Evo mam par minut.
Pečenko peči kot pečenko
dost zajebancije.
Vzemi stegno ga razkoščiči in dobljeno meso dobro povij da dobiš enakomerno formo. Lahko uporabiš tudi mrežico pod njo vtakni malo prekajene slanine ali pa hamburške slanine.
Pečeš v pekaču tako, da meso ostane sočno, se pravi rahlo roza v sredini. V pekač položi malo jušne zelenjave še prej ga naolji. Meso posoli in popopraj lahko dodaš tudi ostale začimbe za divjačino. Ko je pečeno je pečeno postavi vse skupaj na pult in počakaj cca 5 minut, da temperaturo potegne še malo na noter. Med pečenjem zalivaj z jušnim fondom vmes pa vsaj enkrat belo vino.
Omaka - jušno zelenjavo spasiraj - zmiksaj z ostankom tekočine v pekaču malo pogrej in dodaj jušno žlico masla, da malo zgosti.
Priloge - po želji kruhov cmok ali pa široki rezanci najbolje doma narejeni - cca 100 gramov moke in eno jajce, za normalno 4 člansko familijo podvoji, če so jedci pa 3 krat toliko.
Obvezna prioga pražen kuhan češnjevec na ocvirkih. Fižol namoči ga skuhaj tako da bo kuhan ne razkuhan. Pri kuhi dodaj vse začimbe ki gredo pri kuhi fižola se pravi sol poper ena čebula ki jo prej opražiš - prerežeš na pol in jo opražiš na masti vse skupaj flikneš v kastrolo v kateri kuhaš fižol. Rožmarin lovor ne pozabi. Ko je kuhan, v večji ponvi razpusti ocvirke nanje stresi malo drobno nasekljane čebule, in natresi fižol, ne sekiraj se nekaj ga bo razpadlo vendar ga lepo pogrej in popraži, po potrebi začini z malo soli in porpa.
Zraven k vsemu pa - paše res za znoret. Na rezine narezana jabolka, ki jih prepražiš na maslu, ko se začnejo mehčati dodaj žlico medu, sok dveh pomaranč malo pomarančnega likerja , po potrebi malo sladkorja. Če nimaš pomarančnega likerja so konjak, rum, whiski isto odlični.
Postrežba na krožnik daj parzajemalk fižola z ocvirki, nanje položi dve rezini mesa dodaj kruhov cmok ali rezance, prelij z omako on prideni žlico ali dve jabolk.
Za piti hmmmm: Lahko belo lahko rdeče, če je rdeče paše izredno Mužičev Merlot, gre pa tudi kaj sladkega, Pač po želji
lp D