Dedek je delal samomor na AC (Šentvid)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Vse zapret, ki niso po normah... Kaznovati... Po tvojem seveda...
Kdo pa je odgovoren za takega človeka? Za starša (za skrb zanj) običajno ne moreš dobiti bolniške. Torej otroci zanj ne morejo biti odgovorni. Tega naš sistem ne predvideva.
Kdo je potem odgovoren, kako se tak človek obnaša? Država? Naj nakaže kazen iz državnega proračuna nazaj državljanom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja itak, da mora sedaj reagirati CSD in takšni osebi postaviti skrbnika!

Policija bi morala javiti CSDju...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Poslušaj, če je nekdo tako bolan, da ne ve kje je, pa potem zabluzi na avtocesto, najbrš ni bolan zadnjih 14 dni. Pa tudi najbrž zadnje leto ne. Se pravi, da bi se moralo za takega poskrbeti. Se ti ne zdi? Glih samo zato, ker se ga po ne vem sicer katerem zakonu ne more kaznovat, se pa pač kaznuje tiste, ki so ODGOVORNI za njega. Kdo pa to je, pa ne vem.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Pepe in ostali: vam je to morda smešno, ostalim pač ni. Zgodilo se na srečo ni nič, lahko bi pa se. BI ga kak voznik ubil, in potem bi bila cela štala itd.
Vsaka stvar ima posledico. Jaz naredim kaj narobe (služba, CPP) sem takoj kaznovan. Zakaj on oziroma skrbnik ne more biti?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.505
7.686
113
Dej dripci brihtni zdej ste pa pocas presegli sami sebe. Ampak bom si to temo shranil za takrat ko bo nekdo jokal zakaj je bil kaznovan. Sej ni cudno ce so nekateri za kaznovanje za 5 na uro prehitro, ce bi vi kaznovali bolnega cloveka.

Za jadota se sploh ne bom trudil ker nima smisla ampak ostalima dvema:

Če se nekdo ne zaveda svojih dejanj, potem ni storil prekrška. Tako je, tako pravi zakon. In ker ne poznate okoliščin kako je ta revež odtaval od doma, ne pametovat. Nima vsak dementnež skrbnika. Ni vsem odvzeta opravilna sposobnost čeprav de facto poslovno v določenih trenutkih sploh niso sposobni. Preberite si kaj o demenci in potem brihtulirajte. Če bi ga nekdo povozil, ker se je pripeljal v kontro na AC s kolesom bi bil za to nesrečo kriv ata. Upam da je to vsem jasno.

aja in se to, kazni sredi nicesar zaradi 5km/h prehitro ni, ker je toleranca 5km/h in se moras dejansko peljati 6km/h na uro prehitro.

Kazen v sloveniji za do 20 km/h prehitro izven naselja (po tvoje sredi ničesar) je 60 EUR, polovicka je 30 EUR. Sicer ne mores dokazati da si poloznico dobil zaradi 96 km/h, lahko si jo dobil tudi zaradi 116 km/h (nad 100 je toleranca 6km/h) kar je sicer bistvena razlika ampak ni vazno. Ce mi dokazes da si dobil poloznico zaradi 96km/h izven naselja kjer je hitrost omejena na 90km/h in ti je to kazen izdala slovenska policija, ti jaz dam iz lastnega zepa 30 eur kolikor znasa polovicka.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
NO je za razmislit kako v takih primerih. Sicer pa je meni tud nek deda na AC razcep Zadobrova v smer proti Ljubljani pripeljalj z 14 Tomos APN14 s tistim butastim sčitnikom, ki so ga mele 14tke. Je bil sicer čist ob robu ampak sem se pa skor podelu tolk me je ustaršu.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
No, to tudi mene zanima, kaj bi bilo, če bi tak kolesar nekomu zapeljal pred avto in bi ga ta povozil do smrti? Pa recimo, da je avtomobilist vozil 7km/h nad omejitvijo...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.549
5.680
113
Nevem kaj tolk cincamo s temi kilometri....ajde rečmo...jaz grem tm zmer 120Km/h...omejitev je 80km/h....ok povozm tega dedka k mi skoč na havbo.....kako bi bil obravnavan jaz?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.505
7.686
113
Moje skromno mnenje je, da bi v tem primeru bil odgovoren ata. Razen ce bi ti take spure potegnil, da bi ti prometniki lahko dokazali neprilagojeno hitrost. Ker na AC ti ne mores pricakovat kolesarja. Ni kej dost filozofije tu zadaj.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Bom naslednjič, ko bom ustavljen kapsom rekel "kdo sem, kje sem" :D

