Decembra na Triglav 2864 m

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Alpine je hribovc ki je 12/ dan ( razen ko je sedel v šolski klopi) grizel kolena celo otroštvo do sedaj. In težko ti z "vikend" treningi to premagas.
To o maščevanju pa zna biti nevarno za vse ne samo za Alpine. To je pa že velikokrat dokazano, ker so jih ogromno že prinesli v dolino.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Počnem tisto, kar me močno veseli in razveseljuje, gor v zimskih razmerah sem bil šestič, enkrat sem šel ponoč na vzhod, bile so tud zimske razmere.
V zadnjih letih sem res obiskovanje hribov in gora skrajšal iz 20 let na le 5let, tisto kar sem si želel narest sem že, zdaj hodim še z večjim veseljem tja gor, ko mam čas, je vreme in razmere.

V spletnem albumu so tud časi.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ok kondicijo vzdrzujes s hojo v hribe. cas na grintovec?
confused-1.gif

tud sam alpinist, pa ti časa na 10 ali 21 km ne znam niti približno povedat, ker ga še v življenju nisem laufal. Tak da ne vem zakaj ta podatek?

vzpon na mali triglav in na vrh in spust do kredarice nista od muh, soliranje sploh v zimskih razmerah in tezko ubiras bliznjice. Kredarica gor in dol v teh razmerah 2h nista nic. Kje je potem dostop iz krme in spust .

Ne ni enostavn, treba bit ves čas 100%, napak si ne smeš prvoščit, poglej si sliko folka, ki leze iz Malega Triglava, šli so zelo počas...sem mislil, da bo šlo gor hitro pa ne...gre za alpinistični vzpon.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
21.12 vidim da je bilo nekaj planincev pred kočo, kako je bila letos ?

Za vikende, ko je vreme in razmere jih je dost pa tud gor hodjo. Če je hud vetr pa gor skor ne gre, tam do 60km/h v sunkih še gre, tam okol 80-100km/h pa zelo težko. Greben je ponekod zelo ozek.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Vem za to nezgodo, sam jaz nisem on, se pa sčasoma vse navadiš na gore, men so preprosto všeč, rad grem gor in opazujem okolico, razgledi z vrhov, razni utrinki. ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Vse je res:)
V nedeljo sem bil na Dobrči.
Imaš kak predlog za kaj podobnega? Neki, da ne rabim cepina pa čelade:)

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
na drugi strani imaš Kriško goro in Tolsti vrh, lahko pa tud iz Mač mim Kališča in na Bašeljski vrh. Triangel iz Ljubelja.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Za vikende je po teh vrhovih polno pohodnikov, kak naval naroda je na Zelenici, tak da če kdo hoče mir nikar iz Ljubelja do doma na Zelenici, ker je ogromno turnih smučarjev, pešakov, tistih ki plezajo grape.
Še najboljš je med tednom, kar popoldne

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja, smo se se v LD pričeli pogovarjat, da bi začeli z odstrelom turboplanincev- žvad je pobrala kopita in se umaknila zaradi navala folka.
grims-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Da bi šu pa dela čez Gamsov skret tisto klopco na vrhu spucat, ga pa ni junaka.. Vsi bi sam na Triglav...