Dezl 560LT

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Skoraj vsak šofer ima prenosnik v tovornjaku,le še na našo stran ga je potrebno usmerit in bo znal uporabljat to napravo
wink-1.gif

Vedno vsakemu pomagamo,če le znamo,drugače se pa skupaj z njimi učimo
wink-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No no, saj pa ne odkrivamo tople vode..Vsak, ki razume slovensko, nebi smel imeti težav, če le ima iteres. In tak, ki za navigacijo odšteje pol delavske plače, ga najbrž vendarle ima.
smirk-1.gif

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Tudi pri moji 465ki je bilo sprva tako, vendar je po parih resetih naprava začela pravilno izračunavati čas prihoda.Morebiti veš kako odstraniti meni ki se mi je samodejno vklopil ko sem garmina priklopil na vmesnik za sledenje vozila?Smsje se da pošiljat, jih brat vendar ni priklopljen TMC in je zato zame neuporabno.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik elth pravi:
Tudi pri moji 465ki je bilo sprva tako, vendar je po parih resetih naprava začela pravilno izračunavati čas prihoda.Morebiti veš kako odstraniti meni ki se mi je samodejno vklopil ko sem garmina priklopil na vmesnik za sledenje vozila?Smsje se da pošiljat, jih brat vendar ni priklopljen TMC in je zato zame neuporabno.

Na naših službenih nuvi-jih 1490 se odstrani tako da narediš hard reset,vendar æe ga priklopiš nazaj na sledenje se spet pojavi uporabniški vmesnik za sporočila in ostale stvari.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Dvomim, da se da odstranit, ker je zadeva naložena podobno, kot je aktivacija za TMC na anteni, torej na sledilni napravi.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Sprejemnik TMC mislim da nima z sledenjem nobene povezave . Sem že videl tudi to vendar tega ne moreš odstranit ,ker je povezano z modulom za sledenje . V tem modulu je tudi sim kartica preko kater se prenašajo sms sporočila in podatki o lokaciji vozila . Poleg tega pa ti disponent lahko pošilja direktno na napravo lokacije za razklad ali naklad . V meniju če se prav spolnem so še meniji za naklad /razklad in ti samo izbereš lokacijo in garmin že računa pot .

Vide

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pa tudi verjetno obstaja kakšna druga rečitev, da sta lahko hkrati vklopljena TMC antena in modul za sledenje. Da nebi mogel imeta hkrati priklopljeno oboje skoraj ne verjamem.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Sem se pogovarjal z podjetjem Priber iz Zminca pri Škofji loki v zvezi s tem . Opozoril me je da moraš pri nakupu povedat da imaš oziroma boš uporabljal tudi TMC , ker je baje malo drugačen vmesnik za kombinacijo z TMC . Se pa seveda da oboje istočasno .

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Trenutno nimam garmina pri sebi zato bom slikice nalepil v ponedeljek.Mi uporabljamo sledenje od ponudnika EasyTracker .Pri montaži na sami napravi niso delali nič,edino kar so so montirali anteno in kabel za napajanje. Ko garmina prvič priključiš se pokaže nekoliko spremenjen uporabniški vmesnik kjer imaš pač opcijo pošiljanja in sprejemanja sporočil.Tudi če kasneje priklopiš nazaj original napajanje z TMC se še vedno prikazuje spremenjen uporabniški vmesnik.Pomaga edino hard reset naprave da se pokaže nazaj original uporabniški vmesnik.Vem pa tudi da niso vsi garmini primerni za te funkcije,saj sem sam predlagal nakup modela iz serije 2xxx,vendar smo dobili odgovor od ponudnika sledenja da se na njih ne da usposobit omenjenih funkcij.Menda da imajo samo nekateri modeli to možnost,zato smo kasneje nabavili modele 1490.

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Čudno, meni so namontirali 2300ko.Funkcionalna je za to kar je narejena, vendar ne za tovorno vozilo.
stupid-1.gif

Hard reset žal ne pomaga, še zmerom ostaja nadležni predmeni.

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Imam Sd kartico, mi lahko bolj specifično poveš kako naj ščekiram NVM Ram?Pod inventoryem ne najdem nič podobnega.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik elth pravi:
Čudno, meni so namontirali 2300ko.Funkcionalna je za to kar je narejena, vendar ne za tovorno vozilo.
stupid-1.gif

Hard reset žal ne pomaga, še zmerom ostaja nadležni predmeni.

Odvisno od firme ponudnika za sledenje preko Garmina. Jih je pri nas kar nekaj. Sem pred dobrim letom spraševal za 3790, pa pri enem še niso imeli, potem sem pa še malo googlal in iskal druge ponudnike in sem našel drugega, ki pa je že imel vse za ta model. Firm se ne spomnim več.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Updates & Downloads
dezl 560 (GCD file) software version 2.80

as of February 24, 2012

(37.30 MB)

Change History
Changes made from version 2.70 to 2.80:

Improved truck route arrival-time estimates.
Fixed a map-drawing bug for routes started from the Fleet Management Interface.

Popravek za Računam dodan v temo namenjeno za to.

boshor

Pripravnik
23. mar 2011
51
2
8
Maribor
Te informacije pa se bo verjetno vsak uporabnik Dezl razveselil,saj kolikor sem slišal,da ima težave pri računanju predvidenega časa prihoda. Tudi prijatelj me je obvestil o tej težavi. Sem ga ravnokar razveselil.
wink-1.gif
Upam,da bo bolje..

Hvala za info popotnik.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
No ,sedaj lahko pokažem tu par slik kakšna je sprememba izračunavanja z novim softverom za Dezl 560. Prejšna verzija je pri nastavitvah za tovornjak izračunala na relaciji 1000 km cca 4ure prehiter čas . Nova verzija je očitno to kar odpravila. Sedaj po nadgradnji sem samo simuliral ruto . Ko pa se šofer vrne z vožnje pa poročam. Prilagam še Screne za simulacije.

Pred nadgradnjo :

Po nadgradnji ruta 1 :

Po nadgradnji ruta2 :

Vidi se pri ruti 2 relacija LJUBLJANA - HAMBURG čas 15:21 minut .
zmaga.gif

Lp Vide

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Ko se šofer vrne bo navigacija izračunavala točen čas.
Vsaka garminova navigacija se samodejno prilagaja na način vožnje in po določenem času ti dokaj natančno izračuna čas potovanja.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Verjetno sedaj z novim softverom , z prejšno verzijo se izračun ni nič popravil pa jo je cca mesec dni stalno uporabljal .

Lp