Dekriminalizacija/legalizacija konoplje

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Trenutno sem na kanarcih in tukaj je gojenje ganđe legalno. Včeraj sem bil prav v trgovini kjer lahko kupiš semena sadike, navodila, zračnike, gnojilo itd... Noro... Sicer jaz tega ne gojim ubistvu tudi nikoli še nisem probal ampak vseen mi je blo pa to ušeč. Dejstvo je namreč, da ljudje niso nč kej drugačni zaradi tega kakor pri nas. Nobene bistvene razlike ni v kriminalu nobenih prometnih nesreč ni zaradi tega več.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
ah, peesda. narod ni pripravljen. swashta.
kdaj pa bo pripravljen ?
so že v tujini ugotovili, da je boj proti drogam izgubljen in bo bolje da to regulirajo enako kot tobak in alkohol

jest5

Guru
18. avg 2007
26.163
-8.768
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Trenutno sem na kanarcih in tukaj je gojenje ganđe legalno. Včeraj sem bil prav v trgovini kjer lahko kupiš semena sadike, navodila, zračnike, gnojilo itd... Noro... Sicer jaz tega ne gojim ubistvu tudi nikoli še nisem probal ampak vseen mi je blo pa to ušeč. Dejstvo je namreč, da ljudje niso nč kej drugačni zaradi tega kakor pri nas. Nobene bistvene razlike ni v kriminalu nobenih prometnih nesreč ni zaradi tega več.
Hja, samo je ena velika razlika. Tam je to del njihovega življenja. Tako, kot pri nas šmarnica
tongue-1.gif

Pri nas bi bilo ob legalizaciji rahlo drugače. Uporaba ter zloraba travice bi se kar konkretno povečala

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ah, peesda. narod ni pripravljen. swashta.
kdaj pa bo pripravljen ?
so že v tujini ugotovili, da je boj proti drogam izgubljen in bo bolje da to regulirajo enako kot tobak in alkohol

Kje konkretno?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Se ne bi strinjal, da bi se poraba in zloraba travce zaradi legalizacije povečala. Komur je do kajenja travice, jo bo kadil, pa naj bo legalna ali ne. Ob legalizaciji bi se kvečjemu zmanjšali prihodki gojiteljev in dilerjev ter unih , ki mižijo na eno oko
wink-1.gif
.

Sam ne kadim travce in jo tudi ob legalizaciji ne bi, tko, da mi je pravzaprav vseeno, a legalizirajo, ali ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
O plavih raje ne bi. Na konoplja.org folk svobodno lima slike svojih rastlin in si izmenjuje nasvete. Č pa rečeš, da je bplje postaviti 4 okvire v vrsto, da se zmajšajo stroški je pa takoj halo.

Letošnje gozdne rastline:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mater, ampak eni si pa dajo posla:

Citat:
torej odloču sm se, da se lotim treegrowa. in sem se ga.

na drevo sem s težkimi mukami spravu 20-litrsko kanto z zemljo z vrta (lani pognojeno s hlevskim gnojem in je zdej lepe črne barve) in neko zemljo za balkonske rastline (pol/pol približno). u kanto sm u nedeljo, 24.4., presadu dve rožici (sensi-jamaican pearl), ki sta bili prej en tedn pod strešnim oknom, skratka ves čas direkt pod soncem. kanto sm tudi lepo zakamufliral. roži sta vzgojeni iz semen, tako da samo upam, da je vsaj ena ženska

no, zdaj pa me čaka še nekakšn namakalni sistem za poletne dni, ki ga bom posnemal po froševmu
mam pa mal problema s svetlobo, ker je krošnja dokaj košata (bukev). opoldanskega sonca praktično ne vidi, vidi pa precej dobro popoldanskega in dopoldanskega

je pa to nekako na višini od 15-20 metrov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
problem je pri mulcih k bi to kadil k nori. Prodaja dovoljena nad 18. let...

drugače pa itak "legalize it".

