kdo kaj več?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Kaj te zanima?

Nekateri dizli imajo nizkotlačno črpalko v rezervoarju, zato tega ne potrebujejo. Druga skupina so dizli, ki nimajo nizkotlačne črpalke v rezervoarju in se delijo na 2 podskupini:

a) z "ročno" črpalko: Če ti zmanjka goriva, ali pa če recimo menjaš filter goriva, lepo kot gospod stisneš nekajkrat črpalko in to je to.
b) brez ročne črpalke (tipičen primer: Ford): Če ti zmanjka goriva ga ne vžgeš več brez dodatnih naprav/postopkov. Podobna zgodba je pri menjavi filtra goriva.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
A poglej, hvala za odgovor. Ker nisem ljubitelj dizlov, tega nisem vedel. Mi zadnjič kolega kaže motor od kliota pa tisto pumpco pri kraj, pa pravi, da jo je treba parkrat stisnit, če avto stoji nekaj časa. Sem rekel, tehnika pa taka.
smile-1.gif

petrusko

Zelenc'
28. jan 2014
2
0
1
Sam imam naknadno vgrajeno takšno pumpico ... ker sem enkrat ostal brez goriva; pa mi jo je mehanik vgradil pred filter nafte.

Zdaj pa jo moram zamenjat, ker nekje vleče zrak notri in iščem zamenjavo.

Sem že iskal po netu pa najdem samo črpalke ki so del motorja...
Kakšen link od kakšne trgovine bi bil dobrodošel. Hvala vnaprej

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.310
113
To imajo v vseh marina štacunah, če je stvar podobna, saj ima vsak izvenkrvni motor za napumpat gorivo od rezervoarja do stroja.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
482
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Crash kakšen pa je postopek pri fordu? jaz sem natočil nafto v fileter pa einliftal dizo... in je zalaufal;)

kater motor?pa ja ne common rail?
shocked-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
482
83
ja, ker pri CR nimaš kaj "einliftat", ker pumpa nabije na željen tlak oz na 900bar/max če je na direkt

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.380
5.656
113
sprasujem se.gif
Pri korejcu mas pumpico na filtru goriva...ko sem menjal filter je blo treba nafto napumpat v filter...da ne potegne zraka v CR sistem....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
482
83
to je eno
pod "odzračit" ponavadi "mojstri" odvijejo direktno cevke, ki gredo iz CR voda na šobo - kar je pri starih sistemih dopustno, pri CR šobah pa nikakor ne
in to je napisal, beri zgoraj "einliftal dizo", jasno, pri ne CR avtu, 1.9 renault

da napolniš nizkotlačni del z nafto imajo nekateri sistemi vgrajeno ročno "pumpico", to pa drži