Malo sarkazma, malo pa tudi resnice. Važno je spoštovanje trenutne zakonodaje in prav je, da ženski svetuje nekdo, ki zakonodajo pozna, da iz tega izvleče največ. Če nekdo vpraša, kako rešiti težavo z avtom v garanciji, mu menda ne bomo pisali, kako je ljubi proizvajalec vozila ubogi, ker mora njemu spraviti avto v delujoče stanje. Nekdo je tu vprašal, kaj lahko ženska stori, zato je brezveze pisati, kaj naj stori moški v takem primeru. In gospa ima kar nekaj možnosti, samo se ne sme zadovoljiti s prvo ponujeno rešitvijo, sploh če se ji bo zdelo premalo. Načeloma mora imeti po razvezi, če je brez službe in skrbi za otroke, približno enak premoženjski status kot pred razvezo. Kako bo partner to zagotovil, je njegov problem, ki ga ne rešujemo.
Moji kolegi so se tudi ločili. Tam je moški sicer malo bolje zaslužil, samo je šel v kredit zaradi enega neuspelega posla. In potem sta oba odplačevala kredit. Ded je na koncu po ločitvi z novo žensko šel v tujino na počitnice, ona pa je v lidlu preračunavala, kaj lahko kupi otrokoma. Srečal sem jo tudi na bencinski, ko je kupovala po 10 litrov kurilnega, ker so pač imeli še tako ogrevanje. Ker sta se "sporazumela". Jaz rečem, da ni izposlovala vsega, kar bi za otroke morala izposlovati. Otroci so že bili pubertetniki in z njim niti niso hoteli biti.
Moji kolegi so se tudi ločili. Tam je moški sicer malo bolje zaslužil, samo je šel v kredit zaradi enega neuspelega posla. In potem sta oba odplačevala kredit. Ded je na koncu po ločitvi z novo žensko šel v tujino na počitnice, ona pa je v lidlu preračunavala, kaj lahko kupi otrokoma. Srečal sem jo tudi na bencinski, ko je kupovala po 10 litrov kurilnega, ker so pač imeli še tako ogrevanje. Ker sta se "sporazumela". Jaz rečem, da ni izposlovala vsega, kar bi za otroke morala izposlovati. Otroci so že bili pubertetniki in z njim niti niso hoteli biti.