Dedovanje, "varovalka" dediču

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
NO vidiš potem je vsak "nekaj" dobil.
V mojem primeru dobi eden vse (no enemu se še nekaj 100m zemlje obeta za gradnjo, čeprav "jaz osebno" ne bi na dvorišču delal delavnice") ostali trije (dva) pa praktično nič. In normalno sta v "skrbeh". Sicer niti nič ne zahtevata, samo če pa se kmetija ne bi gospodarila v stiu dobrega gospodarja potem pa definitvno zahtevata svoj delež.
In kdo bo ocenil kaj je v stilu dobrega gospodarja?
Kot je že nekdo pred mano svetoval. Se odpovejte dediščini in pika ali pa razprodajte zadevo in bo. Ne pa nekomu srat po glavi kaj in kako naj dela. Da ne govorim o strahu pred ''snaho''. Kamon...

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Vidim da te ljudje v glavnem ne razumejo in kar nekaj modrujejo....
Pri nas je zadeva podobna , počasi bo čas za prepis, ker smo pa štirje in ker je kmetija vredna cca 500.000 € pomeni že samo nujni delež 10% na dediča skupaj 150.000€, za ta denar pa bom moral delati naslednjih 15 let, če upoštevam 10 000 letnega ostanka. Če sem sedaj star 40 let to pomeni da bom delal do 55-tega leta za druge , potem pa pride še obnova strojnega parka (mimogrede najmlajši traktor je letnik 85), pa fasada na štali manjka, kozolec je potrebno obnoviti......
Če na hitro poračunam bom delal do konjca življenja pa ne bom prišel na čisto.
Prav zato sem namenjen odstopiti od dedovanja če bo prišlo do zaostritve , pa naj mene nekdo izplača, bom pa zahteval v tem primeru klavzulo da je brez soglasja ostalih dedičev do konca našega življenja onemogočena prodaja in najemanje hipotek na nepremičnine. Tako nekako bi se zavaroval da nekdo drug ne bo kratko malo prodal kar smo spravili skup.

Lej vse se da zment, jaz sem se recimo odpovedal denarju in kakršne koli druge obremenitve v prid mladega prevzemnika (materialno-v kratkem-ne duha o načrtovanju hiše mah uprašte, če en veste kaj sem mislu s tem), pa še sestra je bolana, čigar pa so ji zdravniki napovedal, čez 10-15 let celo invalidski voziček, dom za ostarele je pa okol 1000 evrov pa recimo sama si ne zna nič napravt, umit, nos plenice in ravno zaradi sestre sem se jaz vsemu odpovedal.
Zdej pa recimo, da jo da čez 10 let v dom vsak mesec bo do konca življenja samo za njo garal ali pač bo moral najet nekoga in seveda masto plačevat.
Tud starša sta povsem ostala brez moči, ne smeta delat. OČe je skoraj invalid-kolki in bo še čakal zelo dolgo na operacijo, mama pa je srčni bolnik....vse to je prevzel mladi prevzemnik.

Ostali dediči smo se lahko samo vsemu odpovedal v prid staršem in sestri.
je pa dedič vsega skoz govoril, da če bomo kaj zahteval v gnarju se takoj odpove dedovanju-glavni dedič
Tista parcela nezazidljiva je za en jebeštrga, ker še kurnk ne smeš postavt gor, vse v lesu ga pa še nekaj časa ne bom rabil.
Al pa tista v pogodbi, ko bi moral dat 200 evrov ali pa 20 ur na mesec samo to velja samo v primeru, da imaš potem tud hrano na mizi (si jo delno sam kupujem ali pa prislužim doma z delom polet-mlek, jajca, meso), vse zrihtano po hiši (recimo, če gre pralni ga mora on kupt, če gre skrinja tud, če se polomi kljuka isto itd...), tako pač je v pogodbi....
Ampak to je pogodba, praksa je PRECEJ drugačnain, če prevzemnik nekaj omeni iz pogodbe se že kregamo na konc gre on stran
Primer:
Noben noče več delat doma, jebeva se samo jest pa prevzemnik, jest vozm v skrižem starše-sestro, zelo velik pomagam zlasti polet, vedno ubogam, ko mi kaj rečejo, sem vedno na voljo za pomoč, je pa treba nekaj vedt, da moje ni nič in to, kar naredim je ZELO veliko, dejansko ne poznam primero vsaj 5 km stran, ko bi takole delal kot jaz doma, njim je najbolj pomembno, da grejo na šiht in so potem po šihtu na kakšnih žurih. Doma jih pa kljub ne delu na kmetiji čaka razkošje.
Naslednje leto me čaka pravo garanje, letos mi je še pomagala mam, naslednje leto pa namesto 2 rok 5 rok.

