disk image

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a pol iz usb-ja bootaš in na novo postaviš sistem?
kolk velki pa pride img za disk s podatki?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Čisto odvisno od velikosti osnovnega diska. Ti maš lahko recimo particijo zasedeno 50GB ali pa 10GB. Imaš tudi možnost "moč" kompresije ( s tem se poveča/zmanjša čas izdelave imaga), ampak v povprečju spraviš na en DVD. Pametno je nastaviti pri izdelavi imaga opcijo, da "splita" (razdeli) velikost imaga na velikost DVDjev, kar pomeni,da če bo image presegel 4.7 GB, po začel delati novo nadaljevano image datoteko in boš pač imel vse na dveh DVDjih.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
O kakih stevilkah se pa vidva pogovarjata ?? Meni je naredilo image samo 187 mb...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz sm ravnokar naredil image 150gb
grin1.gif

Molim boga da bom lahko potem ko dobim nov disk,to prekopiral iz prenosnega usb diska nazaj na prenosnik.
Moram pa obvezno narediti se ta rescue cd ane?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
sprobano rescue zboota,prides v neko win okolje...tko da očitno bo delalo.

kul

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Živjo,

obujam temo. Me zanima, če obstaja varianta, da naredim restore na kakšen USB disk iz DVDjev, pa potem iz tam laufam sistem?

Ne bi rad na isto mašino delal restore-a, ker je pač delavna mašina in če kaj narobe s podatki bo križ. Rad bi testiral, če restore dela, pa nimam na voljo nobenega diska razen zunanjega USB. Lahko torej boota USB disk ali pa je varianta da naredim z VMware-om virualko in tam vzpostavim restore ali kaj podobnega?

Hvala vsem za nasvet!

lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
VMware ti tukaj ne bo 100% pokazal ali stvar deluje. On namreč zamenja hardwarski layer, tako da VM dela z svojim naborom hardwara. VM se ti bo startal aplikacije bodo vse delovale, ampak na Vmware hardware, če me razumeš. Daj v mašino en disk in naredi restora nanj, v BIOSu nastavi boot device na novi disk in probaj.

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Ja nimam nobenga diska, sej sem napisu... mam samo zunanji USB disk ... tja pač ne morem narest restore-a menda?

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Mogoče manjka podatek, da imam kupljeno licenco tudi za acronis universal restore, ki omogoča prav take stvari (delo z virtualkami in podobno). Itak se dela restore zato da se testira, če zadeva dela, ko se bo delal pravi restor kdo ve kakšne bodo okoliščine, lahko da bo druga plata, drugi diski, celo čisto drug računalnik, zato si mislim da je vmware kar pravo okolje za tak test.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:
Ja nimam nobenga diska, sej sem napisu... mam samo zunanji USB disk ... tja pač ne morem narest restore-a menda?

1.) A to gre za sistemski disk ?
Če ne, je vseeno kam resotraš.

2.) Če ja, je brez veze na USB dat, ker Windows ne zna z USB bootat.*

3.) Restoraš na disk, ki je v isti mašini, kjer je bil original. Sicer je velika verjetnost, da Windows ne bo več delal. Sicer probaš lahko. Amapk je logično, da recimo dirver za nVidio ne bo delal, če restoraš na PC, ki ima ATI grafiko. Enako velja za vse druge drivere. Najbolj kritičen je dirver za krmilnik diska. Če je napačen, Windows ne bo znal naložiti sebe.

* - brez možganske kirurgije

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Hmmm Acronis True Image 9 spozna SATA II diske, oz. dela z njimi al mora bit Acronis True Image 11 ?
Do zdaj sem uporabljal Drive Image
zmaga.gif

Hvala za odg.
wink-1.gif

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Hoj,

meni je potem restore na virtual machine uspel. Najprej je šlo branje iz USB diska zelo počasi na vmware 5.5, potem pri 6.0 je bilo hitreje. Windowsi so javljali blue screen, ko sem izbral last known good configuration sem prišel v winse in tam so se potem namestili pravi driverji. Windowsi so sicer hoteli novo aktivacijo, prav tako tudi office in TIS, pri Acronisu sem moral še 1x vpisati licenco, ampak drugače je izgledalo vse OK, outlook je prečekiral pst file in sem prišel normalno OK, skratka mi je uspelo z AC11 in universal restore-om.

Je pa šlo za dve particiji, od tega ena sistemska.

lp

alex33

Pripravnik
6. sep 2007
237
0
16
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
za bootable rescue disc.... zalaufaj program.....disk utilities......zgoraj levo imaš možnost Create bootable rescue media...

vstaviš prazen cd.... 3x klikneš next..... in ti zapeče cca.50 mb velik program na cd. Ne vem ali obstaja, da zapečeš program in backup file na 1 dvd. Sam imam urejeno tako, da imam backup file na drugi particiji. Če se ti pojavi kakšnen problem, daš cd s programom not, restartaš, bootaš iz cd-ja, v programu nastvaviš kje imaš backup file, počakaš 5-10 minut in zadeva je urejena.

kaj ti pred backup-om pnudi tut možnost formatiranja particije?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:

1.) A to gre za sistemski disk ?
Če ne, je vseeno kam resotraš.

2.) Če ja, je brez veze na USB dat, ker Windows ne zna z USB bootat.*

Tole je zanimiva stvar, a ima kdo zbirko navodil in pripravkov, da si na npr. 8Gb USB ključ postaviš standalone XP-je? Možganska kirurgija ali pač recept stepbystep
smile-1.gif
).

Jernej

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Z neta si potegni acronis true image. Zalaufaj program, klikni backup&restore, klikni Backup, izberi kateri disk in kam naj naredi image, program naredi image, ti potem lahko še narediš rescue cd in to je to.

Nikakor mi ni uspelo, da bi na prazen disk lahk nalozil backup. Formatiram C: , vstavim recovery cd, bios vse lepo zazene, pridem v meni, vse do tja, ko iz d: priklicem image, takrat pa najde neko napako.