v stanovanju imamo etažno ogrevanje (lastna peč na kurilno olje v bloku) in dodatno kaminsko peč na drva
drva so vedno bukova, višje kvalitete
podali smo izjavo, da dogrevamo (kar tudi res) na bukova drva, gre za kaminsko peč staro dve leti kvalitetne znamke, tako da zaradi izjave mi čistijo 2x in ne 4x letno
v istem bloku je veliko starejših oseb, s pokojnino 320eur +-, ki celo poletje žagajo ostanke lesa od prekrivanja streh itd. in se grejejo na to v 30+ let starih Kuperbuschih in originalnih lončenih pečeh iz istega leta kot je blok 1965 cca.
si ne predstavljam, kako bodo to nadzorovali; sploh za primer dec je iz bivše juge (vedno pripravljen pomagati in postoriti kaj okrog bloka) in ima s.p., žena je doma na socialni, tri mulce, kurijo kar dec privleče domov oz. da nekaj še sosedam, da to razžagajo
folk nima za v usta, mame brskajo zvečer po smeteh za starim kruhom, oni bi pa filtre dajali na peči
še pri avtih so s filtri večinoma težave zaradi 100 in ene stvari, ki vpliva na pravilno delovanje, kaj bi bilo šele pri pečeh
v primeru, da me bo kdo za j.... zaradi peči, jo bom odjavil in zaprl dimnik, ker za dogrevanje se mi res ne splača prerekat z organi oziroma sploh dvomim, da, glede na izkoristek, potrebujem kakršenkoli filter, saj gre odvod v t.i. šant dimnik in je vedno tam za očistit