dimnikar

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Pri nas smo do nedavnega imeli peč na olje, sedaj imamo toplotno črpalko, peči pa tako ne uporabljamo več. Dimnikar bo še vseeno hodil 1x letno pregledat dimnik in pokasirat
smile-1.gif
Skratka, rop pri belem dnevu.

Za božjo voljo, ne ga spustit v hišo
bonk.gif

Dimnikar ne hodi po bajtah zaradi dimnikov, ampak zaradi ogrevalnih naprav! In če teh ni (če niso v uporabi je popolnoma enako, kot če jih ni), nima kaj hodit, porkaduš!
uf-1.gif

kolikor jaz vem letni pregled dimnih in prezračevalnih naprav če tudi niso v uporabi je potreben in po zakonu obvezen razen v primeru da na dimnik narediš blindo se pravi ga na vrhu zapreš z pločevinasro ploščo (pleh zašravfaš na vrhu dimnika ) pol pa ti ne kasirajo nič. Kolko dimnikov ti stoji iz strehe za tolko boš plačal letni pregled.

pozdrav.gif

Možno, potem je pač zakon popolna oslarija. (Moj lokalni dimnikar je glede tega popolnoma normalen in b.p. čisti samo dimnik od centralne, čeprav so na hiši še trije drugi, ki se jih ne uporablja več.
confused-1.gif
)

Me pa moti nekaj drugega - če se ne motim, so po zakonu vsi bloki narejeni s prezračevalnim jaškom v kopalnicah, ki ima lahko tudi zasilno vlogo dimnika v izrednih razmerah (državni udar Kučanovega starega očeta, jedrska zima, kemična vojna,...
cheer.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Aja, sem pozabil: med izredne razmere dajmo uvrstiti tudi prihod mitološke evro-fašistične trojke, ko ne bomo imeli več za premog in daljinsko ogrevanje, ker nam bodo pobrali ves denar.
cheer.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
. Zdaj pa naj dimnikarji povejo, če se motim, in če se ne, čemu so puščajo pri miru zlato jamo?
zmaga.gif

Saj jo ne. Pri nas to čistijo in bogato kasirajo...da drgnejo prezračevalne jaške.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Še to! Mi imamo tri dimnike (4 tuljave). Zaenkrat pogleda samo tistega za centralno.

govorim iz izkušenj
prej stanoval v starejšem bloku in smo kurili vsak svoje stanovanje na trdo gorivo
pol naredili plin vsak svojo peč dimniki na fasado
pridejo dimnikarji pregledajo dimnike za plinske peči --kasirajo
ja pol pa se spravijo na dimnike ki smo prej kurili na drva in začnejo pregledovati -- kasirati
ko dobimo račune pritožbe njihova obrazložitev vseeno če se ne uporabljajo so dolžni narediti letni pregled
no pol so nam svetovali naj jih zapremo blindiramo in da ne bodo nič več pregledovali in -kasirali
to so pravi kaj naj rečem ????

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
ksz

Jaz sem tudi dobil obvestilo od dimnikarja.
Pa sem jih poklical, in jih vprašal, kje jim je fora, da pustijo obvestilo, saj na hiši sploh nimam dimnika....
bonk.gif

In kaj je to zaen [cenzura], ki hodi okoli čistit dimnike, pa jih sploh ne vidi
bonk.gif

Pol sem dal pa izjavo, da uporabljam TČ oz. elektriko za ogrevanje.

Upam, da bo zdaj mir.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dimnik lahko cistis tudi sam. Naj bi pa enkrat letno oni naredili pregled in eventuelno čiščenje. Vsaj tako je v treh občinah na celini katere poznam.
Pošlji mu dopis da naj te pravno pouči s členom ki mu nalaga večkratno čiščenje

Se pravi, da so te občine izvzete iz republiške zakonodaje?
Imaš prav, 11.člen pise o najmanj 2x čiscenju.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2004128&stevilka=5353
Se pravi v teh občinah dimnikarji kršijo zakon?
Pazi to: v celem členu ni besede dimnikar. Se pravi lahko čistim sam?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.756
113
EU
4. člen

Storitve dimnikarske službe so:
1. pregledovanje malih kurilnih naprav in z njimi povezanih dimnih vodov, zračnikov in pomožnih naprav,
2. čiščenje malih kurilnih naprav in z njimi povezanih dimnih vodov, zračnikov in pomožnih naprav,
3. pregledovanje in čiščenje zračnikov,

Ti sam lahko čistiš dimnik samo to ne šteje, ker nisi strokovno usposobljena oseba
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Kurimo na smrekova drva, dimnikar nas ni obiskal še nikoli, dimnika pa tudi ne čistimo prav pogosto.

Sodelevcu, ki kuri na smrekov les, se je dimnik tako zamašil, da je potreboval cel teden, da je prebil zamašek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
e saj sem vedel.
Komu prijavim dimnikarje ( ali kaj dobim za prijavo, vsaj za nekaj let za plačilo dimnikarja) da ne opravljajo svojega dela skladno z zakonom.
Pri tašči pridejo dvakrat, tako da ena moja lokacija kjer pridejo samo enkrat je manj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Moja = meni poznana.
Kaj če nobena od treh teh ni moja?
wink-1.gif

Si ga ti na drugi strani kotline imel 2x?

Nazadnje urejeno: