Delovni dan Ivana Janeza Janše

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.192
11.110
113
kod Džej-Zija
Niti ne, ker je takrat tudi v zahodni Evropi dela prost dan. Bo kar držalo, da bi največ prihranili pri 2. maju, sledi pa 2. januar.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
"Od 20 poslancev, ki so na dopustu, jih največ prihaja iz vrst SDS"

Čim manj bo SDS-jevcev, večja bo produktivnost. Verjetno je bilo to mišljeno.
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
ja ampak v zahodni evropi imajo pa frej 6. januar pa velikonočni petek itd...

dej največ prihranimo če ukinemo vse praznike in bolniške. to bo dnarja... pa pri dopustu užgemo div 2.

a veste kak BDP bo to? uffff

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Tisti, ki pisejo kako je vseeno, ce smo doma ali ce delamo - ja ce je clovek neproduktiven (in Slovenci smo precej neproduktivni) je res vseeno ce je tu ali tam. Ce je produktiven in ce je produktivnih miljon ljudi v enem dnevu naredijo veliko.

Mesanje dopusta z delom. Ali je vazno katerih poslancev je najvec na dopustu? Vazno bi bilo, ce jih ni v sluzbi pa niso prijavili dopusta. To, da je najvec poslancev iz vladajoce stranke in da je bila ta (ali je bila?) pobudnica ukinitve enega dela prostega dneva kaze na to, da ceprav bi jim pasal doma lezat, so vseeno podprli nekaj, kar je dobro za drzavo.

Ce bi jim bilo vseeno, bi bili vsi v sluzbi tako pa so pac reskiral en dan dopusta, ki ga ne bojo koristili kasneje.

Spotikati ob to, da so nekateri vzeli dopust je pa res traparija. Eni ste prevec naivni.

Kot bi jaz podprl znizanje place, ker bi vedel, da firma drugace ne bo prezivela in bi si potem nasel se popoldansko delo. Potem bi po firmi govoril: ja je bil za to, da se placa zniza zdaj pa si je nasel se eno delo. Znizanje place sem podprl, da bo firma prezivela in sem se bil za to pripravljen odpovedati vecerom pred TVjem.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
lecter dej ti men povej kako bomo s današnjim dnem rešili državo=!??!!?!?!?

ajde...

ker men to nekak ni jasno...

ne razumem zakaj se popolnoma ne poenostavijo postopki itd v gospodarstvu, zmanjša neumna birokracija, zmanjšajo razne dajatve, pospeši gospodarstvo....

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Malo poisci po internetu podatke za zadnja leta. Ni tezko opaziti povezave s stevilom praznikov, ki so prisli med tednom.

Se pa strinjam s tabo. Se veliko stvari je potrebno narediti ampak to ne pomeni, da morajo zdaj vse cakati na eno. Ker ko bojo poenostavljali postopke v gospodarstvu npr. bo nekdo drug blokiral, ker on od teh postopkov zivi.

Po moje, bi moral biti nadzor nad bolnisko, se pred odpravljanjem praznikov, ampak je verjetno tam potrebnih veliko vec priprav in veliko vec casa kot tu. Oboje pa je pac potrebno postoriti.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Aja. Lahko ti dam pa se konkretni primer:
Jaz delam za tujo stranko. Nasa firma jim poslje racun za stevilo ur, ki jih naredim v mesecu. Stranka ne placa mojega dopusta niti praznikov niti bolniske. Placajo dneve, ko res delam in to zelo dobro (ne meni ampak firmi).

Za danasnji dan bi tako ta denar ostal v tujini, ce bi jaz doma zdravil macka. Ker sem v sluzbi, bo priteklo v firmo toliko in toliko denarja. Od tega denarja bo imela profit firma in drzava ter nenazadnje tudi nekaj malega jaz neposredno pa tudi posredno.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kaj pa takrat ko ima ta tvoja tuja stranka praznik...npr. skoraj celotna EU ima 6.januarja praznik.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Aja. Lahko ti dam pa se konkretni primer:
Jaz delam za tujo stranko. Nasa firma jim poslje racun za stevilo ur, ki jih naredim v mesecu. Stranka ne placa mojega dopusta niti praznikov niti bolniske. Placajo dneve, ko res delam in to zelo dobro (ne meni ampak firmi).

