DELL notesniki izkušnje - priporočila

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Torej zanimam se za Dell laptop 15,6 velikost in kolebam med HP Elitebook novo serijo 8570p ali w model ali pa med kakim boljšim DELLOM, XPS OM pa me zanima, če, kdo pozna bolj Delle , kako je z servisom, se radi kvarijo, pregrevajo kako zapleteno je razdiranje .........

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Servis je Proservis http://www.pro-servis.si/

Če iščeš poslovni prenosnik kar Elitebook je, potem poglej Dell Latitude E6530
Ne vem pa če je že pri nas na voljo.

Če ne rabiš Core I7 najhujšejšga in še hujšejšo grafiko potem težav z pregrevanjem ne bo, Glede razdiranja pri Dell pa ti žal ne znam nič povedat.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Letos sem nabavil nov DELL Latitude, ker sem bil že s prejšnim dell-om zadovoljen. Toda. Crknil mi je SSD disk. Za novega sem čakal več kot en teden. Čez en mesec se mi je pokvaril displej, na servisu smo bili dogovorjeni, da pripeljem prenosnik k knjim tedaj, ko dobijo novo matriko, kjer jo zamenjajo z novo. (Sem čakal več kot dva tedna na nadomestni del, ki še vedno ni prišel - v tem času sem delal s priklopljenim zunanjim monitorjem). Medtem mi je crknil še enkrat disk, tako da sem računalnik odnesel na servis. Matrike od displeja še vedno niso imeli. Mislim, da sem potem čakal še dodatnih 10 dni.

Zato sem sedaj nabavil Lenovo Thinkpad-a, dell-a sem pa prepustil sodelavki.

Pred dellom, sem imel HP-ja (cca 4 leta nazaj) je bil mnogo bolj ergonomičen od dell-a, ampak me je tudi servis razočaral. Tudi tu je šlo vse na servis nekam na češko in je trajal nekaj dni za popravilo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
No za take namige se zelo zahvaljujem, to rabim. Sam sem bil do sedaj pristaš HP jev poslovnih prenosnikov višji rang recimo današnji Elitebook, pa moram reči, da, ker tudi občasno naprej prodam, kak notesnik z to serijo ni bilo težav, oziroma, manjše, se je recimo na tipkovnici obrabila v 3 letih kaka tipka, a so vse na garancijo navadno takoj ali pa sem se celo tako domenil, da sem slikal PN in ko so novo dobili sem samo zamenjal in jo sam zmontiral, ker je enostavno, no t tipkovnicami so bile tudi standardno težave, da je v prvih serijah nekega tipa notesnika imela tipkovnica samo eno stikalo pod presledkom in po 2 letih so se nabvadno začele težave, ker pritisk na rob tipke ni prijel ...... no tudi to so zamenjali brez pripomb, ker pa so te hujše serije prilično drage, za kakimi HP ProBooki pa niti ne pogledam, ker slovijio po okvarah, po neumnem sistemu hlajenja in pregrevanja ................ zato sem sklenil, da malo še Dell pregledam, kaj in kako. Če ima še kdo kak pameten nasvet dobrodošel !

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Moj stari dell vostro a860 ze 3 leto lavfa brez tezav,letos sem na novo podmazal cpu,problem teh novih prenosnikou je grafa,ki ga zelo greje,prejsnji pa so imeli share grafike in ni bilo pregrevanj,sem prejsnji teden imel eno toshibo staro 3 mesece,vroce pihalo ven,tako bo delala najvec le do garancije

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
lastim si sicer starejsega xpsa (m1530) in ze nekaj let dela brez najmanjsega problema. vsake tok casa ga odprem in spucam ter namazem in to je to. je pa fino, ker ima spodaj par vijakov, ki jih odvijes in prides do celega drobovja laptopa.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.564
113
50
Na sončni strani ALP
Imam Inspiron 15R N5110 (i5/6GB/750GB) in mi laufa normalno. Ima pa Inspiron težavo s pregrevanjem.
crazy1.gif

Na support strani od Della lahko dobiš servis manual kjer so opisani postopki "razdiranja" prenosnika.

Sem pa spravil v promet že dva XPSa z i7 CPU za 3D obdelavo in so samo pozitivni feedbacki! Nobenih težav.
zmaga.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Saj točno tak model je v najožjem izboru, me pa bega, ker piše, da ima 2 memory slota in, da je maximum memorije samo 8 GB, kar je noro čudno za 4 jedernik, dobijo se pa že moduli za memorije po 8 gb po normalni ceni tam cca 50 eur , ker še mesec nazaj jih ni bilo izpod 100 eur, ja dragi so bili samo ti v eni ploščici 8 gb , HP ima recimo ceno še vedno ca 140 eur ... čeprav če veš kateri pašejo notri ........... gredo lepo OEM noter ...... in jasno sam bi memorijo nadgradil, ker za 4 jedernik, pa da nima vsaj 16 GB, če gledaš še za naslednjih 5 let je malo malo.......... Hvala za namig, če je še kdo z Dell izkušnjami je dobrodošel, ker cene so pa realno vsaj 30% nižje od HP jevih za enako konfiguracijo ......................ali kdo ve, ali se da vržti dvd ven in dati dodatni SSD HD notri, rabiš kak kit ?????, jasno DVD pa potem zunanji usb......

Nazadnje urejeno: