Diy kuhinja

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Najdražje pri kuhinji te pridejo okovja in fronte.
Jaz pri okovju ne bi šparal in vzel izvlečne predale za vse spodnje omare (da vso tisto posodo ne premetavaš vsakič ko hočeš kak lonec od zadaj ven potegniti) ter mehko zapiranje (življenska doba omaric bo daljša).

Če se sam odločiš, bi šel v kako mizarstvo ali hobi program, kjer bi rekel kaj hočeš in bi ti tam mizar točne mere kuhinjskih boxov in front dal ter jih potem sam odrezal.
Fronte naj bodo iz MDF-a. Lak, sijaj je drag.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
v imposu imaš elemente v kosih. Da se ne zajebavaš z rezanjem in vrtanjem sam.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Živjo!

Če želiš ti pripravim kosovnico, ter popis vsega okovja, kateri se bo potreboval za izdelavo?
Potrebujem pa nekaj dimenzij oz če bo taka kot je sedaj, se lahko le to fotografira in pripiše dimenzije na fotko

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala, imam to sam naredit čez vikend - saj je govor od diy
wink-1.gif

Sem bil včeraj v slovenijalesu pa sem si mal popisal cene materiala.
In bil razočaran nad ponudbo. Pogrešal sem malo višje klase pantov in vodil.

Pa imajo mal smotano politiko. Določene iverale (ta lepše), lahko kupiš samo kot cele plošče. Torej to pomeni, da lahko končna cena varira tja do 160€ (80€/ploščo), če se razrez ne izide na celo ploščo in imaš recimo dve barvni kombinaciji.

Vrtanje lukenj za pante na vratca je brezplačno.
Žaganje/spajanje pulta v L, pa je malo čez 20€.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ja sej notranji iveral je itak bel mat, poceni. Samo fronte so po navadi v imitaciji ali barvah, katere so pa lahko drage. Visoki sijaj fronta iz mdf-a in abs obroba je po navadi 40€/m2. Tam pač vzameš ploščo, če jo pač moraš vzeti tako.
Samo če ti vse izrežejo in ti samo lepiš, si bolj malo diy naredil :D

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
No če boš potreboval kakšno info, koliko je potrebno od kje "odbiti" oz zožati lahko na PM.

Kakšna pa je želja po barvi oz dekorju?

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@futuristic
hvala. ta ima pa že skor prevelko izbiro:)
Sedaj okvirne cene imam. Ko se bo vidla končna cena, pa se bo vidlo, če se bo kej "preseravalo" z boljšimi stvarmi...

@brunobruno
edino kar daš naredit je, da ti razrežejo iverko pa zalepjo robove.
Popis materiala, nabava materiala, staro ven zmetat, stene porihtat, novo sestavit, kako elektriko potegnit, el.stvari postavit... je pa še hudičevo velik diy dela;)

@jendomen
hvala. sicer poznam. ampak, ko sem pred časom nekaj gledal so se mi zdeli zelo dragi. sedaj za belo iverko, pa vidim, da so res cenejši od slovenijalesa.

@dobovsek
hvala! Mogoče te pa bom kaj potreboval.

Ta vikend mi ni uspelo nič okol kuhinje delat. Se en drug projekt zaključuje:)