Jaz imam preko Node-red narejeno (HA add-on). Zgleda pa nekako tako:Bom kar tule postavil vprašanje.
Kako ste rešili integracijo Alexe v HA? Gre mimo HA clouda brez kakšnih težav ali je “vredno” dati 60,- EUR na leto za HA cloud?
To rabiš za integracijo z HA ali boš uporabil oblačno storitev? Boš tudi meril porabo elektrike ali samo za vklop/izklop?iščem ene 2-4kos pametnih vtičnic, ma kdo kakšen cenovno ugoden predlog?
ima shelly večkrat letno akcije? nisem z njimi sicer 100% zadovoln, je kakšna boljša a cenovno na podobni ravni alternativa?
Jaz uporabljam Sonoff s26 in s22 (Tasmota firmware) in Shelly Plug S (merjenje porabe). S22 ima zraven še senzor za temperaturo in vlago. Mislim, da boljšega kot Shelly ni, če bi želel hitro preklopit med oblakom in lokalnim mqtt.malo mešano
prioriteta pa integracija z HA ter samo vklop/izklop. ostalo je bonus.
Odvisno kako je TČ narejena. Če samo vzameš napetost in nato vključiš nazaj, ne bo nujno vkjlučen tudi program ogrevanja. Najboljše bi bilo pogledati navodila od TČ, kako jo je mogoče omrežiti in nato narediti preko tega.
Naprave imajo tudi "varovalke", s katerimi se zaščitijo pred nadaljnimi izpadi, in prekinejo vse programe. Zakaj bi ti pa poleti grela talno gretje? Če se izključi, se pač izključi, in ne bo ne hladila ne grela.Bi rekel, da vsaka TČ ostane na programu pred izklopom. Kaj potem v primeru izpada elektrike sredi poletja, ti bo potem ob vklopu grela talno gretje? Ali pa sredi zime izvajala hlajenje tal?
moram iz wifi dat na mqtt da preverim stabilnost tam. na wifiju mi kdaj za par sekund ven vrže.Jaz uporabljam Sonoff s26 in s22 (Tasmota firmware) in Shelly Plug S (merjenje porabe). S22 ima zraven še senzor za temperaturo in vlago. Mislim, da boljšega kot Shelly ni, če bi želel hitro preklopit med oblakom in lokalnim mqtt.
MQTT je samo (aplikacijski) protokol, še vedno rabiš WiFi za povezavo s tvojim omrežjemmoram iz wifi dat na mqtt da preverim stabilnost tam. na wifiju mi kdaj za par sekund ven vrže.
je pa shelly potem res in najcenejši pa tudi največ funkcij ima. pa še izgled je boljši od ostalih škatlastih varjant.
a kdo ve bo mel shelly kakšno akcijo kmalu? mel so black friday ter potem sem na mail dobu za božič... kaj zdaj valentinovo naslednje?
Kako sploh registriraš tako kratek izpad? In kaj je tako nujnega, da ne more biti brez povezave 1s?ja zastopm ne vem pa kaj naj drugega poskusim ker wifi ziher dela 100% časa ampak shelly plug parkrat dnevno zgubi povezavo za res kratek čas (1sec, lih tok da je).
mam pa 2 pa obe se isto obnašata. ni pa istočasna prekinitev povezave ampak pri obeh na random
Pa si znova naložil (reload) komponento Shelly oz. integracijo v HA? Potem poglej pod orodja za razvijalce, če je entiteta na voljo...Zdravo
Včeraj sem moral izklopiti elektriko v stanovanju in od takrat mi ne zazna enega shelly one z temperaturnim tipalom v home aistantu. Pise da je unavalible. Ostala dva mi delujeta brez problema. Tudi ko grem v shelly app mi ta z reparaturo deluje in jo prikazuje. Pod confuguration, integration ko je shelly in ce grem po tega z temparaturo, lahko gem na njegov IP direktno, tako da se tudi IP ni zamenjal pri izklopu elektrike.
Se komu sanja kaj bi to bilo?
Hvala
Jaz sem imel podoben problem na Shellyu in drugih wifi in čez čas ugotovil, da je bil problem v wifi kanalu na dostopni točki, ga potem zamenjal in dela BP. Pa če je signal prešibek, zna biti tudi problem.ja zastopm ne vem pa kaj naj drugega poskusim ker wifi ziher dela 100% časa ampak shelly plug parkrat dnevno zgubi povezavo za res kratek čas (1sec, lih tok da je).
mam pa 2 pa obe se isto obnašata. ni pa istočasna prekinitev povezave ampak pri obeh na random
Sem potem uredil tako da sem to stikalo pobrisal, restaltal HA in se je na novo pokaal not in speu uštimal nazaj. Sedaj deluje.Pa si znova naložil (reload) komponento Shelly oz. integracijo v HA? Potem poglej pod orodja za razvijalce, če je entiteta na voljo...
Za vse wifi module je tudi priporočljivo da jim določiš statični IP v lokalni mreži.Sem potem uredil tako da sem to stikalo pobrisal, restaltal HA in se je na novo pokaal not in speu uštimal nazaj. Sedaj deluje.
Hvala