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.225
16.520
113
točno to, pri legalizaciji bi pri določenih osebkih lahko prihajalo do zlorab, čeprav - roko na srce - že sedaj videvam take otroke z jointi (cca.12 let stare
uf-1.gif
) da me kar mine vse skupaj... legalizacije res ne potrebujemo, od dekriminalizacije bi pa vsi lahko imeli veliko in v to smer je treba it

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Nisem za legalizacijo novih "neavtohtonih" drog. Še "avtohtone" moramo zmanjšati.
Ali pa uberemo enako pot na vseh področjih. V prometu, zakaj bi imeli omejitve? Samo odvetniki služijo, ko se pritožujemo. Zakaj bi bilo delo na črno nezakonito, oziroma zakaj bi imeli davke in prispevke? Paralel je polno.
Varianta je, da naredimo državo (oziroma bolje rečeno jo ukinemo), ki je brez pravil.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Hja, samo je ena velika razlika. Tam je to del njihovega življenja. Tako, kot pri nas šmarnica
tongue-1.gif

Pri nas bi bilo ob legalizaciji rahlo drugače. Uporaba ter zloraba travice bi se kar konkretno povečala

Ker pri nas pa ni?

Zakajali so se že v srednjem veku, pa potem v novem veku, pa partizani (in domobranci, da ne bomo delal razlike) in zadnjih 60 let je to čisto družbeno sprejemljiva oblika "zabave". Enačit jo z alkoholom in pa cigareti pa bo vse cool, mladini pa vcepit v glavo da nimajo kaj kadit dokler se jim možgani ne razvijejo do konca. Itak ne bo pomagalo, sam izahajm iz generacije kjer je recimo travo v srednji šoli občasno konzumiralo več oseb kot pa alkohol, pa recimo v tistih časih ni bilo nobene omejitve na alko in tobak glede let.

Sicer je v sloveniji trava zame legalizirana, nikoli nisem imel problemov jo dobit, nikoli se nisem skrival, ne poznam enega ki bi imel z zakonom probleme .. skratka maloprodaja in uporaba za vsakdanje namene šiba v sloveniji že precej let po ustaljenih metodah in organi pregona (če niso ravno poklicani) se ne sekirajo. Če bo referendum bom glasoval ZA, drugače se mi pa čisto jebe ... verjetno je to (pasivnost) posledica kajenja!
evil.gif

Osebe ki se bodo sedaj zgražale vljudno prosim na kulturni nivo komunikacije!

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Zakaj potem take zahteve in zakaj zgražanje nad (predvidenimi) novimi kaznimi v zakonu o drogah?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Zakaj potem take zahteve in zakaj zgražanje nad (predvidenimi) novimi kaznimi v zakonu o drogah?

Seveda zakoni motijo tiste velike "uporabnike" ki na letni ravni pokadijo par bal trave. Enako zakoni motijo tiste, ki prodajajo večje količine. Pa tudi tiste, ki gojijo večje količine, oz. tiste ki jih ne morejo gojiti "skrito" od oči "sovražnikov".

Sej enako novi CPP motijo divjake, alkoholike in ostale brezbrižneže v prometu.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Prostitucijo so tudi dekriminalizirali.
Konec sveta kolikor vem ni nastopil.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
tongue-1.gif

Se strinjam.

Jaz sem preživel celo srednjo šolo, in še kasneje, v hašišarskem okolju. Po pravici povedano, nihče, ki se ga je zakajal, ni prišel kam daleč. Tako ali drugače. Ne poznam pa recimo nikogar, ki bi iz trave pristal na horsu.

Mislim, da takšne stvari (uživanje posušenih cvetov rastline, ki zraste pod soncem) ni mogoče prepovedati nikomur in da ima trenutna rešitev prej negativne kot pozitivne učinke. Bilo bi mi žal gledati ljudi, ki živijo v balončku v svoji navidezni sreči (hašišar misli, da je le on srečen in da so vsi ostali okli njega trezni zamegljenci). Trava kot vssaka druga droga ti da neko trenutno zadovoljstvo, vendar pa pri marsikomu hitro vodi v zlorabo in posledično v probleme. Vsakdo pa misli, da je to povsem nenevarna zadeva in da lahko z njo dela, kar hoče. Pa vendar, vsakemu svoje.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
ksz ...

Iz razprave na drugem mestu sem potegnil informacijo, da naj bi od oka 10 % uživalcev konoplje bilo nepovratno izgubljenih (no ne ravno nepovratno), saj jim češarika pod vplivom kanabinoidov podivja. Deležni so cele vrste motenj, od katerih je menda šizofrenija še najmanjši problem. Ali to drži in če, kdo je to pogruntal?