V resnici je bilo tako, da sem delala že prej, preden sem bila zaposlena.končno da en levičar pove po resnici, bila si zaposlena, nisi napisala da si delala
končno da en levičar pove po resnici, bila si zaposlena, nisi napisala da si delala
8 urni delavnik mi sploh nimamo, ampak 37.5, ker malca se nikjer ne šteje v delovni čas
Normalen delavnik je od 7-15, proizvodnja 6-14.
Ti delavniki ki se uvajajo danes pomenijo velik korak nazaj.
V čem je smisel delati čez cel dan? Razen da ljudi narediš popolnoma odvisne od službe
Tko lahko dela sam proizvodnja, storitve pac ne.
Ja, ravno v tem je štos. Delavcu moraš zjebati dan in bo tvoj. Definicija oz. osnovni prijem modernega managementa, po Gea College-u.
Moji fantje so predlagali, da bi začeli šiht ob 4h zjutraj ( poleti je čez dan vroče, jaz si pa ne morem privoščiti 85 kW klime za ohlajanje delavnice ) , ter šli ob 12h domov.
Sedaj tako tudi delamo, že 9 let. . Jaz sem čisto zadovoljen, če je delo narejeno, je to - to. Zaradi mene lahko začnejo s šihtom tudi ob polnoči, le da je delo narejeno - ter da kolektiv laufa. Če bi pa samo eden iz njega se začel šlepat - , bo pa konec.
Tako kot imam sedaj, sem najsrečnejši na svetu, pa še fantje zraven. . Če njim paše, paše tudi meni. Gea College se naj pa na trepalnice vrže s svojimi pametovanji.
demz: kako jih plačuješ potem? kajti od 4-6 je nočna tarifa, ne?
https://data.si/blog/2017/01/16/nocno-delo-obveze-delodajalca-in-pravice-delavca/kajti od 4-6 je nočna tarifa, ne?