DIY pisarniški avt-stol; elektrika?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Za v dnevno imam sovoznikovega, za v men's cave imam pa zadnjo klop.
smile-1.gif
)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Za Arduino - Genuino prvič slišim
smile-1.gif

Pa tudi, če bi se odločil, dvomim, da bi ga znal pripravit v delovanje. Nisem iz te stroke....:)

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Kaj bi storil sam. Težko je reči, kam gredo tisti kabli (direktno na motorje, ali gredo vmes še na stikala). Vzel bi multimeter in malo premeril okoli motorjev in žic.
Zdaj, če gre preko stikal, si zmagal. Vzameš Arduino mini (bo čisto dosti), in preko stikal vezeš na vhode arduinota. Ko pritisneš tipko, sklene povezava, ki pove krmilniku, katero stikalo si pritisnil.
Potreboval boš še 5V releje (vsaj dvopolne), da boš lahko preklapljal motorje. Kolikor imam izkušenj, je tole bilo povezano kar skupaj, torej kar direkt napajanje -> tipka -> motor. Znotrja so ponavadi kar dobra mehanska stikala. No za vsak slučaj, naredi, preko krmilnika.

Nato na krmilniku spišeš program, eno zanko, v kateri testiraš tipke, in če je tipka pritisnjena, vklopiš ustrezen rele, ki bo vklopil motor. Za gretje uporabiš ustrezen TTL mosfet in en hladilnik. Tako lahko preko krmilnika krmiliš še gretje od 0-100%.

Ni težko, boš pa rabil malo spajkalnika in znanja elektronike.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Za tipke bi ugotovil z multimetrom
Za motorje obstaja en tak tester prklopis gor in sam spustu impulz in vidis ker se suce..
Pol pa Sam ardunino in gas

Kok stane tak , stol na odpadu? Cca?

Nazadnje urejeno:

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
ksz.
preden preizkušaš z multimetrom ali pa s kakšnimi napajalniki, odstrani airbag, ker je dovolj že ena AAA baterija da ga sproži.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

dolžan se poročati, kaj mi je uspelo.

V glavnem, vsa elektrika za desni sedež deluje! Usmernik 20A je dovolj da vse motorčke premika.

Udobje je vrhunsko, vrhunsko !

Za voznikov sedež, ta ima MEM. Tu pa se še nisem uspel prebiti preko kontrolerjev. Ne še....:)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Slike so na 1. strani.

Za priklop na usmernik sem uporabil modro in črno žico. In deluje b.p.!

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Če ni skrivnost, kje si izvohal thesisko po delih? Na avtonetu ni niti ene... Jaz imam podoben projekt v mislih, s tem da bi sam izdelal tudi podnožje sedeža, ker mi ti standardni pisarniški nikakor niso všeč (pa še problem teže je tu prisoten, ker ti prestižnejši avtomobilski sedeži so daleč od lahkih in je vprašanje kako to prenese amortizer nekega povprečnega pisarniškega stola).

Tole izdelati je nekako moj načrt:
http://www.daveclarkdesigns.com/AutomotiveFurniture/?page_id=56

Sedež pa bom najverjetneje uporabil od velsatisa, mi deluje tak pravi fotelj
smile-1.gif

raners

Majstr
4. mar 2008
2.841
462
83
Glede slik sem mislil predvsem kakšno sliko od daleč (da se vidi cel "stol") in predvsem kakšna slika podnožja... To me najbolj zanima...
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Če ni skrivnost, kje si izvohal thesisko po delih? Na avtonetu ni niti ene... Jaz imam podoben projekt v mislih, s tem da bi sam izdelal tudi podnožje sedeža, ker mi ti standardni pisarniški nikakor niso všeč (pa še problem teže je tu prisoten, ker ti prestižnejši avtomobilski sedeži so daleč od lahkih in je vprašanje kako to prenese amortizer nekega povprečnega pisarniškega stola).

Tole izdelati je nekako moj načrt:
http://www.daveclarkdesigns.com/AutomotiveFurniture/?page_id=56

Sedež pa bom najverjetneje uporabil od velsatisa, mi deluje tak pravi fotelj
smile-1.gif

Ni skrivnost, malo poznanja ljudi in veliko sreče
smile-1.gif

Projekt, ki sem si ga zastavil je bil snovan meddrugim zato, ker nikakor (še) nisem videl kvaliteten pisarniški, računalniški stol. In da ne stane pol plače...:) Tako da se mi zdi, da ideja, da bi uporabil avtomobilski sedež, niti ni tako slaba. Nenazadnje, v avtoindustriji se veliko vlaga v razvoj sedeža...

In sedeža, tudi zadnja klop, od Thesiske je "spot on". Vrhunske Poltrona Frau usnje ( in ne napa, skaj ), podprto z električnimi motorčki....kaj več bi si lahko želel
smile-1.gif

Glede podnožja; hotel sem postaviti sedež na podnožje od bivšega pisarniškega sedeža. S tem bi si prihranil veliko, dela, obdržal bi vrtljiva kolesa in možnost izbire višine.
Težava, bruto višina tega podnožja je previsoka. Ko sem posravil sedež gor, sem imel noge praktično v zraku ( visok sem 180cm) ).

Torej NO GO;

Nič, je bilo treba narediti po svoje. Malo ploščatega železa, malo okrogle cevi, malo švasanja in na koncu barvanje.

Izgleda takole:
2438982-WP_20160610_09_12_44_Pro.jpg

Priponke

• 2438982-WP_20160610_09_12_44_Pro.jpg
    2438982-WP_20160610_09_12_44_Pro.jpg
    86,1 KB · Ogledi: 192

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38