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Gospod policist (lahko tudi inšpektor, da te ne bom degradiral), prosim pokaži mi, kje sem napisal da sem dobil položnico?
Vozil sem pa 76km/h tam, kjer je omejitev 70km/h. Ura je bila pa pol treh zjutraj. In seveda, ker je bilo potrebno izvajat nadzor nad prometom ob tako zgodnji uri, sta policista želela na vsak način od mene dobit kakšen € ali 2. In seveda, teh 6 km/h je bilo potem predmet 10 minutne debate s povišanim tonom. O tem govorim.

Ko pa dementnež pribluzi na avtocesto, pa se ga reši, potem je pa vse dobro. Takrat pa ni več; lahko bi se zgodilo, kaj pa če bi, obstaja verjetnost pa bla bla bla...

Če lahko gre na skret, pa če lahko premika obe nogi, pa če vas policajev ni napadel ker bi lahko bili redna nemška vojska leta 1945, potem se ga lahko tudi kaznuje. Ali pa skrbnika. Kdorkoli že to je.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.505
7.686
113
Da ne bom užaljen ker nisi predvidel da sem svetnik =P

Glej, oba veva da ti je jasno, da naše pozitivno pravo zanj ne predvideva kazni. Ker se ni zavedal kaj počne. In nima skrbnika, lej pri demenci se ti pac naenkrat lahk poslabsa.

In lej ti si napisal da si bil ustavljen zaradi 5 na uro prevec. Zdej veva da poloznice nisi dobil. Ampak atu jo pa se vedno privoscis. fej te bodi =)

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hmm ja to je probelm. Tudi tisti napovedani radarji na cestninskih postajah imajo bolj malo z varnostjo. Pa še se najde tega. Kot je naprimer divji lov za mopedistom, ki nima čelade.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Če bi ata vedel kokrat sem jest že plačal, bi sam od sebe plačal. Pa čeprav bi v skladu z boleznijo plačal v dinarjih.

Se že veselim naslednje najine debate....
cool-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.505
7.686
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Če bi ata vedel kokrat sem jest že plačal, bi sam od sebe plačal. Pa čeprav bi v skladu z boleznijo plačal v dinarjih.

Se že veselim naslednje najine debate....
cool-1.gif

zakaj, a mislis da bom skoz dnar ponujal? =P

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.549
5.680
113
Mogoče ga bo pa pol to spravl na ulico......pa bo zanetil upor-državni (kaplja čež rob)....bo ko Birdy
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pepe in ostali: vam je to morda smešno, ostalim pač ni. Zgodilo se na srečo ni nič, lahko bi pa se. BI ga kak voznik ubil, in potem bi bila cela štala itd.
Vsaka stvar ima posledico. Jaz naredim kaj narobe (služba, CPP) sem takoj kaznovan. Zakaj on oziroma skrbnik ne more biti?

glej, kaj si res tak hudo zabit, ali se samo delaš? Ti ne potegne, da je stari neprisebn in lahko mu nabiješ 3 jurje kazni, pa bo lahko isto naredil jutri še 1x? Kapiraš? kazn za starega nima efekta! Bo šlo? saj vem da nebo, ampak se mi je ravno dalo. zdaj pa idi dalje jokat

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Bom naslednjič, ko bom ustavljen kapsom rekel "kdo sem, kje sem" :D

467716-post_slo.gif

Bo imel potem tudi pregled in mu bodo zaradi zdravstvenih razlogov vzeli izpit
smile-1.gif
lušno.

Se pač voziš naprej brez izpita, če te ustavijo pa spet "kje sem, kdo sem". Kazni ti ne napišejo, ker pač ni predvideno v zakonu, zate pa tudi nihče ne odgovarja. Evo problem rešen. Nauk za mladino: ne delajte izpita, delajte se neumne.