Nazadnje urejeno:

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ja
Ampak da ne bo nesporazuma Brat je dobil zazidljivo parcelo 1000m2 in pomagamo mu pri gradnji,ena sestra je tudi že dobila vikend parcelo , ko se bo pa pričela gradnja brunarice bomo jasno vsi zraven, edino ena sestra pa je malo problematična ker je že napovedala da bodo problemi

a too vse doma na vaši kmetiji.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Za Hanzi-ta
Če si pameten, jim povej da ne bo nobenga gnarja, če se s tem strinjajo potem je ok, če se ne ....pusti vse v tri v pi*de matr*e, ker s takimi požeruhi (jah sorodniki) se ni vredno jeb*t.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Za Hanzi-ta
Če si pameten, jim povej da ne bo nobenga gnarja, če se s tem strinjajo potem je ok, če se ne ....pusti vse v tri v pi*de matr*e, ker s takimi požeruhi (jah sorodniki) se ni vredno jeb*t.
Nono, počasi malo. Če so vsi vsa ta leta enako ali pa celo oni morda več vlagali v kmetijo in prispevali, da je takšna kot je, potem se lahko on je.be v tri materne pa bo. Pošteno bi bilo, da jim ponudi da jih izplača. Ker je le tudi njihov znoj tam noter.
Druga stvar pa je, če začnejo oni neke pogoje postavljat in se vtikovat noter.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Za Hanzi-ta
Nono, počasi malo. Če so vsi vsa ta leta enako ali pa celo oni morda več vlagali v kmetijo in prispevali, da je takšna kot je, potem se lahko on je.be v tri materne pa bo. Pošteno bi bilo, da jim ponudi da jih izplača. Ker je le tudi njihov znoj tam noter.
Druga stvar pa je, če začnejo oni neke pogoje postavljat in se vtikovat noter.

Keri bedak pa bo kar tako skeširal 150.000 evrov pa to je 36 milijonov bivših,
stupid-1.gif
kot je nekdo omenil,drugače pa se strinjam s teboj glede vlaganja v preteklosti v samo kmetijo, da je pač treba to izplačat, ampak kdo je dejansko vlagal sploh v kmetijstvo, ki nebi prevzel.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Ja in? Verjetno si bodo vsi ostali tudi morali reševati stanovanjski problem. On bo pač imel rešenega. Torej?
Sicer se pa lahko še vedno kmetija proda in razdeli keš, pa je.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ja in? Verjetno si bodo vsi ostali tudi morali reševati stanovanjski problem. On bo pač imel rešenega. Torej?
Sicer se pa lahko še vedno kmetija proda in razdeli keš, pa je.

beri moje odg., prevzemnik dobi vse to samo mora do konca življenja preživljat starše, meni tega ne bo treba in sem lahko vsaj zadovoljen, da bo nekdo skrbel za starše do smrti....morebitni stroški pri zdravl

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:

Keri bedak pa bo kar tako skeširal 150.000 evrov pa to je 36 milijonov bivših,
stupid-1.gif
kot je nekdo omenil,drugače pa se strinjam s teboj glede vlaganja v preteklosti v samo kmetijo, da je pač treba to izplačat, ampak kdo je dejansko vlagal sploh v kmetijstvo, ki nebi prevzel.

a jaz sem jih pa moral 100 za flet??? pač v eni hiši ne more živeti 5 družin. Če si ti tako dober in boš še vesel če boš čez 10 let plačeval kredit za svojo luknjo, brat bo pa kmetijo prodal in imel denarja za x lukenj si pa res ena žajfa s katero bi se radi vsi žajfali.

Saj bo boljš, ko se boš spravljal na svoje, razen če boš ostal "stric žajfa"