Za danasnji dan bi tako ta denar ostal v tujini, ce bi jaz doma zdravil macka. Ker sem v sluzbi, bo priteklo v firmo toliko in toliko denarja. Od tega denarja bo imela profit firma in drzava ter nenazadnje tudi nekaj malega jaz neposredno pa tudi posredno.

Predlagam, da delas vikende in vse praznike. Mogoce deset ur dnevno

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
uf to pa je res konkreten primer...

ja najboljš da ukinemo VSE praznike (a veš kok več bo tvoja firma zaslužla)

bog ne daj da greš na bolniško. če greš kriješ sam (pa še delodajalcu neki refundiri zato ker te ni alpa dej odpoved) in dopust DIV 2! ali pa raje DIV3!

a veš kok bo šele pol produktivnosti pa dnarja... ja sej bomo 2. švica...

torej se strinjava. ukinemo VSE praznike bolniške prepovemo dopust pa div2... seveda uvedemo samo še neplačan dopust!

robi ne podpiram semuliča, podpiram pa idejo in namen sindikatov! ampak če sindikat NEBI bil orodje politike bi tudi sedaj pizdil čez penzio pri 65.... zanimivo pri pahorju je rušil pri janši pa tiho pokimal... seveda ker je poskrbel da so tapravi na oblasi... semulič in njegovi patroni pa...

in zakaj bi mogu odpuščat zato da bi debirokratiziru postopke? sej lahko prerazporediš delavce... a ne?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Manager? Kdo je manager? Kaj je dober manager? Je dober manager naprimer Marko Jaklič? Po ne vem kakšni liniji je prišel na čelo Mercatorja, seda jej predsednik uprave Vzajemne, v kratkem pa bo prevzel vodenje srbske farmacevtske družbe!!! Zame zelo, zelooo sposoben!!! Vsaj za lastni žep? Zakaj? Ima posestvo Nad Polhovim Gradcem, hišo na Vrhovcih pri Ljubljani, je lastnik polovice Radia Index v Beogradu (vreden nekaj sto tisoč evrov), lastnik več vil na hrvaški obali in na otoku Korčula. Še nekaj vil ima v lasti njegovo hrvaško podjetje.... Kok je tip star? Je to pošteno zaslužil? Če je, zakaj svoje nepremičnine v Sloveniji brani pred tožbami Vzajemne z vpisom 1,2 milijona?
Sramota, da se to še vedno dopušča!!!

Ti tvoji podatki so pa res verodostojni. Ajde napiši od kdaj do kdaj je bil Jaklič direktor Mercatorja?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
*** Ignoriran uporabnik ***

Si že pozabil?
bonk.gif

Ste pomislili, da država privarčuje, če so posranci na dopustu? Odpadejo malica, prevoz ipd....
smirk-1.gif
In kaj delajo tisti, ki so prisotni? Ali so sploh prisotni v DZ? Kako dolgo so tam, da jim ni treba pisat dopusta?

Posranec ne prispeva k bdp, da pride v Lj na uro pogledat, na kofe in nazaj....dejansko večina nikoli v celem mandatu ne bo nič prispevala k BDP.

Kot, da bi kuram v štali zamenjali hrano, potem pa spremljali posledice te spremembe na kravah.
bonk.gif

Iz istega razloga bi lahko ta praznik pustili kompletni JU.
smile-1.gif
Delajo naj samo tisti, ki prispevajo k BDP.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
@softi
Ja. Delam veckrat. Tudi danes sem malo potegnil

@alkoholik
Ja vsekakor bi se poznalo. Torej se sedaj strinjas s tem, da se pozna ali je praznik ali ne.

Kako je, ko ima stranka praznik: dobim vnaprej naloge.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
2007 so bili vsi prazniki na vikend dnevih. Produktivnost zato ni bila popolnoma nič večja kot leto poprej in kasneje. Podatki so javni, najdite jih sami.
Torej je tole ukinjanje samo izletavanje v smislu 'ima se, može se' ali mi imamo daljšega in imamo moč. Ne rečem kakšen velikonočni ponedeljek ali velik šmaren, ko smo v največjem delovnem zaletu...
evil.gif