Dejmo razčistit, katerega operaterja vzet?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Imam mobitelov navaden itak paket. Sedaj pa nevem kaj vzet...Orto, orto u nulo, ostat tle al itak+ al še kaj tretjega?
confused-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Verjetno je popolnoma odvisno od tega, kam kličeš, koliko kličeš in kako zahteven si glede dodatnih storitev.

Ni pa nekega splošno najboljšega paketa. Je samo najboljši paket za tvoje potrebe.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pojdi na Tušmobil. Imajo daleč najnižje cene na trgu. Res so dobri. Poskusi no!

Vsaj nekdo, ki objektivno misli ...
evil.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Seveda. Kaj pa naj drugega svetujem? Vsak, ki dvomi, naj poskusi to veselico. Lastne izkušnje so najboljše.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Res? Ker nimam pojma kok kličem simobilovce, mobitelovce itd.. Je pol tuš res prava izbira?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Seveda je! Veselica bo edino ko bodo nehali gostovat pri Mobitelu, pol pa bo bolj bogo bogo s signalom, če pa bodo še kakšnih par let gostovali pa res ne vidim razloga zakaj nebi šel na tuša...

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Seveda je! Veselica bo edino ko bodo nehali gostovat pri Mobitelu, pol pa bo bolj bogo bogo s signalom, če pa bodo še kakšnih par let gostovali pa res ne vidim razloga zakaj nebi šel na tuša...
Mobitelov roaming se bo ukinjal drugače kot vi mislite. Drugo leto se bo ukinil v dobro pokritih predelih, v še ne pokritih pa bo mobitelov roaming lahko tudi do leta 2012. To je v Evropi praksa.

Kot primer lahko vzamem irskega mobilnega operaterja Meteor. 2 leti je uporabljal vse oddajnike operaterja O2 Ireland. Nato je roaming v dobro pokritih predelih ukinil. Tam kjer še ni bilo dobre pokritosti pa je roaming uporabljal še 4 leta. Torej je operater Meteor roaming uporabil celih 6 let. Taka logika je tudi pri Tušmobilu.

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Pol ni zihr, da bo vleklo?
že sedaj tušmobil pokriva 90 % prebivalstva ter 60 % ozemlja. In to vse v 1 letu. kar lep dosežek za 1 leto delovanja. Glede pokritosti je Tušmobil že prekašal pokritost bivše Vege.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Jaz bi predlagal, da se ne zaletiš takoj in si prvo narediš kalkulacijo. Tako boš najbolje videl kateri operater je primeren zate. Dobra odločitev bi bila tudi npr. T-2 mobile. Brezplačni pogovori znotraj omrežja, zelo ugodni pogovori na druga omrežja -> iz T-2 na mobitel 0,0931 € kar je le dobre 1.4 SIT po starem več, kot mobitel -> mobitel. S sekundnim intervalom boš to izničil. Klic na telekomove stacionarne za 0,0125 € (bivše 3 sit). Ni priključnine in vezave.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
še vedno najcenejši paket za mlade je ORTO U NULO
cheer.gif
zmagovalec proti tuševim paketom.

b

tuševi paketi so enako kot tuševa ponudba izberi si 10 zdelkov,... ko malo pogledaš cene je ta isti izdelek brez popusta cenejši kot tuševi v blaznih akcijah

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
Jaz bi predlagal, da se ne zaletiš takoj in si prvo narediš kalkulacijo. Tako boš najbolje videl kateri operater je primeren zate. Dobra odločitev bi bila tudi npr. T-2 mobile. Brezplačni pogovori znotraj omrežja, zelo ugodni pogovori na druga omrežja -> iz T-2 na mobitel 0,0931 € kar je le dobre 1.4 SIT po starem več, kot mobitel -> mobitel. S sekundnim intervalom boš to izničil. Klic na telekomove stacionarne za 0,0125 € (bivše 3 sit). Ni priključnine in vezave.
Iz T-2 Mobil v Tušmobil je cena 0,2164 €/min (51,86 bivših tolarjev). zelo ugodno ja
smile-1.gif
Ostali stacionarni operaterji pa plačuješ za klice nad 0,15 €

