Dirkalisce GAJ (nekdanji mobikrog) je kaj upanja?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Raceland je "dirkališče" samo za gokarde.
Še en center varne vožnje bi imeli ? Dafuq.

Ironija da je domačine na mobikrogu motil hrup cestnih vozil, ko živijo zraven vojaške letalske baze.
V času exJuge so imeli na letališču Mige 21/29 in z njimi dnevno letali.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Čakaj malo, tukaj ga biksaš. ldsovc Anderlič naj zgradi dirkališče s svojim denarjem oziroma naj najde zasebnike. Vojska že tako nima keša, potem pa go metala v nerantabilno stvar.
Zakaj?
A na lažje in ceneje, ce ti nekaj naredi drzava, ti da v najem za eno enoto, ti rentas naprej za 100 enot?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:Glede na moje izkušnje z vožnjo po enem ali drugem, mi je bil Mobi krog dosti bolj všeč, saj se da vsaj "proper" pritisnit, medtem ko je na racelandu bolj gokart proga (čeprav se da tudi z avtom peljat dobro).
Meni osebno je pa ravno zaradi ''zaprtosti'' Raceland zakon.
Hitrosti tako niso ravno visoke, hkrati pa ''delaš'' stalno na 100% in je tehnika vožnje precej važnejša kot pa čista moč avtomobila. In lahko potem tudi kakšne ''cestne dirkače'' presenetiš s kravo
evil.gif

Pa asfalt ni grob, tako da tudi če nimaš posebej kompleta gum, se ni treba sekirat za obrabo in drsenje skozi ovinek je lažje
cool-1.gif
.

Citat:
Uporabnik RoMeX pravi:
Asfalt bo :p
Super, izbira je vedno fajn.
zmaga.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Raceland je "dirkališče" samo za gokarde.
Še en center varne vožnje bi imeli ? Dafuq.

Ironija da je domačine na mobikrogu motil hrup cestnih vozil, ko živijo zraven vojaške letalske baze.
V času exJuge so imeli na letališču Mige 21/29 in z njimi dnevno letali.

Na tem letališču ni bilo nikoli stacioniranih migov. Galebi pa jastrebi. Vsak mesec ali 2 so enkrat prileteli migi 21 iz Batajnice ali Bihača, občasno je še kateri zvočni zid predru. 29 ni bilo nikoli naokrog.

Je pa res, da so ravno tako bili jastrebi in galebi glasni, bolj kot današnje dirkališče.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Zakon
cool-1.gif

Samo še izletne cone za talente mojega kova naj naredijo pa smo po vseh teh letih končno zmagal
cheer.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Pickice. Isti ko v F1. Izletne cone, pol se asfaltirane izletne cone... Ne bi raje ko v starih romanticnih casih, gas in ce ne gre pa v drevo. Glede na sliko, bi se znal prodajat feeling Monza ali Hockenheim '70a.
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Ja saj ravno v tem je catch, take stare "romantične" čase sem dal čez in bi zdaj rad malo fore v kolikor kaj zahebem. V zadnje me je pri cca.130km/h zavrtelo sredi ovinka pa sem šel zaradi premalo znanja in izkušenj še malo po travi in na polno v odbojno ograjo. Raje vidim, da zaružim po pesku in se odpeljem domov s celim avtom in ne s takim, ki mora pod nujno na mizo na ravnanje
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ja saj ravno v tem je catch, take stare "romantične" čase sem dal čez in bi zdaj rad malo fore v kolikor kaj zahebem. V zadnje me je pri cca.130km/h zavrtelo sredi ovinka pa sem šel zaradi premalo znanja in izkušenj še malo po travi in na polno v odbojno ograjo. Raje vidim, da zaružim po pesku in se odpeljem domov s celim avtom in ne s takim, ki mora pod nujno na mizo na ravnanje
smile-1.gif
Ziher je bil prešvoh, pa se nisi mogel "vun potegnit".
evil.gif

Off: gre morda kdo konec meseca na Raceland? Me namreč fajn mika, da kravci mišice pretegnem.
Pa gume so tudi ravno za tja
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Ma kaki prešvoh, saj nisem bil s hondo
grin1.gif

Bottom line - izletne cone niso zaradi uvidevnosti do p1čkic za volanom temveč zaradi uvidevnosti do (lastne) denarnice
tongue-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ma kaki prešvoh, saj nisem bil s hondo
grin1.gif

Bottom line - izletne cone niso zaradi uvidevnosti do p1čkic za volanom temveč zaradi uvidevnosti do (lastne) denarnice
tongue-1.gif
Sej se spomnim, se mi zdi, da sem tudi fotke videl nekje
wink-1.gif
.
Drugače pa, še parkrat malo na PS4 povadi, potem presedlaj na Xbox in boš pravi alter voznik, ki drifta s 500m prepadi na obeh straneh. Ob tem ima pa še eno roko zunaj, v drugi pa telefon, s kolenom pa šofira.
grin1.gif

Čakam Robertota...

PS: Silva - me like
smile-1.gif
.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Žal je nimam več, za spomin imam samo še slike v galeriji pod avatarjem
frown-1.gif

Da pa ne bova res čisto off - sem mnenja, da je zdaj v bistvu najboljša priložnost v zgodovini SLO, da se tukaj naredi kaj konkretnega v smislu dirkališča pa čeprav se mu lahko reče tudi center varne vožnje (
hysterical-1.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Upam da bodo te betonske ostanke hangarja umaknili, ker z avtom se zalepit v vogal, bi bilo prav zanimivo
bonk.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Zakaj pa?. Tudi v monte karlu ali na otoku Man vozijo malo drugačni bolidi v tunelu, ozke ulice, itd. Dobro zaščito, za vsak slučaj, če kej pride, ravno take konstrukcije dajo celotno podobo dirkališča in adrenalina, brez tega je samo še ena pista.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Po mojih informacijah naj bi tisti hangar čez progo ostal, ostale naj bi podrli oz. so jih že, ne vem točno.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
In prav je tako. tist hangar dela en poseben čar dirkališču. Če se pa kdo boji tam vozit, da nebi svoja kola razbil, naj se pa ne vozi oz. naj se vozi z hitrostjo primerno njegovemu znanju. Znanja so pač različna, en Hamilton se bo tam drugače in bolje peljal kot marsikateri voznik v SLO, tudi profi. aja ni alter voznik in se bo vstrašil in bo tam počasnejši. Alter voznik ga bo točno tam stegnu.