Deževje in ceste

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Pusti francija. Njemu lahko zaradi Gradaščice voda v stanovanju stoji, ampak na živec mu boš pa stopil, če mu boš Zokija omenil.
bonk.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.693
6.461
113
Stanje na cestah 22:19

Zaprta je štajerska avtocesta med Krtino in Domžalami v obe smeri zaradi visokega stanja reke Radomlje. Obvoz je po vzporedni cesti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
kar c/P
halo!!!!!! pa saj tam je na nekaj metrskem nasipu po celi dolžini se mi zdi.....potem so tista polja pred dobom vsa v vodi.. kdor ni posliral koruze je še nekaj dni ne bo

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Sem malce mimo užgal, tokrat namerno. Vsi sekajo po Zokiju, pa sem si dal malce špasa.

@Hanzi. Nič bat. Še vse smo zrihtal.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
kar c/P
halo!!!!!! pa saj tam je na nekaj metrskem nasipu po celi dolžini se mi zdi.....potem so tista polja pred dobom vsa v vodi.. kdor ni posliral koruze je še nekaj dni ne bo

Tam je AC vsaj 2m nad terenom. So pa vsa polja tam okoli vecinoma zalita. Tisto mocvirje med Krumperkom, smetiscem v smeri proti reki Raci je vse pod vodo. Na poljih ob strugi Radomlje je pa situacija verjetno enaka.

Neka pribl. skica verjetno je premal pobarvanega
1017074-Untitled.jpg

Priponke

• 1017074-Untitled.jpg
    1017074-Untitled.jpg
    283,1 KB · Ogledi: 95

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Mi je poznan tisti teren, samo zakaj zapirajo AC če je dva metra nad terenom. Se bojijo da bo voda odnesla most?
Je voda že do višine AC?

Za ta dejanje je skoraj zagotovo krivo (vsaj delno) tudi melioracije tistih polj tam ob Rači in Radomlji v 80 letih.
Potem pa še kraji ob KB nasrkajo, ker vsa "moravška in lukovška voda" prileti v domžale v enem dnevu namesto v enem tednu ali več.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Situacije okoli Radomlje ne poznam, samo neverjetno se mi zdi, da bi voda segala do AC.

Ma sej tista polja ob Raci pa Radomlji so vsa pod vodo, tako, da tut ne vem kaki grabni ne bi pomagali. Mogoce se eno gradisko jezero?
smile-1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
V petek je bilo tam kar nekaj avtomobilov, ki so stali ob cesti in ogledovali poplavljeno polje. Med drugimi tudi avto za nalepkami "Agencija RS za okolje"

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
33
Domžale
Vode na avtocesti sploh ni, darsovci so odstranil eno izmed tistih protihrupnih ograj, kaj majo pa namen naredit pa nevem. Gasilci pa na nadvozu nad avtocesto gledajo kaj darsovci delajo. Tole bo pa malo bolj točen prikaz, stanja vode ...

1017074-untitled.jpg

Lp, Gašper

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
poplavno območje je pralitčno vse.... zdaj je samo odvisno od višine vode....
Dob je 90 leta konkretno plaval
1017173-pisopoplava.jpg

Priponke

• 1017173-pisopoplava.jpg
    1017173-pisopoplava.jpg
    225,4 KB · Ogledi: 91

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Situacije okoli Radomlje ne poznam, samo neverjetno se mi zdi, da bi voda segala do AC.

Sva se peljala včeraj okoli 19h po štajerski AC proti Ljubljani pa je bilo že vse zalito, samo še cesta je bila takrat na suhem, deževalo je pa tudi kar precej, tako da je možno da so zaprli AC na tem odseku.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:

Sva se peljala včeraj okoli 19h po štajerski AC proti Ljubljani pa je bilo že vse zalito, samo še cesta je bila takrat na suhem, deževalo je pa tudi kar precej, tako da je možno da so zaprli AC na tem odseku.