# T-2 Mobile => Telekom Slovenije: 0,0125 €/min
# T-2 Mobile => Siol: 0,0125 €/min
# T-2 Mobile => T-2: 0,0000 €/min
# T-2 Mobile => Tuš Telekom: 0,1672 €/min
# T-2 Mobile => Amis: 0,1321 €/min
# T-2 Mobile => Softnet: 0,1321 €/min
# T-2 Mobile => In.life 0,1948 €/min
# T-2 Mobile => Simfonika: 0,1522 €/min

ni vse zlato kar se sveti.

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
še vedno najcenejši paket za mlade je ORTO U NULO
cheer.gif
zmagovalec proti tuševim paketom.
Orto u nulo je boljša izbira od tuševih paketov če kličeš vsaj 70 % v omrežje Simobila. Drugače pa so vsi ugodnejši tuševi paketi. le pravega si je treba izbrati. Iz izračunov je tudi jasno to razvidno.

Če pa moraš gledati da ne kličeš v druga mobilna omrežja je hudir. simobilce, ki jih poznam še kako gledajo koga kličejo, da jim ne bodo računi bili v višavah.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
..tuševi paketi so enako kot tuševa ponudba izberi si 10 zdelkov,... ko malo pogledaš cene je ta isti izdelek brez popusta cenejši kot tuševi v blaznih akcijah...

Borovnica, glej, da se ne razpizdim!
Pripopam vse maile, ki vam jih vztrajno posiljam od pomladi letos na temo e-poste pri vas, potem bos pa verjetno vsaj za en cas malo poniknil!

Ali pa: GSM terminal imam na mizi pred gobcem (ce ti bo ta terminologija vsec), signal prisoten ("crtic" ne bom navajal -> poln signal) in dobim SMS s tisto famozno vsebino: IMATE EN ZGRESEN KLIC! In to po skoraj 10-ih letih na trgu. Zadeva se vlece ze vsaj 2 leti.
Borovnica, jezen sem, hud kot pes.
Pa nekaj bi te prosil: daj si na koncu svojih sporocil, ki jih tu objavljas se enkrat tisti famozni anti Tus slogan: SUS MOBIL.
Daj meni na ljubo, bom zagotovo manj penil, pa nivo adrenalina mi bos malo znizal.

Lp

Lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ker ni nobenega rdecega, ce isces zanesljivost in storitve je M@ edina opcija, ostalo je burek. Zal!

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ker ni nobenega rdecega, ce isces zanesljivost in storitve je M@ edina opcija, ostalo je burek. Zal!
če ti ni važna cena tudi za 100 € račun se strinjam da je najboljša opcija mobitel. glede kakovosti pa je m@ na prvem mestu.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Marburg,...
ne bom poniknil ker v končnem nimam zakaj.
glede reklamacij - priznam da ne spremljam tvojega primera saj so za to prisotni drugi. če ti lahko pomagam napiši,...
glede sms zgrešenih klicev,... verjetno se tudi to zgodi a verjemi v eni zahojeni borovnici se mi ne dogaja, se mi pa včasih zgodi da za trenutek zgine signal,... kar bom komentiral je to da se mi enako zgodi tudi z mobitelovo kartico. če želiš lahko probam tudi s tuševo. če imaš zgrešen klic težko verjamem da imaš polni signal. če se ti to dejansko dogaja verjamem da si jezen.

glede tuša pa tole,...nisem direktno proti tušu (saj z nekaterimi zaposlenimi in bivšimi zaposlenimi dobro sodelujem), skrajno pa mi gre na živce posiljevanje s tušem na vsakem koraku. saj bi sam izvajal isto s si.mobilom pa enostavno nimam toliko časa saj imam druge obveznosti.

l.p. b