disk image

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Lahko kdo pove, s katerim programom naredis image diska in kako, da kasneje, ko je treba sformatirat racunalnik, ni treba se vse enkrat nalagat ? V 2 dneh sem 2x moral formatirat in mi je ze malo nadlezno, zdaj pa deluje, vse potrebno imam nalozeno in bi rad to naredil...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Z neta si potegni acronis true image. Zalaufaj program, klikni backup&restore, klikni Backup, izberi kateri disk in kam naj naredi image, program naredi image, ti potem lahko še narediš rescue cd in to je to.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ok, to sem zdaj naredil, naredilo mi je image, kako pa zdaj to naredim rescue cd ? Tam sem videl tudi moznost clone disk, kaj je pa to ?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
za bootable rescue disc.... zalaufaj program.....disk utilities......zgoraj levo imaš možnost Create bootable rescue media...

vstaviš prazen cd.... 3x klikneš next..... in ti zapeče cca.50 mb velik program na cd. Ne vem ali obstaja, da zapečeš program in backup file na 1 dvd. Sam imam urejeno tako, da imam backup file na drugi particiji. Če se ti pojavi kakšnen problem, daš cd s programom not, restartaš, bootaš iz cd-ja, v programu nastvaviš kje imaš backup file, počakaš 5-10 minut in zadeva je urejena.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
A potem je na disku C spet vse, kot je bilo prej, tudi ce tak postopek naredim na formatiran disk ?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Po vrsti:

Start Menu\Programs\Acronis\Acronis True Image Home\Bootable Rescue Media Builder

Lahko narediš rescue CD, lahko pa tudi vzameš kakšen stari 128 MB USB ključek in daš rescue tja gor.

Clone disk pa je zato, da če imaš še en disk, lahko na najnižjem nivoju narediš isto kopijo vsebine izvornega diska.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ok, mi je uspelo, tisti image imam zaenkrat na D particiji, program pa tudi deluje kot boot, sem poizkusil...Tako da drugic, ko formatiram C disk, imam takoj vse nazaj nalozeno.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Ok, mi je uspelo, tisti image imam zaenkrat na D particiji, program pa tudi deluje kot boot, sem poizkusil...Tako da drugic, ko formatiram C disk, imam takoj vse nazaj nalozeno.

tako je

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
tako je. za vsak slučaj preveri, če je image čisto Ok. V programu imaš tam opcijo check image ... nič ne škodi, gre pa ti cca 10 minut.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Res je ... reče se Validate Backup Archive, najdeš pa ga pri pod Backup&Restore funkcijami.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ime programa že res pomeni, da bo naredu kopijo vsega. pa to praktično in dejansko res naredi?
se pravi popolnoma vse kar je sedaj na disku in vse kar je inštalirano bo po ponovni namestitvi sistema s tem image cd-jem delovalo kot prej? vse bo že inštalirano, vsi gonilniki bodo delovali? vbistvu plug and play?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Trenutno mi windows dela kot nov, tak da se nimam zelje karkoli poizkusat
smile-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
verjemi mi, VSE BO DELALO tako kot tisti dan, kot je bil izdelan image. Program kopira sektorju na disku, tako da sam OS nima nič iz tem. Jaz ga uporabljam zadnjih 8 let, restoral pa vsaj 400 imagev.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Sem probal, sem dal boot iz CDja in ti prikaze en menu, kaj tam izberes ? Sicer nisem nalagal, ampak me je zanimalo, kaksen menu je to...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Tako kot ti piše v menuju:

1.) bootom nazaj v Windowse
2.) bootam v dosovsko aplikacijo Acronis

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ok thx!
pol se pa še jst morda kej začnem igrat. mal me zanima kak zgleda leopard:))

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ime programa že res pomeni, da bo naredu kopijo vsega. pa to praktično in dejansko res naredi?
se pravi popolnoma vse kar je sedaj na disku in vse kar je inštalirano bo po ponovni namestitvi sistema s tem image cd-jem delovalo kot prej? vse bo že inštalirano, vsi gonilniki bodo delovali? vbistvu plug and play?

Že nekaj časa uporabljam Acronis-a in stvar zaenkrat deluje bp.

Naredi pa popolno kopijo vsega kar mu naročiš.
Preverjeno parkrat
wink-1.gif

Sam imam na USB ključku posnet osnovni program z bootom (cca 45MB) in na prenosnem disku slike diskov.
Žal iz DVD_jev inštalira kakih 20-25min kar mi je bilo preveč... pa še menjavat sem jih mogel.

Lp