Vzamem nazaj
smile-1.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
ksz.

S takim podzemnim sistemom za zbiranje vode, kot ga imajo na Japonskem do težav s poplavljeno Ljubljano nebi prišlo.
Japan

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Masikaj se da narditi za neko ceno. Pri nas so prioritete druge.
Sedaj bo spet pol leta govora o poplavah. Do volitev pa druzga sploh poslušali ne bomo.
Ko bo naslednjič vode več kot jo trenutna infrastruktura požre pa ponovi vajo...
Itak bo poplavljalo tam kjer to rundo ni, razen dolvodno, kjer so težave vedno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Masikaj se da narditi za neko ceno. Pri nas so prioritete druge.
.

npr, vladna palača, pa brdo, pa vsakoletna prenova parlamenta, pa stadion, pa .... te stvari potihem čez noč naredijo, bolnišnice zidajo desetletja, za take stvari pa ni nikdar denarja

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
poplavno območje je pralitčno vse.... zdaj je samo odvisno od višine vode....
Dob je 90 leta konkretno plaval

Podrečje je včeraj plavalo vse do tam, kjer se Radomljica zliva v Kamniško bistrico.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ko že ravno debatirate o zahodnem koncu LJ.
Mislim da bo v prihodnjih dneh se precej pisalo o tistem zadrževalniku nekje pri horjulu?
Saj ga še niso naredili kajne?
se bom malo navezal nate, ker si ravno omenil zadrževalnike.
Pred dvemi leti sem bil kar precej zraven, ko je tekla kampanja proti zadrževalnikom v naši občini.
Samo povzetek:
- povabili smo ministra za okolje in prostor na obisk (takrat še Erjavca) in ga nismo dočakali
- predstavniki MOP-a so krajane pozvali, da damo pripombe in vprašanja na predlagane rešitve in pripomnili da odgovori sledijo v ENEM mesecu. Do zdaj jih še ni bilo. In potem si minister Žarniæ drzne izjavit, da sosednji občini nočeta sodelovat
confused-1.gif

- bil sem na vseh treh javnih razpravah na Dobrovi, v Horjulu in na Viču. Na Viču nas je bilo več "sosedov" kot lokalcev, še tistih par 10 ni bilo enotnih ali zadrževalnika da ali ne.
- ob vseh tem dogajanju nisem Zokija videl niti od daleč
- ne MOP ne MOL ni v vseh letih poskusov izgradnje naredil popolnoma nič z zaraščenimi in neustreznimi vodotoki ne v Ljubljani ne na Dobrovi, niti v Horjulu, še manj v Polhovem Gradcu
- veliko ljudi ne ve, da v Mačkovem grabnu (to je nad Polhovim Gradcem) že stoji kar lepo število manjših zadrževalnikov, ki jih že desetletja ni noben očistil - polni so naplavin in rastja
- in nenazadnje: že "primitivni" mostiščarji so znali gradit na morostu. Očitno MOL oz. državni urbanisti ne vejo, da gradnja na poplavnem območju pač prej ali slej prinese za posledico poplavljanje objektov. V Cerknici ne vidiš stanovanjskih blokov, zgrajenih na Cerkniškem polju in tudi nekako ne jamrajo zdaj kaj vse jim je zalilo. In zdaj bi Ljubljana (in država) krivdo za nastalo stanje enostavno porinila na obrobje oz. sosedom brez trohice samokritike in odgovornosti za nastalo situacijo.

In na podlagi teh dejstev naj še kdorkoli verjame, da bo MOP (ali država ali kdorkoli že) v primeru poplavljanja zaradi zadrževalnikov sanirala nastalo škodo lokalnim prebivalcem in odstranila naplavine? Malo morgen.

Sorry za (nekoliko) off, ampak sem se moral malo izkašljat (morda mi pride še prav, ker se mi zdi da bo ta tematika še kako aktualna v prihodnje).