DivX na SD kartico

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Ali je mozno posneti DIVX film (cca.700mb) na 2 GB SD kartico? In kako bi predvajanje le tega izgledalo?
Sprasujem zato, ker imajo nekateri televizorji tudi rezo za SD kartice, pa me zanima ali so SD kartice namenjene le za nalaganje slik ali pa se da iz njih pogledat tudi kaksen film?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Namenjene so za nalaganje slik. Za filme iz SD kartic moraš kupit DVD player z SD režo.
Žal je tudi pri večini le teh (vsaj pri ta pocenskih) SD kartica tudi namenjena zgolj gledanju slik.
stupid-1.gif

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Hvala za odgovore.
Potem je verjetno bolje vzeti TV z USB vhodom, tam se verjetno lahko pogleda filme z USB kljuckom?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Ne vem, če razumeš... nima veze, ali ima tv režo za SD kartice ali USB vhod. To je vse namenjeno samo pregledovanju slik. Saj tudi ni problem na SD kartico skopirati film. Problem je to, da televizija skoraj gotovo nima vgrajenega divx dekoderja. Po tvoji logiki bi televizija z usb vhodom znala tud prikazat word dokument, če ga pa lahko skopiraš na ključ?

Edit: ok.. sem pogledal tvoje linke in tista televizija za 3800eur res predvaja tudi divx-e (mogoče celo tista za 2300eur). Ampak za 400eur dobiš recimo PS3, ki tudi ima USB vhode, wifi, ethernet, ... Predvaja divx-e, bluraye, slike... lahko greš na internet pa še igrice lahko igraš.

Nazadnje urejeno:

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Potem so v tem linku napacno napisali glede USB-ja in DivX? Worda pa nikjer nisem omenjal.
http://www.nakupovanje.net/Philips-42-PF-9831-LCD-TV-sprejemnik-lcd-televizor-pr-1105160

copy/paste:
Dodatno: čitalec medijskih kartic, Ethernet-UTP5, UPnP, WiFi (opt. Ethernet-bridge), USB vhod (predvaja JPEG, MP3, DivX, MPEG1, MPEG2, MPEG4, XviD, otroška ključavnica, AVL, OSD, Slika v sliki - dva sprejemnika, 6 formatov gledanja widescreen signala, teletekst 1200 strani spomina, VESA nosilci kompatibilen (800, 400).

Pri tistih cenejsih pa morda res ne bi delovalo tako kot treba, ne vem...

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Ni panike.
wink-1.gif

No, v glavnem se ze dobi TV z usb vhodom. Ko si ravno omenil da se dobi PS3 ki vse to omogoca...vse to je res, pa tudi prihranis dosti. Ampak naprimer meni (in verjetno se komu) je pomembnejse da nimam toliko "krame" poleg televizorja.
Ravno zato gledam tudi tv-je kjer lahko direktno predvajas DivX-e, ceprav imam skoraj nov Philipsov DVD predvajalnik, kjer lahko preko USB kljucka gledam filme in se mi super obnese. Zato sem pac pomislil, da ker kupujem TV ne bi bilo slabo da se znebim se DVD predvajalnika (in vseh omar) in imam samo TV na steni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kolega ima eno mal dražjo lcd al plazmo z usb vhodom pa ima gor priklopljen disk z divx-i pa mu delajo. baje se da tv še upgrejdat za te divx fore. edin jeba je, ker mu ne delajo gor ta mali usb diski, očitno ne dobijo dost štroma, tko da more imeti tavelik disk ki je priklopljen na 220V, usb ključki pa delajo normalno.