Ja jaz imam raspberry PI 4 + sdd in mi dela dobro (ampak ej bila dolga pot do tega, da je začlo delat dobro...).Tale Intel NUC je pravi mini računalnik, Coonbe II pa usb ključek v njega.
Kaj malo manj potratnega ne gre ? Morda kak android mini komputer recimo GT King Pro, ki ga sicer že imam za ogled TV ja za nazaj ?
Te ta mali računalniki se po mojih izkušnjah noro grejejo, če jaz prav razumem, gre tudi brez tega preko app , samo , di+okler je malo teh stvari gor vklopljenih ali kako.
Kakih namenskih nadgradljivih zadev v to smer pa ??? so ?
Jaz imam za žaluzije module shutterbox od firme Blebox: https://blebox.eu/product/shutterbox/?lang=enHvala za namige, pa vendar ali moram imeti nek računalnik za HA že iz štarta, ker ja Apple takoj hoče, server IP, ali je kaka app za IOS ali bi kako delalo na GT Kingu pro, Android ali, naj res nabavim takoj en tak mali kompjuter ? Se da tak kompjuter upravljati z Win laptopom, ali rabim še tipkovnico, pa monitor za ta mali PC ? Ali gre vsaj v štartu, samo z aplikacijo, router imam vrhunski Asus, zna tudi usb naprave gostiti .
Če bi mi, kdo, kaj bolj detaljno pomagal, z veseljem plačam, da še sam, ki sem precej zaseden, ne odkrivam tople vode, čeprav me te stvari veselijo.
Ker stikal za žaluzije še nisem kupili in montiral, ali res ne smejo biti stikala, če je zadaj, kak Shelly in mora biti samo tipka, ki, če jo želiš upravljati, moraš držati, cel čas, da gre žaluzija do konca gor ali dol, kar pri stikalu ni treba, ker se na koncu sama ustavi. Motorji so klasika, brez podpore za daljinca ali wi fi.
Ja raje malo več vprašam, kot, da se kasneje pobijam z odkrivanjem tople vode.
Dodatno vprašanje, čemu pa tovrstne naprave služijo, ali so kompatibilne z HA ? Katera taka se najbolj svetuje vsaj za začetek ?
Xiaomi Multimode ZigBee 3.0 WIFI Bluetooth Mesh HomeKit Smart Home Gateway Compatible with Xiaomi Zibee 2.0 Security Alarm Accessories
Only US$47.99, buy best xiaomi multimode zigbee 3.0 wifi bluetooth mesh homekit smart home gateway compatible with xiaomi zibee 2.0 security alarm accessories sale online store at wholesale price.www.banggood.com
Včeraj sem potem usposobil conbee ii. Potem sem opazil, da je priporočljivo, da je na extenderju na USB2 vhodu, jaz pa sem ga imel na extenderju na USB3 vhodu.Obstajata dve integraciji za ZigBee ki podpirata Conbee. ZHA in Deconz ki je od firme ki je naredila Conbee. ZHA nisem nikoli sprobal ker mi Deconz dobro dela...
Mogoce lahko kak uporabnik ZHA pove kaksne prednosti in slabosti le tega.
Jaz imam samo Raspbee na ločenem RPI-ju tako da za tale tvoj primer ti težko pomagam.In če v deCONZ addon-u izberem "/dev/ttyAMA0" se mi addon uspešno štarta, ampak se mi pa pojavi RaspBee gateway. Ne vem zakaj ne vidim več ConBee gateway-a, ki je spodaj na screenshotu onemogočen?