Diagnoza na hitro ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kam sipa to peljal da imajo po postavkah vsak gib roke..uradni servis?
evil.gif

Lej...za 200 EUR..imeti bremze ali jih ne imeti...ni drago. Verjetno bi na zavornem servisu prišel s polovičko ali celo tretjino skozi..a OK. Zadeva fukncionira.

Šla mu je cevka ki stane 5EUR, tole je preplačal cca. 20x!
grin1.gif

Najbolj žalostno je to da so najverjetneje ostale gumjaste cevke tudi zanič in bo čez 3 mesece končal v jarku ali pa spet na servisu!
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Tole je račun, na katerem se vidi, kaj so delali in kaj je bilo menjano.

klik

Mnenje?
smile-1.gif

shocked-1.gif

res čiiist vsak gib roke računajo. Pa ne me jebat no.
Kaj pomeni izgr. & vgr.? Izgrajevanje & vgrajevanje?
Se pravi 8€ so ti računal, da so ti snel kolo in nazaj prišraufal + še ene 5min so za to porabli in jih ravno tako zaračunal
shocked-1.gif

Zakaj so pa gred in manšeto snel?? Manšeta je bila res zanič?

Ma bejž od tega servisa stari...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Servoojačevalnik zavor <-> vakuum linija <-> vakuum "pumpa" <-> motor - olje

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Ajde no. Vakumska membrana servoojačevalca je priklopljena v sesalni kolektor (v področju podtlaka), ki je za filtrom za zrak. V sesalni kolektor ne more priti motorno olje, če že pride potem je itak motor zanič.
evil.gif

Možno je da nekateri imajo električne vakum pumpe zaradi novejšega trenda "jadranja" z ugašnjenim motorjem, vendar motorno olje tam tudi ne more priti.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Ajde no. Vakumska membrana servoojačevalca je priklopljena v sesalni kolektor (v področju podtlaka), ki je za filtrom za zrak. V sesalni kolektor ne more priti motorno olje, če že pride potem je itak motor zanič.
evil.gif

Možno je da nekateri imajo električne vakum pumpe zaradi novejšega trenda "jadranja" z ugašnjenim motorjem, vendar motorno olje tam tudi ne more priti.

Obstajajo tudi vozila z dizelskim motorjem.
grims-1.gif

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Tole je račun, na katerem se vidi, kaj so delali in kaj je bilo menjano.

klik

Mnenje?
smile-1.gif

shocked-1.gif

res čiiist vsak gib roke računajo. Pa ne me jebat no.
Kaj pomeni izgr. & vgr.? Izgrajevanje & vgrajevanje?
Se pravi 8€ so ti računal, da so ti snel kolo in nazaj prišraufal + še ene 5min so za to porabli in jih ravno tako zaračunal
shocked-1.gif

Zakaj so pa gred in manšeto snel?? Manšeta je bila res zanič?

Ma bejž od tega servisa stari...

A je bolje da ti na list napišejo, da so bremze zrihtane, potegnejo črto in napišejo cifro 200€?
confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Psihično bi me manj bolelo, ker ne bi vedel kake nebuloze mi 2x zaračunavajo!

A si predstavljaš da vulkanizer tkole računa
4x 8€=32€ + 0,5h delo (15€) = 47€

Očitno bo pa res držalo (prišlo na ušesa), da so marže od prodanega vozila par 100€ in živijo od servisov.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Kako je sedaj to. Prideš na popravilo zavor in ti zamenjajo manšete na poloseh. Izpušnega lonca pa niso menjali
13.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Klicali so me, da je tudi ena manšeta hin in če hočem, da mi jo zamenjajo.

Je pa to res pooblaščeni Audi/VW prodajalec in serviser. Sem hotel avto peljati do popoldanca, a je oddaljen več kot 10 km, te razdalje si pa zgolj z delujočo ročno nisem upal prevoziti. Pooblaščenca imam pa pred nosom.

Pa zanimivi so s temi svojimi forami: "ja, čez eno uro bo avto gotov, te pokličem", "nekaj se nam je zavleklo, pa eno manšeto imaš hin. cirka, hmm, material bo xy, nekaj malega dela, nekaj ti dam popusta ... tam, 150€ bo prišlo vse skupaj, bo pa danes gotov". Nato cel dan nič. Drugo jutro: "avto je zrihtan, zdaj je šel en naš z njim en krog, da ga preizkusi, tako da lahko prideš čez eno uro ponj".

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Napisali so, da je potrebno menjati še konektor za levo sprednjo luč in pa posodo za zavorno tekočino. Piše na prvem linku.

Prjatu konektor za luc mislim da je pri francozih stal 30eur pa se delo pa bo cist prevec, gres na odpad idcvikas in doma isto in prilotas tiste 2 zici al kolk jih ima, to ti naredi elektricar za pivo/dva

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vijačenje na postavki premontaže je pa?
Pa če bi na uro plačal, bi bilo tudi ceneje (ura dela je koliko?, 20 EUR), premontaža in centriranje pa vsaj 40 EUR... Pa se nobeden ne prereka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kripo iz 2001 dat na pooblaščeni servis je samomor
smile-1.gif