Dirkalisce GAJ (nekdanji mobikrog) je kaj upanja?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
V cetrtek sem bil na nekdanjem mobikrogu sluzbeno, ker smo delali priklop za gradbeno elektro omarico. Sem malo poslikal okolico in naredil en krog po stari progi. Nekaj se dogaja, malo so pospravili okolico, odstranili nekaj dreves za prostor za izletne cone itd...
Danes je tam dan odprtih vrat avtosporta, nazalost se na stari podlagi (je bil v planu ze nov asvalt pa se je zataknilo...)

Krog za spomin na stare case...

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Danes je tam kronometer. Timeattack, samo ne za nas navadne smrtnike. Bo pa drug teden zato trackday v Lescah.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Me prav zanima, če se je potem lastniku uspelo kaj zmeniti z domačini?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Dirkališče bo
wink-1.gif
preverjeno iz prve roke.. Žal nimam pravice, da lahkopodam kaj več konkretnih informacij zato je to vse kar lahko napišem..

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
ahhh kako slovensko.... namesto, da bo okoliški prebivalci razmišljali, kako potegnit čim več € iz tega, da bodo imeli "dirkališče" se rajše bunijo in zavirajo gradnjo.

Naj odprejo burek in čevap kisoke v bližini pa kakšen motel in bodo imeli kaj od tega...
Prav crknit mora vsaka sosedova krava v tej naši "prelepi" Slo...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Iz tega članka je jasno, da stvar financira ministrstvo za obrambo. To pa je izredno neumno v situaciji, ko jamrajo po medijih, da nimajo za strelivo.
Razen tega bi pričakoval, da bo poligon javno dostopen. Če bo, se mi zdi neumestno, da se država ukvarja z neko profitabilno dejavnostjo s katero nima izkušenj. Ali bo to na koncu upravljalo kako komunalno podjetje? Če pa ne bo javno dostopno, pa ga tako ali tako ne rabimo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.523
2.895
113
v lokalni ostariji
hja res je malo smešno, da MO financira to zadevo če nimajo za naboje... edino če bodo s tem potem služili (njemnine...) kar je pametno.

ja, vedno in povsod se najdejo "civilne inciative" ki uničujejo ideje. boh ne daj karkoli delat v tej naši sloveniji. vedno nekoga nekaj moti. nekatere moti živa meja, druge "hrup" tretje izpusti... vsi bi imeli gospodarstvo službe itd a ne na lastnem dvorišču...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Zadeva je v lasti MO, zato je lažje če obnovijo oni in potem dajejo v najem obnovljeno. Tako nekako kot če imaš stanovanje in ga daješ v najem, ga boš tudi obnovil in zato dobil boljšo ceno. Če pa bi obnavljal najemnik, je potem problem, ko se prekine pogodba.

Bolje je problem v tem ali se zadevo res rabi, saj je blizu Raceland. Glede na moje izkušnje z vožnjo po enem ali drugem, mi je bil Mobi krog dosti bolj všeč, saj se da vsaj "proper" pritisnit, medtem ko je na racelandu bolj gokart proga (čeprav se da tudi z avtom peljat dobro).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.523
2.895
113
v lokalni ostariji
no. dirkališča jaz osebno ne rabim. nimam potrebe po dirkanju. tako da zame je neuporabno:) ampak se pa najde veliko ljudi, ki si želijo dirkati tako da zanimanje je... in to pomeni da je "potrebno"...

ja ampak lahko pa daš v najem in obnovo kompenziraš s najemnino...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
"Potreba" uradno ni dirkališče, pač pa "center varne vožnje". Pri zagovedanih slovenceljnih gre to lažje skoz...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.765
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
Čakaj malo, tukaj ga biksaš. ldsovc Anderlič naj zgradi dirkališče s svojim denarjem oziroma naj najde zasebnike. Vojska že tako nima keša, potem pa go metala v nerantabilno stvar.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.949
-394
113
mah... vsaj nekaj naj naredijo za državljane... sej jih mi živimo... če dajo pa 100 jurjev nazaj v skupnost pa tud ne bo nobenga konc.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Tole z domčini mi je res bosa, namesto da probajo tudi oni imeti kaj od tega, je bolj fajn nasprotovati. A vojaško letališče jih pa ne moti?

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Raceland?? A se ni nekaj govorilo,da bo on povečal svojo progo,da bo bolj dirkališču podobna?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.448
2.176
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Čakaj malo, tukaj ga biksaš. ldsovc Anderlič naj zgradi dirkališče s svojim denarjem oziroma naj najde zasebnike. Vojska že tako nima keša, potem pa go metala v nerantabilno stvar.

anderlič je ½zaslužen½ kader, on lahko....

Taki so samo za....